
IMPLANT DENTAR

TRATAMENTE LASER

INHALOSEDARE

ESTETICA DENTARA
Dinti de Lapte
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Pentru parinti este esential ca acestia sa cunoasca toate aspectele cresterii sanatoase a copiilor lor, astfel ca un rol important il joaca sanatatea cavitatii bucale. Dintii de lapte reprezinta dintii temporari ai copiilor, ce necesita o atentie si o ingrijire corespunzatoare, deoarece obiceiurile din copilarie se vor oglindi si in anii urmatori. Asadar, primii dinti de lapte apar, de regula, in jurul varstei de 6 luni, insa uneori se pot dezvolta atat mai devreme, cat si mai tarziu.
Fiecare caz este diferit, astfel incat cei mici pot prezenta perioade diferite de dezvoltare a dintilor de lapte. Cu toate acestea, pentru unii copii dezvoltarea primilor dinti poate reprezenta un proces foarte dureros, in timp ce pentru altii procesul trece fara sa se fi simtit nimic. In cele mai multe dintre cazuri, dezvoltarea dintilor de lapte tine cont de factorul ereditar, astfel ca evolutia mai rapida sau lenta a mamei sau tatalui va putea fi preluata si de catre copii.
Etapele de dezvoltare a dintilor de lapte
Dantura temporara presupune existenta a 20 de dinti, in timp ce cea permanenta implica 32 de dinti (cu tot cu 4 molari de minte). Cei mai multi dintre copii prezinta dintii de lapte in formula completa in jurul varstei de 3 ani, iar de obicei, pe la 6 sau 7 ani ar trebui sa se dezvolte dintii permanenti. Cu toate acestea, fiecare copil poate prezenta un ritm diferit de crestere, iar aceste cifre nu presupun o regula, ci mai degraba un reper.
Simptomele dezvoltarii dintilor de lapte
Simptomele dezvoltarii danturii initiale difera de la o situatie la alta, iar in alte cazuri poate sa indice prezenta unei afectiuni, motiv pentru care este important ca cel mic sa mearga periodic la un medic specialist in pediatrie. In momentul in care creste un dinte de lapte, copii resimt un disconfort, motiv pentru care acestia pot deveni mai iritati, iar gingiile se pot irita si inflama. De regula, durerea este mai mare in momentul dezvoltarii molarilor si premolarilor.
De asemenea, salivarea abundenta poate fi identificata in momentul dezvoltarii dintilor, deoarece acest proces stimuleaza productia salivei. Si tusea poate sa apara din acelasi motiv, in timp ce bebelusii obisnuiesc sa atinga adesea obrazul pentru a semnala locul de unde provine durerea sau disconfortul. In plus, mai poate sa existe obiceiul de a musca din jucarii, obiecte sau chiar de degete atunci cand dintii cresc, iar acestia produc o senzatie neplacuta.
Ingrijirea dintilor de lapte
Pentru ca dintii de lapte si ulterior cei permanenti sa se dezvolte in mod corespunzator, este esential ca parintii sa ingrijeaza in mod corespunzator dantura copiilor. Chiar inainte de dezvoltarea primilor dinti de lapte este important ca parintii sa curete cavitatea bucala, ingrijind limba, obrajii si gingiile, prin intermediul unui pansament inmuiat in apa. Ulterior dintii trebuie periati cu atentie, pana cand copiii vor fi destul de mari incat sa poata face ei acest pas. Pe aceasta cale se vor preveni o multime de afectiuni, cele mai comune fiind cariile si infectiile gingivale. De asemenea, si alimentatia joaca un rol important in sanatatea cavitatii orale, astfel ca se recomanda reducerea cantitatii de zahar consumata de catre copii.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;
Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu