IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Laser Dentar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

 

Laserul a devenit popular pentru prima data in Statele Unite, in anii ’80, cand a fost inclus in tratamentele stomatologice, fiind popular datorita eficientei, rapiditatii si confortului oferit nu numai pacientilor, ci si medicilor, deoarece procedurile efectuate de acestia se simplificau. In ziua de azi, aproape oricine clinica stomatologica are in dotare un laser, iar preturile implicate de acestea devin din ce in ce mai accesibile. Conform statisticilor, in anii viitori, laserul va fi substituientul frezei clasice, astfel incat se va evita frica resimtita de numerosi pacienti care evita sa mearga la dentist.

Ce inseamna laser?

Laser = Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, adica amplificarea luminii prin stimularea emisiilor de radiatii, ceea ce presupune ca prin intermediul energiei produse de lumina, exista capacitatea de a sectiona diferite tesuturi, intari cimentarea folosita in cazul obturatiilor dentare, favoriza albirea dintilor sau inlatura bacteriile prezente in pungutele parodontale.

Desi lumina oferita de laser nu este unica, aceasta se diferentiaza prin intermediul undelor care sunt mult mai coerente si egale intre ele, astfel ca reprezinta o sursa de energie foarte eficienta ce nu mai este regasita in alta parte. Cu toate acestea, laserul poate avea mai multe nume in functie de tipul materialului aflat in mijlocul dispozitivului. Centrul se numeste cavitate optica, si este alcatuit din mai multe elemente chimice si molecule, astfel ca poate sa fie un cristal, un semiconductor in stare solida sau un vas cu gaz.

Toate acestea reprezinta medii active a caror stimulare produce o anumita lungime ce permite redarea radiatiilor neionizate. In functie de necesitati se aleg diferite tipuri de laser, unele pot emite o lumina care este vizibila, de regula pentru a putea fi identificate cariile, cu toate ca majoritatea dispozitivelor folosite pentru chirurgia orala, emita o lumina invizibila, infrarosul.

Care sunt efectele laserului dentar?

Datorita faptului ca tesuturile absorb in mod diferit energia exercitata de catre laser, fiecare lungime de unda isi face simtita prezenta in mod diferit la nivelul elementelor cavitatii orale. Astfel, unele lasere pot avea efect doar asupra sangelui sau a gingiilor, in timp ce altele sa fie eficiente la nivelul coroanelor dentare, smaltului, osului etc. Cu alte cuvinte, lungimile undelor laser pot fi impartite astfel:

  • Laserul Erbiu este cel care presupune evaporarea apei de la nivelul tesuturilor moi si dure, insa emisiile sunt scurte
  • Laserul cu dioxid de carbon are rolul de evaporare al moleculelor de apa de la nivelul celulelor
  • Laserul cu diode are efect la nivelul pigmentilor prezenti in tesuturi dar si asupra tesuturilor care sunt inflamate si puternic vascularizate din diferite motive

Dupa ce este absorbita lumina laser, la nivelul tesuturilor este prezenta o reactie termica care este diferita in functie de tipul dispozitivului folosit si de proprietatile prezentate de acesta. Astfel, la o temperatura de 50 de grade sunt indepartate bacteriile, la 10 grade mai mult sunt inlaturate toate tesuturile inflamate cauzate de afectiunile parodontale, in timp ce la 100 de grade sau mai mult, are loc incizia tesuturilor.

Reactii chimice

Laserul are capacitatea de declansare a reactiilor chimice de tipul intaririi anumitor materiale folosite de catre medici, precum rasinile compozite, dezliprea chimica sau curatarea pungutelor parodontale ori a canalelor dentare. Pentru a detecta cariile, se pot folosi diferiti pigmenti care isi modifica nuanta in momentul absorbtiei laserului. De asemenea, aceasta tehnologie poate fi folosita cu rolul de biostimulare, grabind vindecarea, amelioreaza durerea si inflamatiile sau simuleaza productia colagenului. Avand un efect abraziv asupra dintilor, energia laserului este folosita pentru curatarea corespunzatoare a acestora.

Cand se foloseste laserul in stomatologie?

Exista o multime de interventii stomatologice in care sa se foloseasca laserul. Astfel pot fi amintite: identificarea cariilor, pregatirea dintelui pentru obturatie si plombarea acestuia. De asemenea, laserul are capacitatea de a sigila tubii dentinari, motiv pentru care se poate trata cu usurinta hiperestehia, insa se poate recontura gingia prin intermediul procedurilor numite gingivoplastie si gingivectomie. Alte tratamente includ frenoplastie, tratarea aftelor, albirea dintilor, inlaturarea tumorilor, analizarea tuturor tipurilor de tesuturi si altele. Cu toate acestea, eficacitatea medicului este influentata si de experienta medicului care executa interventia, deoarece se pot aduce prejudicii cu usurinta celorlalte componente ale cavitatii, fiind esential ca restul tesuturilor sa fie expuse luminii.

Care sunt avantajele aduse de laser?

Orice interventie efectuata cu ajutorul laserului nu presupune necesitatea suturilor, in timp ce altele nici macar nu au nevoie de anestezia locala. De asemenea, folosirea laserului favorizeaza reducerea sangerarii, datorita faptului ca sangele se coaguleaza cu usurinta, in timp ce locul unde se intervine este sterilizat instant, evitand riscurile si efectele secundare. Nu se aduc leziuni la nivelul tesuturilor din jur, ci mai mult, laserul favorizeaza vindecarea ranilor.

Se poate selecta cu usurinta si eficienta, care este tesutul bolanv, in timp ce tehnologia poate fi folosita fara probleme si in cazul copiilor, dar si al femeilor insarcinate. Campul interventiei se imbunatateste simtitor, iar dupa interventie pacientii nu se mai plang de acelasi disconfort si de posibile inflamatii.

Care sunt dezavantajele laserului?

Laserul nu se poate folosi atunci cand este nevoie de obturatii la nivelul unor carii localizate intre dinti, dar si a celor care se afla in apropierea unor plombe mai vechi. In plus, laserul nu poate fi de folos nici in cazul dintilor afectati in proportii foarte ridicate de carii ce impun remedierea coroanei dentare. Aceeasi situatie se impune si atunci cand este nevoie de inlaturarea coroanelor sau a plombelor confectionate din amalgam, precum si a pregatirii dentare pentru lucrarile protetice de tipul puntilor.

De asemenea, orice tratament cu tehnologia laser implica costuri destul de ridicate, datorita faptului ca medicii trebuie sa urmeze o specializare in plus astfel incat sa dobandeasca dreptul de a putea opera cu un astfel de dispozitiv. Exista posibilitatea ca tesuturile sa se supraincalzeasca in cazul in care medicii nu iau pauze adecvate intre proceduri. In plus, anumite tipuri de laser, precum cel cu erbiu nu poate fi utilizat atunci cand este nevoie de indepartarea restauratiilor dentare metalice.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica