IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Bruxism Tratament

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Bruxismul reprezinta un fenomen de care cei mai multi dintre noi nici nu suntem constienti, fiind intalnit cel mai des in randul copiilor.

Acest obicei presupune scrasnirea sau inclestarea dintilor, fie in timpul zilei, fie al noptii, a doua posibilitate fiind mai comuna si adesea asociata tulburarilor de somn produse din cauza unor stari emotionale, precum stres, frica, tensiune, nervozitate etc.

Varianta nocturna a bruxismului este considerata mai severa, deoarece poate sa ramana neidentificata o importanta perioada de timp, in special atunci cand nu este produs niciun disconfort. De cele mai multe ori, fenomenul este descoperit din greseala, cand o persoana sesizeaza zgomotul produs de acest obicei in timpul noptii. De asemenea, exista posibilitatea ca bruxismul sa fie identificat in urma unui control stomatologic, cand dentistul analizeaza gradul de uzura al dintilor. Se pot efectua diferite miscari, astfel ca bruxismul poate presupune strangerea dintilor in centrul acestora, fie frecarea lor catre zonele laterale.

Care sunt simptomele bruxismului?

Daca pacientii reclama dureri de cap, disconfort in zona articulatiilor mandibulare sau a urechii, acestea pot reprezenta un semn al bruxismului, alaturi de sensibilitatea dentara, manifestata in special atunci cand variaza temperaturile alimentelor consumate. De asemenea, dimineata se poate sesiza o oboseala a muschilor fetei, acestea fiind doar cateva dintre semnele care pot reprezenta bruxismul. In majoritatea cazurilor nu se acorda importanta acestora sau nu se asociaza acestui fenomen.

De cele mai multe ori pacientii afla ca sufera de bruxism in urma unui consult stomatologic, urmand ca mai apoi sa se stabileasca care sunt cauzele, simptomele si modalitatea potrivita de tratament. Desi bruxismul poate fi de doua feluri, diurn si nocturn, cel in urma este cel mai raspandit si presupune scrasnirea involuntara a dintilor in timpul somnului.

Primele semne ale conditiei sunt identificate in zona dintilor, precum fisuri in smalt, modificarea formei dentare, tocirea danturii laterale, aparitia fracturilor sau a ciobiturilor. Mai tarziu, se pot identifica si durerile in zona urechilor, insa rareori acestea sunt puse pe seama bruxismului.

Care sunt cauzele bruxismului?

Cele mai comune cauze ale acestui fenomen sunt starile emotionale precum stresul, anxietatea, frustarea, supararea, nervozitatea, dar si hiperactivitatea sau competivitatea. O alta posibilitatea poate fi ocluzia defectuoasa a dintilor, care trebuie tratata prin diferite metode.

Tratamentul bruxismului

Exista diferite modalitati de tratament, insa in primul rand este nevoie de confectionarea unei gutiere care sa se plaseze la nivelul dintilor, astfel ca acestia sa fie protejati de frecarea lor, iar partea ocluzala nu se mai toceste. Pentru acest pas este nevoie de amprentarea dintilor, iar medicii trebuie sa studieze muscatura efectuata de pacient, remediind toate contactele imperfecte. De asemenea, aceste gutiere nu doar protejeaza dintii, ci are si rolul de a relaxa muschii.

In cazul in care sunt identificate diferite probleme de natura ortodontica, precum inghesuirea dintilor sau spatierile inestetici, alinieri necorespunzatoare si multe altele, se recomanda urmarea unui tratament ortodontic, pentru ca situatia sa fie remediata pe cale naturala. Daca ocluzia se corecteaza, de cele mai multe ori dispare si bruxismul. Astfel, acest obicei se va diminua treptat, urmand ca dupa o anumita perioada de timp pacientii sa nu mai fie afectati de fenomen.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica