IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Plomba Dentara

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Plomba dentara reprezinta una dintre cele mai comune tratamente din cadrul stomatologiei, fiind utilizata pentru restaurarea fracturilor unuia sau mai multor dinti, precum si a cariilor ori alte imperfectiuni prezentate de dantura. Pentru plombe se folosesc diferite materiale, in functie de fiecare caz prezentat de pacient, amalgamuri metalice sau materiale compozite, alese pentru remedierea pagubelor mai sus mentionate, dar si pentru a imbunatati viata pacientului care poate sa muste sau sa mestece corespunzator.

Nu sunt recomandate plombele realizate din amalgamuri, deoarece acestea pot contine substante toxice, precum mercurul. Daca pretul unei obturatii este foarte scazut, inseamna ca materialele folosite sunt direct proportionale.

Plombele dentare recomandate sunt cele confectionate din materiale ceramice, iar produsele medii cu privire la pret, dar si la calitatea oferita sunt cele din rasini compozite. In functie de calitatea materialului ales, profesionalismul medicului, igiena orala adoptata de pacient, dar si prezenta altor afectiuni la nivelul cavitatii orale, toate pot influenta durata de viata a unei plombe dentare, care de cele mai multe ori este de cativa ani.

Care sunt tipurile de plombe dentare?

  1. Plomba dentara de amalgam :

Sunt alcatuite din mercur lichid si un amestec care cuprinde si cupru, zinc, staniu sau argint, si reprezinta o sumedenie de dezavantaje, precum faptul ca metalul se poate dilata sau contracta in functie de temperatura prezenta. Asadar, dupa o masa dintele se slabeste treptat, iar cu odata cu trecerea timpului exista sanse mari de producere a unei fracturi. Aceste plombe impun necesitatea unei atentii sporite din cauza faptului ca au in componenta un metal foarte toxic, precum mercurul.

Nu sunt cunoscute cu exactitate cantitatea de mercur pe care o elibereaza acest amalgam, insa este cunoscut faptul ca poate afecta organismul, care daca absoarbe substanta mai mult timp, poate favoriza aparitia unor afectiuni precum dementa, artrita sau Alzheimer.

2. Plomba dentara din rasini compozite

Aceste materiale reprezinta un amestec ce imita nuanta dintelui natural, care se umple ulterior cu sticla. Initial, atunci cand au fost introduse in secolul trecut, aceste plombe erau recomandate doar in cazul danturii frontale, deoarece la acea vreme nu erau foarte rezistente si nu puteau rezista la presiunea exercitata de molari si premolari.

Insa, cum au trecut foarte multi ani de atunci, iar tehnologia in domeniul stomatologiei a evoluat constat, in ziua de azi plombele din rasini compozite se pot aplica in cazurile prezentate de oricare dinte. Acestea sunt de folos nu doar la restaurarea danturii din cauza cariilor, ci si pentru a infrumuseta aspectul general al cavitatii bucale, avand capacitatea de a oferi o culoare mai estetica si de a remodela forma danturii inestetice. De asemenea, aceste plombe nu pot avea niciun efect secundar, iar organismul nu are de suferit.

Acestea au aparut cu scopul de a inlocui plombele realizate din metal si au fost special concepute pentru a imita aspectul danturii naturale. Rasinile compozite au avantajul ca sunt foarte rezistente, au o durata de viata foarte mare, astfel incat pacientii pot beneficia de un tratament de buna calitate pentru o buna perioada de timp.

  1. Inlay-uri si Onlay-uri din portelan

Pentru pacientii care isi doresc cele mai bune performante, acestia pot apela la plombele realizate din portelan si care poarta numele de inlay sau onlay, in functie de locul aplicarii. Acestea sunt foarte rezistente, cele mai potrivite din punct de vedere estetic si rezista foarte mult, avand insa pretul asemanator inlay-urilor confectionate din aur. Asadar, in ciuda costurilor mai mari implicate, pacientii pot beneficia de plombe dentare de cea mai buna calitate.

Procedura de obturatie

Dupa consultatia medicului, se identifica dintele sau dintii care sunt afectati de carii sau alte afectiuni, iar acestia, precum si locul inconjurator se pregatesc pentru tratament, prin restaurarea lor. De cele mai multe ori caria este inlaturata prin intermediul unor metode mai sus mentionate si se efectueaza o curatare pentru a evita microbii si bacteriile.

Daca se opteaza pentru o obturatie cu compozite este important ca dintele sa se izoleze, pentru ca saliva sa nu patrunda si sa nu interfereze cu materialul de obturatie si substantele de aplicare a acestora. Materialul se intareste treptat dupa ce este expus la o lumina laser, care ajuta si la vindecarea mai rapida.

Plombele dentare temporare

Dupa cum le spune si numele, sunt confectionate pentru a rezista o scurta perioada de timp, de cele mai multe ori de pana la 30 de zile, fiind folosite atunci cand tratamentul necesita mai multe sedinte pentru a fi finalizat, iar plomba definitiva urmeaza sa se aplice la finalul acestuia.

Terapia cu ozon

Aceasta reprezinta o tehnica moderna, dar si controversata de combatere a cariilor prezentate de dinti. Terapia cu ozon presupune aplicarea unui aparat special care emite un gaz ozonic, ce are capacitatea de inlaturare a cariilor fara a mai fi necesare anesteziile, dar si disconfortul intampinat de pacienti in cazul tratamentului obisnuit. Conform studiilor, s-a descoperit faptul ca microbii si bacteriile expuse la ozon sunt inlaturate, zona fiind curatata. Aceasta procedura este analizata pentru a se stabili daca este eficienta pe termen lung.

Atunci cand un dinte este cariat, acesta poate deveni sensibil, se pierde smalt, iar situatia este evitata prin plombele dentare traditionale, iar in cazurile mai complicate se aplica coroane, punti sau implanturi dentare.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

 

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica