IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteza Scheletata

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Aceasta lucrare protetica are rolul de a restabili functionalitatea danturii, iar atunci cand este necesara igienizarea, procesul este efectuat cu usurinta deoarece proteza se poate inlatura cu usurinta. Aceste dispozitive se ancoreaza cu ajutorul danturii naturale, astfel ca vorbirea si masticatia nu sunt deranjate, proteza fiind stabila. In functie de modul de ancorare, aceste dispozitive pot fi de doua feluri:

 • Proteza partiala simpla – face referire la dispozitivul traditional, care utilizeaza crosete si contracrosete pentru ancorarea la dantura naturala. Avantajul prezentat de acestea este ca sunt aproape invizibile si sunt reperate cu dificultate de catre cei din jur. Insa, atunci cand este nevoie de ancorarea la dintii marginali, acestia pot fi supusi unei slefuiri discrete pentru crearea spatiului necesar protezei
 • Proteza partiala cu alte sisteme – sistemele pot fi capse, telescoape ori culise, sunt considerate mult mai confortabile deoarece sunt moderne si in plus sunt mai estetice decat cealalta varianta, dar pot fi recomandate doar in anumite situatii: atunci cand pacientii prezinta un numar scazut de dinti naturali. In cazul in care este necesara ancorarea la dantura marginala naturala, aceasta trebuie acoperita prin intermediul unei coroane

Ce este proteza scheletata

 Lipsa unuia sau a mai multor dinti atrage cu sine mai multe probleme, motiv pentru care este nevoie ca pacientii sa acorde o atentie sporita acestui aspect, sa se prezinte la un control, unde medicul va indica tipul de tratament care trebuie urmat in functie de situatia prezentata. Solutia ideala o reprezinta implanturile dentare, insa acestea sunt costisitoare pentru multi pacienti, motiv pentru care sunt recomandate protezele scheletate.

Aceste dispozitive sunt compuse din schelete din metal si o substanta acrilica ce are rolul de  a imita nuanta gingiilor. Ancorarea protezei poate fi efectuata in diferite moduri, prin culise, crosete, pinteni sau magneti. Multe persoane sunt de parere ca protezele cu schelete metalice sunt inestetice, insa partile din metal nu sunt vizibile, astfel ca se beneficiaza de un aspect imbunatatit.

Avantajele protezelor scheletate 

 • Este redata functionalitatea dentara
 • Este imbunatatit aspectul general al fetei
 • Sunt prevenite mai multe probleme
 • Arcada inferioara si cea superioara isi pastreaza relatia corespunzatoare
 • Nu este alterat gustul
 • Spre deosebire de protezele acrilice, se acopera o suprafata mai redusa a cavitatii orale
 • Sunt foarte rezistente, stabile si confortabile
 • Se pot adauga ulterior dinti falsi

Realizarea protezei partiale scheletata 

 1. Primul pas este diagnosticarea problemei si alcatuirea planului de tratament potrivit. Pacientul va fi informat cu privire la fiecare pas al tratamentului, iar proteza va fi aleasa in functie de preferintele si necesitatile pacientilor care vor tine cont de recomandarile medicului
 2. Amprentarea danturii, dupa care tehnicianul dentar si dentistul vor cadea de acord asupra infatisarii protezei

III. Se adapteaza scheletul din metal

 1. Sunt pregatiti dintii ramasi pe arcada, care vor ajuta la ancorarea protezei, iar in cazul in care este nevoie, se realizeaza coroane pentru acoperirea acestora
 2. Se verifica in ce relatie se afla arcadele, se stabileste nuanta, forma si alte detalii ale protezei. Relatia ocluzala dintre arcade este esentiala atunci cand vine vorba de proteze scheletate
 3. Se confectioneaza o proteza temporara din ceara, care se ajusteaza pe parcurs pentru o buna functionare

VII. Urmeaza confectionarea protezei finale pe baza celei temporare

Cand este recomandata proteza scheletata 

Fiecare dispozitiv dentar poate fi recomandat doar in anumite cazuri, in aceeasi situatie fiind si proteza scheletata. Astfel, in cazurile in care pe suprafata arcadei inca mai exista dinti naturali, insa acestia nu sunt amplasati favorabil pentru aplicarea unui dispozitiv fix, atunci sunt mai potrivite protezele scheletate. In plus, atunci cand, din diferite motive, nu se pot efectua implanturi dentare, solutia potrivita este reprezentata de aceste proteze.

Eficienta si moderna 

Proteza scheletata este considerata una dintre cele mai potrivite solutii de restaurare a procesului de edentatie, in cazul in care nu este posibil implantul dentar din diferite motive precum prezenta unor afectiuni cardiovasculare, diabet sau din lipsa cantitatii potrivite de os pentru implantare. Protezele scheletate sunt foarte complexe si atent confectionate, fiind alcatuite dintr-o parte fixa si una mobila. Cea din urma este realizata dintr-un metal subtire, iar atunci cand pe arcada au ramas doar dintii marginali, se aplica niste elemente precum culise, telescoape sau capse, prin intermediul careia proteza va fi atasata puntii. Aceasta poate fi igienizata cu usurinta gratie faptului ca este mobila.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica