IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Retractie Gingivala

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent:

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Fenomenul de retractie gingivala incepe sa isi faca simtita prezenta, de cele mai multe ori in jurul varstei de 40 de ani, iar din pacate cei mai multi dintre acestia nu aleg un control de specialitate, ci sunt de parere ca fenomenul este cauzat de inaintarea in varsta.

In lipsa unui tratament adecvat, gingiile incep sa se retraga din ce in ce mai mult, urmand ca radacinile dentare sa devina expuse, iar dintii din ce in ce mai mobili, existand riscul ca acestia sa fie pierduti.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Care sunt cauzele retractiei gingivale?

Exista mai multi factori ce favorizeaza dezvoltarea acestui fenomen, printre care:

 • Depunerile de tartru
 • Istoricul familial
 • Parodontoza
 • Stres
 • Vicii precum fumatul
 • Alimentatia necorespunzatoare
 • Leziuni aduse la nivelul gingiilor, fie in urma unui accident, fie prin perierea agresiva a dintilor
 • Diferite afectiuni
 • Administrarea anumitor medicamente

Insa, cel mai comun factor ce cauzeaza retractia gingivala este igiena orala precara, deoarece aceasta nu permite inlaturarea placii bacteriene de la nivelul dintilor si gingiilor, astfel ca aceasta contine substante toxice ce aduc numeroase prejudicii. De asemenea, si problemele de natura ortodontica pot reprezenta un factor ce favorizeaza aceasta afectiune, deorece atunci cand exista un contact imperfect intre cele doua arcade sau dintii nu s-au dezvoltat corespunzator, placa bacteriana nu are cum sa fie eliminata la fel de eficient ca in cazul danturii aliniate perfect. Astfel, igiena orala nu da randamentul obisnuit, motiv pentru care aceste situatii trebuie remediate prin intermediul aparatelor dentare.

Care sunt simptomele retractiei gingivale?

 • Gingiile incep sa se inflameze si sunt mult mai sensibile
 • Sangerarile gingivale sunt din ce in ce mai dese in momentul periajului dentar
 • Se creeaza un sant intre dinti si gingii
 • Halena
 • Dantura devine din ce in ce mai mobila, existand riscul ca aceasta sa fie pierduta
 • Dintii sunt mult mai sensibili, astfel ca apare un disconfort in momentul consumului de alimente reci sau fierbinti
 • Apar deficiente ale ocluziei

Cum se trateaza retractia gingivala?

In functie de situatia intampinata, medicul alege tipul tratamentului potrivit. De cele mai multe ori, prima etapa presupune eliminarea tartrului, printr-o procedura numita detartraj, deoarece aceasta substanta acopera gingiile si este toxica. Din cauza faptului ca unul dintre efectele retractiei gingivale este sensibilitatea dentara, urmatoarea etapa presupune tratarea acestui aspect prin administrarea a diferite solutii. In plus, se pot recomanda anumite paste de dinti care au acest rol. Medicii pot prescrie suplimente alimentare ce au in componenta calciu, magneziu, fier si alte vitamine si minerale, astfel incat sa se favorizeze vindecarea, iar gingiile sa se regenereze.

Prevenire

In cele mai multe dintre situatii, acest fenomen se poate preveni doar abordand o igiena orala efectuata in mod corect, precum si controale la stomatolog la fiecare 6 luni. Este importanta alegerea unei periute potrivite, care sa nu fie nici prea moale, nici prea tare, iar dupa periaj sa se foloseasca ata dentara si apa de gura. De asemenea, se recomanda renuntarea la vicii precum fumatul sau consumul de alcool in cantitati ridicate.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica