IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Dureri de Dinti

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Cariile – sunt cel mai frecvent factor cauzator al durerii dentare. Acestea apar din cauza microbilor si bacteriilor care afecteaza treptat smaltul si dentina, iar in cazul in care raman netratate, dintele este afectat mai mult, caria ajungand pana la pulpa, fapt care atrage necesitatea unui tratament mai lung.

Atunci cand dintii sunt afectati de carii, acestia devin mai sensibili in momentul consumului de alimente reci, fierbinti sau dulci, iar durerea devine permanenta atunci cand pulpa e afectata. Isi poate face aparitia si abcesul, care aduce cu sine un gust neplacut in gura, durere intensa si halena.

Boli gingivale – presupun de cele mai multe ori inflamatia gingiilor, si deterioarea treptata a osului. Afectiunile gingiei isi fac aparitia in momentul in care gingia este iritata din cauza placii bacteriene care nu a fost inlaturata la timp. Unul dintre principalele semne ale afectiunii este reprezentat de sangerarea gingivala, urmand ca mai apoi sa apara inflamatiile si durerea.

  • Astfel, pentru ca placa bacteriana sa nu se transforme in tartru, trebuie eliminata dupa fiecare masa prin efectuarea unui periaj, care implica folosirea unei periute de dinti adecvate. Aflate intr-o faza initiala, afectiunile gingivale se trateaza prin inlaturarea placii bacteriene, in timp ce in cazurile mai complicate se apeleaza la detartraj sau chiuretarea subgingivala. Cel mai dificil caz este atunci cand infectia a dus la pierderea unei cantitati importante de os si este nevoie de extractie dentara.

Sensibilitatea dentara – isi face aparitia atunci cand procesul de retractie gingivala expune o o parte a radacinii dentare. Disconfortul sau durerea apar atunci cand se consuma mancaruri reci sau fierbinti, iar tratarea acestora se realizeaza prin utilizarea unei paste de dinti speciala.

  • In cazul in care pulpa dintelui este infectata, va fi necesar un tratament de canal. Pentru dantura sensibila se recomanda alegerea cu atentie a periutei dentare care sa nu produca disconfort pacientului.

Dinte fracturat –  fracturarea dintilor poate aparea din mai multe cauze, insa cea mai comuna situatie este atunci cand un pacient musca dintr-un aliment foarte dur. Atunci cand un dinte fracturat este folosit sau chiar doar atins, se resimte o durere ascutita. Aceste probleme se remediaza prin intermediul puntilor sau coroanelor dentare, insa atunci cand camera pulpara este deschisa, etapa initiala prevede un tratament endodontic.

Obturatiile – din pacate, anumite obturatii pot fi efectuate defectuos din mai multe motive, astfel ca durerea de dinti isi poate face aparitia oricand. Atunci cand pulpa dentara este expusa cariilor, microbilor si bacteriilor, apare durerea si disconfortul.

Molarii de minte – maselele de minte se pot dezvolta la varste diferite, si in multe situatii produc durere, daca nu se aliniaza corect sau daca nu dispun de spatiu suficient pe arcada pentru dezvoltare, fiind nevoie de extractia acestora, pentru ca restul dintilor sa nu fie afectati.

Pierderea dintelui prin traumatism – este important de stiut ca atunci cand suferiti un accident la un dinte, iar acesta devine foarte mobil, trebuie pastrat umed si apelat imediat la un dentist, deoarece intotdeauna exista sanse ca dintele sa fie salvat.

Cancer oral – de cele mai multe ori cancerul oral nu propune simptome, ci incepe printr-o simpla durere de dinti.

Prevenirea durerilor de dinti:

In primul rand pacientii trebuie sa pastreze o igiena orala corespunzatoare, sa efectueze periajul dentar dimineata, seara si dupa fiecare masa, sa utilizeze ata dentara dupa fiecare masa pentru curatarea spatiilor dintre dinti, insa este nevoie si de utilizarea apei de gura. Cele din urma previn aparitia bacteriilor, care sunt ucise datorita formulei sale, insa se previne si halena sau anumite afectiuni precum gingivita.  Asadar, microbii si bacteriile se indeparteaza folosind apa de gura potrivita.

De asemenea, alimentatia joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii cavitatii bucale, dar si a intregului organism. Astfel, se recomanda adoptarea unei diete sanatoase, sa se evite cat de mult posibil zaharurile si amidonul, care favorizeaza aparitia cariilor. Se recomanda si evitarea consumului de alimente intre mese, deoarece cariile se pot dezvolta cu usurinta.

In plus, sunt de evitat bauturile carbogazoase sau energizantele, deoarece au in componenta mai multe substante care afecteaza integritatea danturii. O solutie potrivita ar fi consumul acestor lichide cu ajutorul paiului.

Fumatul dauneaza intregului organism, astfel ca si cavitatii bucale. Printre efectele negative se pot aminti colorarea danturii, sensibilitatea gingivala, reducerea aportului sangvin sau halena. Pentru prevenirea halenei se poate mesteca guma fara zahar, care poate fi folositoare si in stimularea productiei salivei dar si in eliminarea placii. Un ultim aspect de care pacientii trebuie sa tina cont este importanta vizitelor la medicul dentist odata la cateva luni, deoarece se pot identica anumite afectiuni inca din stadiile incipiente, iar tratamentele aferente sunt mai usor de urmat.

Tratamentul durerilor de dinti:

Uneori, in ciuda aparitiei durerii, pacientii nu pot apela imediat la medicul dentist, astfel ca acestia pot sa amelioreze sau sa inceteze durerea prin cativa pasi simpli precum clatirea gurii cu apa calda sau utilizarea atei dentare pentru indepartarea bacteriilor si resturilor alimentare.

Pentru resturile dintre dinti se recomanda doar ata dentara, deoarece alte obiecte ar putea spori durerea si determina sangerarea gingiilor. O alta posibilitatea este administrarea unui analgezic sau aplicarea unei comprese reci pe obrazul cu probleme, chiar si atunci cand nu exista tumefactii ale acestuia.

Cand ar trebui sa mergeti la medicul stomatolog?

Cu toate ca administrarea medicamentelor reprezinta o solutie potrivita pentru eliminarea durerii, acesta reprezinta doar un simplu proces pana se ajunge la medic, care propune cel mai eficient tratament in functie de cazul prezentat.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica