IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Dentar Metalic

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Oricine prezinta o pozitie defectuoasa a danturii poate apela la un aparat dentar metalic, deoarece acesta reprezinta una dintre cele mai potrivite cai de remediere a problemelor suferite.

Cu toate ca aparatul dentar metalic este considerat de unii invechit, este unul foarte eficient, care presupune costuri de intretinere destul de scazute, insa aspectul negativ al acestuia il reprezinta estetica. Atunci cand se opteaza pentru un dispozitiv ortodontic, este important de stiut care sunt optiunile valabile si ce avantaje si dezavantaje prezinta fiecare model.

Aparatul dentar metalic este cel mai des intalnit, fiind ales de multi in special datorita pretului scazut fata de alte tipuri. Datorita evolutiei tehnologiei stomatologice, bracketii acestui dispozitiv s-au regasit din ce in ce mai mici, devenind foarte confortabili, fara a produce disconfort pacientilor.

De asemenea, aparatul dentar metalic este unul dintre cele mai rezistente, deoarece este realizat dintr-un otel puternic, iar componentele sale speciale determina o frictiune cat mai scazuta, astfel ca durata tratamentului este una dintre cele mai scurte cu putinta.

In ultimii ani, aparatul dentar metalic s-a imbunatatit frecvent, iar pacientii il aleg din ce in ce mai des datorita eficientei promise. Metalul atent ales nu provoaca alergii, si poate fi aplicat atat la copii (care au implinit varsta de 10 ani si au dantura permanenta), cat si la adulti, fiind realizat special in functie de fiecare pacient in parte.

Pe langa multimea de avantaje promise de aparatul dentar metalic, acesta prezina si cateva dezavantaje, atunci cand este comparat cu alte dispozitive ortodontice.

Bineinteles, cel mai mare avantaj este reprezentat de costurile reduse pe care le implica tratamentul acestuia, situatie neintalnita in cazul celorlalte versiuni, iar durata tratamentului este mult mai scazuta.

De asemenea, aparatul dentar metalic poate fi personalizat pana la un punct, adica se poate alege culoarea bracketilor, dar si materialul din care sa fie acesta fabricat. In functie de materialul ales, acesta poate fi mai confortabil, mai rezistent, iar pacientii pot cere recomandari medicului cu privire la alegerea acestuia. In plus, exista sanse destul de mici ca un asemenea aparat dentar sa se deterioreze.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Avantajele aparatului dentar metalic 

 • Pretul mult mai scazut
 • Durata tratamentului mai redusa
 • Se poate alege culoarea ligaturii (multi pacienti optand pentru negru, deoarece nu pot fi observate petele aparute din cauza cafelei si altor bauturi similare)
 • Sunt foarte rezistente, existand putine cazuri in care acestea se deterioreaza
 • Pot fi alese ligaturi aurii pentru un aspect mai placut

Dezavantajele aparatului dentar metalic 

 • Este considerat mai inestetic spre deosebire de alte dispozitive ortodontice
 • Poate provoca o senzatie de disconfort pentru o perioada mai lunga de timp fata de alte aparate dentare (7-14 zile)

 Partile componente ale unui aparat dentar metalic 

Pacientii care stiu ca vor urma sa apeleze la un aparat dentar metalic trebuie sa aiba in vedere toti termenii, astfel incat sa cunoasca foarte bine ce implica fiecare aspect.

Asadar, arcul este partea aflata in componenta aparatului dentar metalic ce este intins pe toata zona arcadei, fiecare bracket in parte fiind legat de acesta, iar astfel, arcul este fixat prin bracketi.

Bracketul reprezinta componenta metalica, realizata de cele mai multe ori din otel, care trebuie sa se ataseze fiecarui dinte cu probleme, prin intermediul unui adeziv special si are avantajul ca poate fi personalizat, aspect important in special pentru cei mici.

Ligatura reprezinta componenta care ataseaza bracketul de arc, in acest caz pacientii avand din nou posibilitatea de personalizare. In general, se prefera ligaturi inchise la culoare, pentru a nu fi evidentiate resturi de alimente ori alte aspecte neplacute ale danturii. De asemenea, este important de stiut ca aceste ligaturi trebuie schimbate constant.

Elasticul este folosit pentru remedierea problemelor referitoare la ocluzie, ajutand si corectand pozitiile necorespunzatoare. In ciuda faptului ca anumiti pacienti semnaleaza un grad ridicat de disconfort, elasticele promit efecte benefice.

Cu toate ca aceste componente ale unui aparat dentar metalic par obisnuite si simple, acestea au fost atent realizate, astfel incat pacientii sa beneficieze de un dispozitiv de calitate, care sa duca in cele din urma la efectele dorite.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica