IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Dentar Copii

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Din pacate, conform studiilor, se pare ca jumatate dintre copii ar trebui sa poarte un aparat dentar din diferite cauze precum alinierea necorespunzatoare, inghesuirea sau spatierea dintilor, fiind foarte des intalnite.

Daca aceste imperfectiuni raman netratate, atunci pot aparea complicatii sau chiar alte afectiuni cauzate in special de masticatie necorespunzatoare. Cu alte cuvinte, aparatul dentar la copii este foarte important pentru ca acestia trebuie sa se dezvolte sanatos.

Astfel, este datoria medicilor specialisti de a convinge parintii de importanta aparatelor dentare de la varste mici, cand partea estetica nu conteaza atat de mult, iar sanatatea trebuie pusa pe primul loc. In cazul copiilor, acestia consuma foarte multe dulciuri si sunt mai predispusi la aparitia cariilor, iar daca dantura nu este aliniata corespunzator nici igiena nu se efectueaza asa cum trebuie.

Semne care indica nevoia uni aparat dentar la copii

Parintii trebuie sa acorde o atentie sporita cavitatii bucale copiilor lor, iar acestia nu trebuie sa tina cont doar de inesteticul dintilor, deoarece cei mici pot suferi fara sa realizeze si fara sa fie vizibila cauza, motiv pentru care este important ca acestia sa mearga des la controale stomatologice, unde medicul este cel care poate detecta orice problema. Iata cateva semne ca trebuie sa il duci pe micutul tau la dentist:

 • Mesteca alimentele si le musca cu dificultate
 • Obisnuieste sa scrasneasca dantura, mai ales in timpul noptii
 • Se aude cum pocnesc oasele in momentul in care cel mic deschide gura
 • Poate respira doar atunci cand are gura deschisa
 • Obisnuieste sa isi muste obrazul

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Importanta alinierii corecte a dintilor

 Este important ca dantura sa fie aliniata corespunzator, si nu doar privind din motive estetice, deoarece chiar si cei mici isi doresc sa arate bine, iar o afectiune prezenta la nivelul cavitatii bucale i-ar putea aduce probleme. Din punct de vedere al sanatatii, cel mic poate prezenta pe viitor afectiuni ale gingiei, pierderea danturii deoarece daca acestia nu sunt pozitionati cum trebuie, se pot rupe cu usurinta, pot aparea cariile dentare (deoarece dintii nu pot fi igienizati corespunzator), insa si probleme de tip digestiv.

Care sunt etapele tratamentului ortodontic?                                            

 1. Acesta debuteaza printr-o simpla consultatie, cand se amprenteaza dantura, se efectueaza mai multe radiografii, iar medicul se pregateste sa alcatuiasca un plan de tratament, astfel incat pacientul sa obtina zambetul sanatos si mult dorit.
 1. Exista unele cazuri in care pot fi recomandate extractii ale unor dinti, insa acest aspect are loc doar in anumite situatii mai rare.
 1. Pasul urmator este finalizarea aparatului dentar pentru copii, care trebuie montat si ulterior vor avea loc diferite sedinte pentru ajustari, insa acestea vor fi amintite de catre medic in functie de situatia prezentata.
 1. Dupa ce se termina tratamentul, uneori poate fi nevoie de un ultim pas, de contentie, cand este aplicat inca un dispozitiv ortodontic, ce are rolul de a asigura ca rezultatul obtinut nu se va modifica odata cu trecerea timpului.

Cat dureaza tratamentul?

 Urmarea unui astfel de tratament impune si cateva necesitati, printre care anumite teste, insa specialistul este cel care face toate recomandarile. Medicul analizeaza toate datele primite de la pacient si cu ajutorul lor stabileste care este calea cea mai potrivita pentru rezolvarea problemelor identificate. Este important ca toate afectiunile sa fie reprimate la timp, astfel incat acestea sa nu se agraveze in timp.

Care este varsta recomandata pentru primul control ortodontic?

Specialistii recomanda ca primul control la un specialist ortodontic sa se efectueze atunci cand cel mic a implinit varsta de 7 ani. Cu toate ca multi parinti considera inutile aceste controale daca copiii nu se plang de nimic, este important sa se poata preveni orice problema, deoarece prin intermediul vizitelor la medic pot fi anticipate anumite evolutii ale cavitatii bucale. Asadar este esentiala combaterea problemelor prezentate la nivelul danturii din nenumarate motive, cele mai importante fiind:

 • Se evalueaza pozitia actuala a danturii permanente, dar si a celor de lapte, iar specialistul va putea anticipa orice problema ar putea aparea in viitor si care ar putea fi tratata prin intermediul unui dispozitiv ortodontic. Orice problema tratata mai tarziu implica costuri mai mari si tratamente mai complicate
 • Multe dintre probleme se pot trata si fara a fi nevoie de alegerea unui aparat dentar

De ce 7 ani este varsta ideala pentru primul control ortodontic? 

In jurul acestei varste se dezvolta primele masele definitive, care vor definitiva muscatura celor mici. De asemenea, la varsta de 7 ani specialistii pot sa evalueze in mod corespunzator muscatura completa, in cazul danturii frontale dar si al molarilor si premolarilor. Este foarte important modul in care este pozitionata dantura pe arcade, iar daca un canin permanent poate sa sugereze corectitudinea unei muscaturi, medicul va sti pentru ce tip de tratament sa opteze.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica