IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Fatete Zirconiu

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Zirconiul este un material revolutionar al stomatologiei care permite ca lumina sa patrunda la fel ca in cazul danturii naturale, fiind considerat mult mai estetic decat varianta metalica la care apeleaza mult pacienti. In plus, zirconiul este biocomptabil, fiind bine primit de catre organism, nu provoaca alergii si nici nu transmite variatiile de temperatura, astfel ca pacientii nu vor mai resimti disconfort atunci cand consuma alimente fierbinti sau reci, ajutand ca nervul sa fie pastrat in viata, ceea ce duce si la o rezistenta sporita in timp a dintelui natural.

Fiind foarte subtire, adera cu usurinta la dintele natural, fiind aplicat prin intermediul unui adeziv special, iar in cele din urma se va obtine zambetul mult dorit.

Astfel, prin intermediul fatetelor dentare de zirconiu, zambetul pacientilor poate fi infrumusetat, devenind mult mai alb si capatand o forma placuta a dintilor. Fatetele se realizeaza din diferite materiale precum compozitul, ceramica ori zirconiul, fiecare dintre ele avand propriile proprietati. Acestea se lipesc pe dintii naturali, procesul putand fi comparat cu aplicarea unei unghii false.

Datorita numeroaselor beneficii promise, fatetele din zirconiu au devenit din ce in ce mai des utilizate in ultima perioada, iar unul dintre cele mai mari avantaje promise este ca sunt foarte rezistente in timp, in ciuda faptului ca sunt foarte subtiri. Astfel, este nevoie de o slefuire minima a dintilor naturali pentru ca acestea sa fie aplicate.

Diferenta majora dintre fatetele obisnuite si fatetele din Zirconiu este ca ultima dintre ele se obtine prin intermediul unui calculator, astfel incat sa se asigure eficienta acestora si ca vor capata aspectul dorit de pacient. De cele mai multe ori, cei din jur nu pot face diferenta intre fatetele dentare Zirconiu si dintii naturali.

Pret Fatete Dentare la Dridih Dent

Cimentare Fateta 100lei
Fatete Dentare Portelan 1000 lei
Fatete Dentare Zirconiu 1000 lei
Fatete Dentare No Prep 1000 lei
Fatete Dentare Lumineers 2500 lei

Fatete Dentare Realizate la Dridih Dent

Care sunt etapele pentru realizarea unor fatete dentare?

 1. Conteaza starea initiala a dintilor, astfel incat daca acestia prezinta carii, atunci trebuie urmate tratamente pentru pregatirea lor si abia dupa se pot aplica fatetele dentare.
 2. Pentru demararea lucrarilor este nevoie de amprentarea danturii, pentru ca fatetele ce urmeaza a fi confectionate in laborator sa se potriveasca de minune. Motiv pentru care se vor furniza niste fatete provizorii.
 3. Urmeaza ca mai apoi, dupa finalizarea fatetelor definitive, sa se mai efectueze cateva teste pentru asigurarea bunei functionari a tratamentului, iar ultimul pas este reprezentat de cimentarea lor pe dantura.

Cum se aplica fatetele pe dinti?

Pentru ca dintii sa fie pregatiti de aplicarea fatetelor este nevoie ca acestea sa dispuna de spatiul necesar. Fatetele dentare sunt foarte subtiri, similare cu lentilele de contact si impun necesitatea slefuirii danturii naturale cu cel mult 0.5 – 1 milimetri, insa in cazurile in care se doresc modificari mult mai importante, atunci slefuirea poate fi de 1-2 milimetri. In primul rand este nevoie de amprentare, dupa care, se efectueaza si aplica fatetele temporare, urmand ca pacientul sa comunice toate imperfectiunile existente, pentru ca cele definitive sa fie imbunatatite. Cu alte cuvinte, pentru eficienta tratamentului este nevoie de o comunicare buna intre pacient si medic.

Este important ca inainte de cimentare sa fie aleasa culoarea potrivita a fatetelor, deoarece ulterior nuanta nu va putea fi modificata. Dantura se curata cu niste substante speciale pentru ca aderenta sa fie cat mai mare, iar adezivul utilizat trebuie sa fie de cea mai buna calitate, astfel incat sa nu existe posibilitatea desprinderii fatetelor.

Cum selecati culoarea potrivita pentru fatetele dentare?

Atunci cand pacientii decid ca isi doresc sa opteze pentru niste fatete dentare, intrebarea imediat urmatoare este care va fi culoarea acestora, deoarece trebuie sa se potriveasca perfect si cu nuanta celorlalti dinti. Este important de stiut ca desi fatetele nu isi modifica culoarea de-a lungul timpului, ceilalti dinti naturali vor putea fi mai inchisi la culoare, astfel ca aspectul poate nu va fi cel dorit. Motiv pentru care procesul albirii dentare ar trebui reluat dupa o anumita peroada de timp, iar specialistul va crea noi fatete care sa respecte culoarea.

Cum dantura nu are o singura nuanta, ci o variatie de culori, si fatetele dentare trebuie realizate astfel, pentru ca acestea sa nu aiba aspectul unui dinte fals. De asemenea, este importanta si textura fatetelor pentru ca reflectiile de lumina sa confere un aspect cat mai natural. Cel mai des utilizat sistem de determinare a nuantei unui dinte se numeste VITA si presupune impartirea culorilor in patru nuante:

 • A (un rosu maroniu)
 • B (un galben rosiatic)
 • C (gri)
 • D (un gri rosiatic)

Avantajele fatetelor dentare

Fatetele dentare sunt alese pentru a reda cu usurinta un nou aspect al dintilor, creand astfel un aspect mult mai placut, rezolvand si multe probleme ale pacientilor din punct de vedere social. Astfel, prin intermediul lor pacientii beneficiaza de zambetul mult dorit intr-un timp foarte scurt. Avantajele fatetelor este ca acestea nu isi modifica nuanta, fiind un tratament de durata, daca pacientii respecta cateva reguli simple de intretinere. In functie de alcatuirea lor, acestea pot rezista de la 10 pana la 15 ani si se construiesc de cele mai multe ori in decursul a doua vizite la dentist. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca intretinerea lor nu impune costuri in plus, atata timp cat pacientii tin cont de respectarea igienii orale corespunzatoare.

Fatete dentare Lumineers

Acestea pot fi cea mai usoara modalitate ca pacientii sa beneficieze de un aspect natural si placut al danturii, iar nuanta acesteia sa nu sufere modificari odata cu trecerea timpului. Fatetele Lumineers au o grosime de 0.2 milimetri, sunt realizate din portelan, prezinta mai multe grade de transparenta si se aplica pe un dinte care nu a fost slefuit, prin cimentare obisnuita, insa utilizand materiale speciale, in functie de nuanta aleasa.

Cele mai multe tipuri de fatete dentare impun necesitatea slefuirii dentare pentru a permite aplicarea acestora, insa cu Lumineers nu este cazul si nici nu este nevoie de fatete provizorii care sa acopere dantura naturala. De asemenea, pentru ca pacientii sa urmeze un astfel de tratament nu trebuie sa efectueze decat doua sedinte la medic, in cadrul primei vizite se realizeaza amprentarea danturii, urmand ca dupa cateva saptamani sa se realizeze fatetele dentare Lumineers intr-un laborator din Statele Unite, dupa care se trimit in tare, ultimul pas fiind cimentarea.

Avantajul adus de fatetele dentare Lumineers este ca acestea sunt fabricate in Statele Unite ale Americii si se personalizeaza in functie de nevoile si preferintele pacientilor. De asemenea, datorita numeroaselor beneficii promise, printre care eficienta si durata de viata sporita, fatetele Lumineers vin intotdeauna cu o garantie pe viata.

Fatete dentare Zirconiu

Fatetele dentare Zirconiu au avantajul ca prezinta un aspect asemanator dintilor naturali si sunt realizate prin intermediul unui computer, astfel incat acestea sa obtina forma si culoarea dorita de pacient, potrivindu-se cu ceilalti dinti naturali.

Tratamentul prin fatete dentare este preferat de catre pacienti deoarece:

 • Impune necesitatea unei slefuiri modice de doar 0.6 milimetri sau in anumite cazuri chiar deloc
 • Dintii naturali sunt pastrati in cele mai bune conditii
 • Prezinta un aspect foarte placut
 • Prezinta textura si luminozitatea unui dinte natural
 • Este biocompatibil si bine asimilat de catre organism, astfel incat pacientii nu vor dezvolta alergii
 • Gingia nu este afectata pe toata durata tratamentului

Fatete dentare ceramice

Acestea reprezinta niste straturi subtiri din ceramica care sunt aplicate pe partea frontala a danturii, dupa ce aceasta este slefuita in prealabil. Avantajul adus de acestea este ca pacientii beneficiaza de un aspect mai placut al cavitatii orale in doar doua sedinte. De regula se apeleaza la fatetele dentare ceramice pentru corectarea apectului dintilor tociti, inghesuiti sau spatiati, precum si in cazul celor care au suferit diferite fracturi sau accidente din diferite motive.

Se considera ca fatetele dentare reprezinta un tratament efectuat pe termen lung, timp in care dantura naturala este protejata si infrumusetata. Datorita grosimii reduse, nu este nevoie de slefuiri importante, iar dupa aplicarea fatetelor pacientii se bucura de aspectul fizic placut la care au visat.

Este cel mai folosit material pentru acest tip de restaurari deoarece:       

 • Confera un aspect foarte natural, deoarece este imitata atat textura, nuanta, rezistenta si transluciditatea danturii naturale, iar cei din jur nu vor putea face diferente intre un dinte adevarat si unul fals
 • Prin intermediul acestor fatete dentare, pacientii nu vor mai resimti disconfort atunci cand consuma alimente calde, reci sau dulci
 • Este bine primita de organism, iar pacientii nu dezvolta alergii
 • Este nevoie de o slefuire minimala a smaltului
 • Fatetele dentare nu isi modifica culoarea in timp
 • Durata de viata este estimata la 10-15 ani
 • Costul acestora variaza in functie de modul in care au fost fabricate

Albirea dentara sau fatetele dentare?

Albirea este utilizata atunci cand dintii prezinta decoloratii minime, in caz contrar fiind recomandate fatetele dentare. Avantajul fatetelor este ca pacientii pot beneficia de un alb imaculat, care nu poate fi obtinut prin nicio tehnica de albire a dintilor. In plus, albirea dentara este un proces care trebuie reluat dupa o anumita perioada de timp, in functie de stilul de viata al pacientului, ce, cum, cat si cand mananca. Astfel culoarea initiala a fatetelor dentare ramane aceeasi chiar si dupa 10 sau 15 ani de utilizare. Datorita faptului ca nu se coloreaza, pacientii se pot bucura si de micile placeri ale vietii, consumul cafelei, vinului rosu sau bauturilor carbogazoase care contin coloranti, fara a mai fi presati de gandul ca acestea duc la modificarea nuantei dintilor.

Avantajele fatetelor din Zirconiu                                                                                 

 • In primul rand din punct de vedere estetic, pacientii obtinand zambetul mult dorit
 • Sunt foarte precise, motiv pentru care nu este nevoie decat de o slefuire minimala
 • Sunt realizate intr-o perioada scurta de timp
 • Materialele utilizate in construirea fatetelor sunt de cea mai inalta calitate, motiv pentru care sunt foarte rezistente in timp, dar sunt si estetice

Cand sunt indicate fatetele de zirconiu?

Acestea se recomanda drept tratament in mai multe situatii:

 • Atunci cand exista fisuri ale smaltului, care in timp se decoloreaza si capata un aspect neplacut. In plus, din aceasta cauza pacientii dezvolta si un disconfort atunci cand consuma alimente fierbinti sau reci
 • Atunci cand dantura are o forma inestetica, prin intermediul fatetelor dintii capata o forma placuta
 • Atunci cand exista pete pe dantura
 • Atunci cand exista inghesuiri sau spatieri, deoarece acestea pot fi corectate cu usurinta
 • Atunci cand dantura frontala prezinta obturatii de dimensiuni mari care pot fi considerate inestetice

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica