IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Pivot Dentar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

 

Se apeleaza la pivotul dentar atunci cand este nevoie de refacerea dintilor care prezinta leziuni importante. Astfel, sunt recomandati in cazul dintilor care prezinta carii in proportii ridicate, cei care au fost fracturati sau cei care prezinta coroane distruse, iar dintele nu mai poate fi salvat prin intermediul unei obturatii sau unui tratament de canal. Un pivot dentar mai poate fi folosit si in cazul in care o coroana nu este afectata in totalitate, insa peretii acesteia au devenit mult mai subtiri si putin rezistenti.

Pivotul dentar este realizat din partea radiculara, ce se cimenteaza in radacina danturii, si partea coronara ce are aspectul unui dinte slefuit si are rolul de a continua pivotul mai sus mentionat. Pivotul dentar reprezinta baza unei lucrari ce urmeaza a fi realizata si are capacitatea de a oferi rezistenta. Dupa montarea pivotului, este nevoie de realizarea unei coroane care sa il acopere.

Pentru aplicarea unui pivot dentar este nevoie mai intai de efectuarea unui tratament de canal, pentru ca acesta sa fie curatat si sanatatos in intregime, pentru evitarea riscurilor. Urmatoarea etapa este cimentarea acestui pivot dentar , care nu produce nicio durere, pentru ca este nevoie ca in cazul dintelui respectiv sa i se inlature nervul.

Rolul unui pivot dentar :

 • Inlocuirea partii coronare a unui dinte fracturat sau distrus.

In cazul in care unui dinte ii lipseste zona coronara, insa radacina acestuia nu este afectata si destul de rezistenta, atunci se confectioneaza un pivot dentar ce va sustine lucrarea care urmeaza a fi pregatita. Coroana dentara este rezistenta, insa cu timpul se poate distruge din diferite motive precum:

 • Din cauza cariilor dentare extinse care au ramas netratate
 • Din cauza fracturilor din diferite motive
 • Din cauza fisurilor dintilor care au ramas netratate

Inlocuirea tesuturilor dentare distruse a unui dinte cariat

 O coroana dentara nu trebuie sa fie afectata in totalitate, deoarece exista cazuri in care din cauza cariilor profunde, dintii sa se aleaga cu niste pereti mult mai subtiri care nu pot oferi rezistenta necesara sustinerii unei lucrari de acest tip. Pivotul dentar are rolul de inlocuire al tesuturilor distruse din diferite motive, si de a asigura rezistenta lucrarii care urmeaza a fi efectuata.

Indicatiile pivotului dentar :

 •  Fractura coroanei unui dinte

Dintii pot avea o coroana fracturata in totalitate, insa radacina poate fi indeajuns de rezistenta pentru a putea sustine un pivot dentar. Fracturile coroanei apar din mai multe motive, cele mai intalnite fiind din cauza cariilor foarte avansate, accidentelor sau fisurilor netratate.

 • Distructia avansata a coroanei unui dinte

 Aceasta situatie isi face aparitia din cauza cariilor ce nu au fost tratate la timp, si acum se extind din ce in ce mai mult, distrugand tot ce iese in cale, motiv pentru care peretii danturii devin din ce in ce mai subtiri si insuficient de rezistenti.

Cand nu se poate confectiona un pivot dentar?

 Atunci cand un dinte nu a beneficiat de un tratament corespunzator al canalului sau obturatiile nu au fost bine realizate, motiv pentru care au aparut complicatii. Asadar pivotul va putea fi confectionat doar dupa ce se efectueaza tratamentele corespunzatoare.

 • Atunci cand un dinte este afectat de numeroase complicatii si nu mai exista posibilitatea de tratare a lor din diferite cauze.
 • Atunci cand un dinte este mobil. In anumite cazuri poate fi trecuta cu vederea o mobilitate scazuta daca aceasta nu va putea prezenta complicatii in viitor.
 • Atunci cand un dinte s-a fracturat in asa fel incat gingia sa ramana expusa, in asemenea cazuri radacina nu ar avea puterea de sustinere necesara a pivotului.

Asadar va fi necesar un examen prin care medicul sa se poata asigura cu privire la numarul si lungimea canalelor, modalitatea de obturatie a dintelui sau daca au aparut infectii ce pot fi reprimate imediat. Astfel, medicul este cel care decide daca se poate apela la un pivot dentar, in functie de  fiecare situatie prezentata de catre pacienti.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica