IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Sinus Lifting

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este sinus liftingul ?

Un sinus lift reprezinta o interventie ce presupue adaugarea de os la nivelul maxilarului in zona molarilor si premolarilor, fiind cunoscuta si sub denumirea de augmentare sinus. Osul este adaugat intre falca si sinusurile maxilarului, ce sunt situate pe fiecare parte a nasului. Pentru a crea spatiul necesar pentru aderarea osului, membrana sinusului trebuie repozitionata intr-o zona superioara, de aici si numele de „lifting” – a ridica in limba engleza. Pentru asigurarea succesului acestei interventii este nevoie ca procedura sa fie efectuata de un specialist in astfel de cazuri.

La ce ajuta?

Sinus lift-ul se realizeaza de cele mai multe ori atunci cand sinusurile sunt prea apropiate de obraz si nu propun spatiul necesar pentru inserarea unor implanturi dentare. Exista mai multe motive pentru aceste situatii:

 • Numeroase persoane ce au pierdut unul sau mai multi dinti de la nivelul arcadei superioare (in special molari) nu dispun de o cantitate suficienta de os pentru inserarea implanturilor. Din cauza anatomiei craniului, zona din spatele maxilarului superior, propune o cantitate mai mica de os decat maxilarul inferior.
 • Se pot pierde importante cantitati osoase in urma unor afectiuni parodontale.
 • Pierderea unuia sau mai multor dinti poate duce si la pierderi osoase. Dupa disparitia dintilor, osul incepe sa fie resorbit. Astfel, daca dintii lipsesc de mai mult timp, in majoritatea cazurilor implanturile dentare nu pot fi aplicate.
 • Sinusul poate fi situat prea aproape de maxilarul superior, motiv pentru care este impiedicata inserarea implanturilor. Forma si dimensiunea sinusurilor difera de la o persoana la alta, iar schimbarile pot avea loc si in functie de inaintarea in varsta.

Asadar, sinus lift-ul reprezinta o procedura din ce in ce mai comuna, fiind aleasa atunci cand pacientii necesita implanturi dentare pentru inlocuirea dintilor pierduti.

Pregatirea

Osul folosit in cadrul acestei proceduri poate proveni chiar din corpul pacientului, fie se poate alege os artificial sau os ce provine de la un animal. In cazul in care se opteaza pentru propriul os, acesta este extras din anumite parti ale corpului, cele mai comune locuri fiind cavitatea bucala, in timp ce alti medici recolteaza osul din zona soldului sau a tibiei. Inainte de inceperea interventiei este nevoie ca pacientii sa efectueze o radiografie pentru ca medicii sa poata studia anatomia cavitatii si a sinusurilor. In unele situatii poate fi nevoie si de o tomografie computerizata, deoarece aceasta vine in ajutorul specialistului ce poate masura cu exactitate inaltimea si latimea osului existent, dar si pentru evaluarea sanatatii sinusurilor.

Cum se face sinus liftingul ?

In primul rand medicul va efectua o incizie de mici dimensiuni la nivelul gingiei, acolo unde dintii din spate s-ar fi regasit. Apoi tesutul este ridicat pentru ca osul sa fie expus, in timp ce se creeaza o fereastra ovala, de mici dimensiuni la nivelul osului. Membrana ce delimiteaza sinusul in partea opusa a ferestrei create are rolul de a separa sinusul de cavitate, iar aceasta este ridicata cu atentie. Ulterior se impacheteaza granule de os in spatiul unde sinusul era localizat. Cantitatea de os difera de la un caz la altul, insa in cele mai multe dintre cazuri se adauga cativa milimetri de os. Dupa adaugarea osoasa la locul potrivit, zona va fi refacuta, iar inciziile vor fi suturate, in timp ce implanturile vor putea fi inserate noua luni mai tarziu. Aceasta perioada este necesara pentru ca osul sa fie bine asimilat de catre organism si este direct influentata de cantitatea de os ce a fost adaugata.

Perioada urmatoare

Dupa efectuarea procedurii, este posibil ca obrazul sa se inflameze si exista posibilitatea ca gura sau nasul sa sangereze, insa aceste manifestari sunt normale. Se recomanda ca pacientii sa nu sufle nasul si sa nu stranute, deoarece ambele pot avea efecte grave precum miscarea osului adaugat. Medicii pun la dispozitia pacientilor toate medicamentele necesare pentru a preveni durarile si inflamatiile, iar cu ajutorul acestora, unii dintre pacienti vor resimti in perioada urmatoare doar un mic disconfort.

7-10 zile mai tarziu este nevoie de un control la medic care sa evalueze cazul si sa indeparteze firele suturii daca nu s-au dizolvat. De asemenea, exista posibilitatea sa fie necesare alte controale pentru ca medicii sa se asigure ca zona s-a vindecat corespunzator. Dupa o asemenea interventie, pacientii vor fi nevoiti sa astepte cateva luni pentru ca osul sa se intareasca si sa fie integrat, iar in functie de tipul osului folosit perioada poate varia de la 4 pana la 9 luni.

Riscuri

Cel mai mare risc al interventiei este ca membrana sinusului sa fie perforata, caz in care este nevoie de refacerea acesteia. Daca situatia nu a fost remediata, atunci medicul trebuie sa opreasca procedura si sa astepte ca zona sa se vindece in mod corespunzator. Dupa aceasta perioada, care poate ajunge chiar si cateva luni, membrana vindecata tinde sa fie mai groasa si mai puternica, motiv pentru care cea de a doua incercare va avea succes in majoritatea cazurilor.

 


Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica