IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Dentar

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Din nefericire, nu toata lumea se poate bucura de un zambet de invidiat, iar unii dintre noi putem avea parte de pozitii defectuoase ale dintilor in cavitatea bucala, care sa afecteze partea estetica dar si partea cu privire la sanatate, care face referire la alinierea dinitlor, asezarea, spatierea sau inghesuirea acestora.

Insa, partea buna este ca toate problemele de acest tip ale cavitatii bucale pot fi corectate prin intermediul unui aparat dentar, un dispozitiv, care, conform parerilor preconcepute este inestetic si incomod si duce la alinierea potrivita a danturii dupa o lunga perioada.

Acest aspect este partial adevarat, deoarece stomatologia se afla intr-o continua evolutie, iar aparatele dentare devin din ce in ce mai performante si mai mici.

Un astfel de dispozitiv este alcatuit din bracketi, care se situeaza pe partea frontala a dintilor si pot fi metalici sau ceramici.

Diferenta dintre acestea este ca prima varianta este considerata cea mai inestetica, insa si cea mai potrivita pentru cei care isi doresc efecte vizibile cat mai rapid cu putinta, in timp ce a doua varianta este considerata cea mai estetica, deoarece aparatul dentar capata nuanta danturii.

Acesti bracketi sunt dispusi de o parte si de alta a partii frontale, iar prin centrul lor se regaseste un arc special realizat din metal care se fixeaza cu ajutorul unor componente importante numite legaturi.

Evolutia stomatologiei a dus si la aparitia dispozitivelor ortodontice care se pot aplica si pe partea interioara a dintilor, fiind astfel invizibile. Dezavantajele acestui tip este ca beneficiile isi vor face aparitia intarziat, fiind destinate persoanelor adulte ale caror viata sociala le impune un aspect fizic placut.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

TESTIMONIALE DRIDIH DENT - TURISM DENTAR

Este bine cunoscut faptul ca un aparat dentar este cel mai potrivit pentru copii, varsta acestora facand posibila corectarea cu usurinta a aspectelor neplacute ale danturii, deoarece oasele se afla in crestere si pot fi modificate mult mai usor. In cazul adultilor, apelarea la un aparat dentar atrage cu sine si alte necesitati, precum periajul ulterior fiecarei mese prin intermediul unor periute interdentare, care au scopul de a elimina toate resturile alimentare stocate.

Aparat dentar Safir

 Acest dispozitiv dentar are rolul de a corecta pozitia nefireasca a danturii, care poate da batai de cap pacientilor, fie din motive estetice, fie din punct de vedere al sanatatii. Datorita proprietatilor promise, aparatul dentar Safir este unul dintre cele mai des utilizate dispozitive ortodontice din ziua de azi.

Ce trebuie sa stii despre bracketii din safir?

 acestia sunt confectionati dintr-un material foarte dur numit safir;

 • safirul promite unul dintre cele mai mari grade fizionomice, motiv pentru care este utilizat si de bijutieri;
 • acestia sunt greu de observat cand sunt aplicati pe dantura;
 • acestia pot fi numiti invizibili, deoarece capata aspectul asemanator smaltului dintilor;
 • spre deosebire de alte aparate ortodontice, acesta nu isi schimba culoarea, indiferent de alimentele consumate de pacienti;
 • este considerata una dintre cele mai potrivite optiuni datorita avantajelor promise;

Astfel, aparatul dentar Safir are capacitatea de a oferi zambetul mult visat, sanatos si natural, fara ca cei din jur sa observe ca pacientul poarta un astfel de dispozitiv.

Aparat dentar invizibil, lingual

 Aparatele dentare invizibile, linguale sunt destinate celor care isi doresc un aspect cat mai natural al danturii lor, chiar daca dintii nu au capatat alinierea corespunzatoare de la mama natura. Acestea au marele avantaj ca nu sunt aplicate pe partea frontala a danturii, ci in spate, fiind astfel invizibile. In principiu, acestea pot fi utilizate indiferent de varsta pacientilor, insa adultii sunt cei care tin mai mult la aspectul estetic, motiv pentru care opteaza pentru aceste dispozitive.

Acestea au rolul de a corecta si ulterior de a preveni inghesuirea, spatierea sau alinierea estetica a dintilor. Datorita faptului ca acestea nu sunt observabile, viata sociala a pacientilor nu este perturbata. Durata unui astfel de tratament difera in functie de cazul prezentat de fiecare pacient in parte si doar medicul dentist este cel care poate face o apreciere in acest sens.

Aparatul dentar mobil

 Acest dispozitiv poate fi utilizat chiar si de la cele mai mici varste, fiind de preferat in randul pacientilor care nu prezinta cazuri dificile. In alte cazuri, acest tip de aparat ortodontic se utilizeaza doar dupa ce a fost folosit in prealabil unul fix. De asemenea, aparatul dentar mobil este recomandat si copiilor care au peste 5 ani si care au neaparat nevoie de o asemenea corectie a oaselor cavitatii bucale.

Primul pas din cadrul acestui proces este ca dentistul sa amprenteze dintii, iar ulterior un tehnician dentar trebuie sa pregateasca un dispozitiv mobil, care sa se potriveasca cu problemele prezentate de pacient. Asadar, aparatul dentar mobil este realizat din doua componente separate dintr-un material special, numit acrilat, care se leaga intre ele prin intermediul a catorva parti metalice ce sunt conectate printr-un surubel.

In cazul in care un asemenea dispozitiv ortodontic este necesar copiilor, este important de stiut ca durata tratamentului poate varia intre 12 si 24 de luni, cu posibilitatea de extindere in functie de gravitatea situatiei prezentate.

Aparatul dentar ceramic

 Acest dispozitiv ortodontic este alcatuit din bracketi speciali din ceramica si niste elastice care au rolul de a copia aspectul danturii naturale, putand fi astfel si transparente daca este nevoie. Aparatele dentare ceramice sunt considerate discrete, spre deosebire de dispozitivele realizate din metal, iar marele avantaj este ca promit aceleasi beneficii, dar si un aspect mult mai placut. Cu alte cuvinte, prin intermediul acestora, pacientii se pot bucura de confort, discretie, dar si de satisfactia unei danturi sanatoase si estetice.

Avantajele aparatului dentar ceramic

 • discretie sporita, spre deosebire de aparatele dentare metalice
 • promit rezultatele aparatelor dentare metalice
 • pe toata durata tratamentului nu se va modifica nuanta (atat timp cat pacientul urmeaza sfaturile oferite de medic)
 • elasticele din alcatuirea dispozitivului schimbate in cadrul fiecarei sedinte, asadar aspectul placut nu este afectat deloc pe toata durata procedurii
 • este posibil ca pacientii sa utilizeze o periuta de dinti obisnuita dar si ata dentara, pe aceasta cale realizandu-se igiena cavitatii bucale intr-un mod corespunzator.

Aparatul dentar fix

 Ce este aparatul dentar fix?

 Acest dispozitiv este cel mai des intalnit aparat dentar si are rolul de a corecta pozitiile defectuoase ale dintilor, fiind capabil sa determine migrarea dintilor in pozitia dorita, adica cea sanatoasa si estetica. Fata de alte dispozitive ortodontice mobile, cele fixe nu pot fi inlaturate pe toata durata tratamentului de pacient, ci doar in cazul in care este cu adevarat nevoie, iar procedura este realizata doar de un ortodont. Fiind fix, dispozitivul se fixeaza in mod direct de dantura.

Care sunt avantajele folosirii unui aparat dentar fix?

 In alcatuirea dispozitivului intra un arc din metal care are rolul de a usura migrarea controlata si corespunzatoare a danturii

 • Aparatul ortodontic fix are capacitatea de a corecta pana si cele mai dificile malocluzii
 • Durata unui astfel de tratament nu depaseste 24 de luni, fiind in anumite situatii mai putin lungi decat in cazul dispozitivelor mobile
 • Aparatul dentar va lucra in favoarea pacientului non stop, fiind considerat foarte eficient
 • Beneficiile aduse nu au legatura cu varsta pacientului, avand aceeasi eficacitate si la copii si la adulti
 • Rezultatele aduse nu vor suferi modificari de-a lungul anilor
 • Costul unui astfel de tratament este mai scazut fata de dispozitivele mobile sau invizibile.

Aparat dentar metalic

 Cu toate ca se numara printre cele mai vechi dispozitive ortodontice, aparatul dentar metalic reprezinta in continuare una dintre cele mai des folosite optiuni de pacienti din intreaga lume, in special datorita numeroaselor avantaje promise si a pretului redus. Ideea functionarii acestuia este foarte simpla si presupune ca pe fiecare dinte in parte sa se exercite o presiune care sa determine migrarea acestuia catre locul dorit, obtinandu-se la finalul procedurii un zambet sanatos si de invidiat.

In conditii obisnuite, un dinte isi modifica pozitia cu 1 milimetru lunar, iar durata tratamentului se poate intinde de la 6 la 24 de luni, totul depinzand de situatia prezentata de pacient.

Avantajele alegerii unui aparat dentar metalic:

 • In cele mai multe dintre cazuri durata unui asemenea tratament este redusa
 • Datorita alcatuirii sale exista sanse reduse ca acesta sa se deterioreze
 • Poate fi recomandat in cele mai multe dintre cazuri
 • Bracketii pot fi inlocuiti cu usurinta daca este nevoie
 • Are proportii mai mici spre deosebire de bracketii ceramici
 • Cei mici se pot bucura de diferite bracketi care pot fi colorati
 • Este cel mai bun aparat dentar cu privire la raportul calitate – pret

Aparatul dentar lingual

 Acest dispozitiv ortodontic este destinat celor care isi doresc discretie maxima, dar si un zambet sanatos si frumos. Astfel, pacientii care nu sunt multumiti de zambetul afisat, dar totusi isi doresc sa poarte un aparat dentar capabil sa corecteze defectele, pot apela cu incredere la aparatul lingual deoarece acesta nu va afecta deloc viata sociala a pacientului.

Acest dispozitiv a aparut din cauza faptului ca o lunga perioada de timp, dispozitivele ortodontice au fost privite cu frica, atat de copii, cat si de adulti, care nu puteau accepta aplicarea unui aparat vizibil si considerat inestetic timp de pana la 2 ani.

Ce sunt aparatele dentare linguale?

 Aceste dispozitive ortodontice sunt fixe si sunt recunoscute pentru faptul ca sunt aplicate pe partea interioara a danturii, iar datorita evolutiei tehnologice din acest domeniu, rezultatele devin din ce in ce mai multumitoare, intr-o perioada redusa de timp.

Aceste dispozitive se remarca fata de celelalte prin localizarea componentelor, care sunt invizibile celor din jur, si astfel acestia vor observa doar imbunatatirea treptata si sigura a zambetului unui pacient. Cu alte cuvinte, toate componentele sunt remodelate, astfel incat sa se potriveasca pe partea interioara a danturii, iar datorita presiunii apasatoare, dintii isi modifica amplasarea.

Aparat dentar Damon

 Pacientii care nu sunt multumiti de aspectul dintilor lor, au parte de o gama larga de produse ortodontice din care sa aleaga, in functie de nevoi si dorinte, dar si de proprietatile prezentate de fiecare parte. Astfel, cine isi doreste un dispozitiv fix si lingual, poate apela la Damon, care promite o eficienta sporita decat in cazul altor aparate similare, iar pacientii pot avea parte de zambetul mult dorit intr-un mod mai eficient si intr-un timp mai scurt.

Eficienta dispozitivului Damon vine de la alcatuirea bracketilor si a modului de legare cu arcurile elastice. Unul din marile avantaje il reprezinta faptul ca dispozitivul nu va impune necesitatea unor ajustari in decursul perioadei in care se poarta aparatul dentar, spre deosebire de alte cazuri in care, micile ajustari sunt necesare lunar. De asemenea si durata tratamentului este mai scurta, iar vizitele stomatolog vor fi si ele reduse. Cu alte cuvinte, pacientii care aleg aparatul dentar Damon se vor bucura de rapiditate, eficienta si confort, in special datorita bracketilor care sunt de dimensiuni reduse, astfel ca nu provoaca disconfort, si in plus, se igienizeaza cu usurinta.

Aparat dentar copii

In general, este de preferat ca cei mici sa efectueze o vizita la un medic specialist in acest domeniu, inainte de implinirea varstei de 6 ani, deoarece nu trebuie sa se astepte ca toti dintii sa erupa complet, pentru ca pe aceasta cale se pot intalni probleme, iar ajustarea anomaliilor va fi mult mai dificila ulterior. Asadar, este important ca cei mici sa se prezinte la ortodont atunci cand parintii suspecteaza faptul ca copiii lor ar putea avea aglomerari dentare, dantura proeminenta, malocluzii, diferente semnificative in zona maxilarului etc.

Tipuri de aparate dentare la copii

Cei mici au la dispozitie doua posibilitati simple si clare: un dispozitiv ortodontic fix sau unul mobil. Primul dintre ele are in componenta bracketi care sunt legati prin intermediul unor arcuri, insa medicii recomanda ca in cazul copiilor sa se confectioneze dispozitive mobile.

Aparatul dentar fix se gaseste in doua categorii, care sunt diferite datorita modului de amplasare al bracketilor. Asadar se poate ca acestia sa fie situati extern sau vestibular, adica pe partea externa a dintilor, fiind de cele mai multe ori din metal ori ceramica. O alta posibilitate este ca bracketii sa fie amplasati invizibil sau lingual, situatie care presupune ca acestia se afla in partea interioara a dintilor, de aici provenind si numele de invizibil, fiind dificil de reperat de catre ceilalti.

Cele mai frecvente anomalii ale dintilor pe care le trateaza

 Inghesuirea dintilor

 • Spatiile interdentare inestetice
 • Dinti care prezinta o pozitie nefireasca
 • Malocluzii

Aparat dentar Speed

 Acest dispozitiv dentar reprezinta unul din produsele revolutionare ale acestui domeniu, datorita tehnologiei care promite o multime de avantaje. Dupa numele sau putem sa realizam ca Speed este rapid, acesta reprezentand unul dintre punctele forte ale sale, cu alte cuvinte are capacitatea de a corecta erorile intr-un mod mult mai eficient decat alte aparate dentare. Alcatuirea dispozitivului este asemanatoare cu altele, o exceptie fiind faptul ca elasticele au fost inlocuite de clipsuri, iar arcul se ajusteaza automat, situatie care presupune faptul ca pacientul va efectua un numar redus de sedinte la medic.

Avantaje 

 • Este observat mai greu
 • Exista sansa de finalizare a unui tratament inainte de data estimata initial
 • Bracketii au dimensiuni scazute, astfel resturile alimentare pot fi inlaturate fara probleme

 Ce este contentia?

 La final unui tratament cu un aparat dentar care a corectat pozitii defectuoase ale danturii, este important de stiut ca radacina nu s-a fixat 100% in maxilar, motiv pentru care in multe dintre situatii este nevoie de montarea unui aparat secundar, specializat pe contentie, adica care are rolul de a pastra efectele aparatului dentar, fara a se reveni la faza initiala.

Specialistul este cel care face recomandarile in functie de situatia prezentata, insa pacientii vor alege in general un arc din diferite materiale, fie metal, fie fibra de sticla, care se cimenteaza prin intermediul unor substante speciale pe partea interioara a dintilor. O alta posibilitate este de a pregati gutiere speciale care se poarta in timpul somnului pe o perioada de 6 si 12 luni. Aceasta decizie apartine in totalitate specialistului care trebuie sa aprecieze care este cea mai buna optiune in functie de situatie prezentata.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica