IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Estetica Dentara

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Estetica dentara face referire la restaurarea si imbunatatirea frumusetii naturale a zambetului cu ajutorul unor proceduri efectuate de medici specialisti totul pentru a obtine nu numai un aspect placut, dar si un zambet de durata. Te-ai saturat sa iti ascunzi zambetul de privirile curiosilor? Ti-ai dori sa faci ceva cu privire la dintii ciobiti, decolorati, inestetici sau cei care lipsesc? Raspunsul la aceste intrebari este estetica dentara.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala, prevenirea si tratarea afectiunilor aferente, estetica dentara se axeaza pe imbunatatirea aspectului dintilor unei persoane.

Cu alte cuvinte, stomatologia obisnuita se adreseaza tuturor problemelor intampinate de pacienti, ce necesita un tratament, in timp ce estetica dentara se bazeaza pe niste tratamente dorite de pacienti pentru infrumusetare.

De asemenea, cea din urma poate aduce mai multe beneficii cu privire la restaurare. De exemplu, obturatiile dentare reprezinta o procedura comuna pentru tratarea dintilor degradati. In trecut, cele mai multe plombe erau alcatuite in principal din aur, amalagam si alte materiale care lasau pete negre vizibile la suprafata dintilor.

Astazi, obturatiile pot intra in categoria esteticii dentare, deoarece pacientii pot alege materialele, de la portelan sau compozit, care sa se apropie cat mai mult de culoarea dintilor naturali, pentru a mentine un zambet natural. Asadar, multe persoane tind sa isi inlocuiasca plombele vechi, cu materiale mai moderne, pentru a-si imbunatati aspectul.

Trenduri ale esteticii dentare

Tehnologiile avansate din ziua de azi permit ca pacientii sa beneficieze de tratamente mult mai placute din punct de vedere estetic, dar si mai rezistente. In plus, stomatologii se folosesc de tehnici mai sigure si care conserva structura naturala a dintilor pe cat de mult posibil, insa acest aspect difera in functie de fiecare caz in parte.

Estetica dentara foloseste cateva tehnologii precum laserul pentru a putea realiza anumite proceduri necesare acestui domeniu, totul din cadrul clinicii stomatologice, fara a mai fi nevoie de specialisti. De asemenea, pacientii se vor simti mult mai confortabil, deoarece tratamentele se efectueaza in perioade mai scurt de timp, fara a avea parte de durere sau disconfort, anestezia fiind efectuata pentru fiecare procedura.

Tratamente ale esteticii dentare

Estetica dentara se bazeaza pe cateva tratamente:

Inlay/Onlay

Cunoscute si sub denumirea de obturatii indirecte, inlay sau onlay sunt confectionate din portelan sau materiale compozite foarte rezistente si durabile in timp, pentru a reconstrui un dinte ce a fost afectat in proportii ridicate de carii sau care a fost supus unui traumatism. Cu toate ca acestea sunt atasate la nivelul dintelui respectiv in cadrul unei singure sedinte la stomatolog, inlay si onlay sunt confectionate in laboratorul de tehnica dentara, dupa care se adauga acolo unde este nevoie.

Albirea dentara

Albirea dintilor reprezinta cea mai comuna procedura a esteticii dentare. Dintii isi modifica culoarea din cauza fumatului sau consumului de alimente care pateaza precum vinul rosu, cafeaua, ceaiul negru sau bauturi carbogazoase ce contin coloranti, insa si in urma unei igiene orala precare. Astfel, albirea dintilor poate imbunatati simtitor aspectul general.

 Fatete dentare Veneers

Fatetele dentare reprezinta niste elemente foarte subtiri care se adauga la nivelul dintilor pentru a remedia un aspect nefavorabil al danturii naturale, precum crapaturi, forme si nuante inestetice, spatieri dentare etc. Veneers reprezinta cele mai populare fatete dentare deoarece propun o multime de avantaje si sunt alese de catre persoanele care nu au obtinut rezultatele dorite cu ajutorul albirii dintilor. Fiind confectionate din portelan acestea imita dintii naturali pana la cele mai mici detalii. La fel ca lucrarile protetice, pentru a fi atasate la nivelul danturii, fatetele impun necesitatea slefuirii dintilor naturali, astfel incat acestea sa se potriveasca perfect.

Implanturi dentare

Implanturile dentare reprezinta adaugarea unei radacini artificiale care sa o inlocuiasca pe cea a unuia sau mai multor dinti ce lipsesc din diferite motive. Edentatia reprezinta un fenomen cu care se confrunta o mare parte a populatiei si trebuie combatut pentru a evita probleme precum migratia dintilor sau modificarea ocluziei acestora. Dupa ce este atasat implantul, cateva luni mai tarziu, dupa ce are loc procesul de osteointegrare (perioada difera de la un pacient la altul), se poate adauga si coroana implantului, astfel ca pacientii beneficiaza de un nou dinte care a capatat functiile celui vechi.

Un zambet estetic

Pentru a obtine acest lucru, uneori poate fi nevoie de mai multe proceduri ale esteticii dentare printre care implanturi dentare, fatete Veneers, albirea dintilor sau sculptarea gingiilor, astfel incat pacientii sa fie mult mai multumiti de aspectul dintilor, care vor fi ireprosabili din punct de vedere estetic.

Reconstructia cavitatii bucale

In timpul unui consult pentru obtinerea unui zambet perfect, stomatologul poate observa ca sunt probleme ce necesita tratamentul corespunzator, cu privire la muscatura, muschi, sau structura dintilor ori a oaselor. Aceste tratamente sunt mai usor de efectuat in ziua de azi datorita evolutiei tehnologiei, pentru ca la final pacientii sa beneficieze de aspectul natural al cavitatii bucale si sa se asigure ca toate functiile cavitatii sunt exercitate in mod corespunzator.

Lucrari protetice

Acestea includ coroane, punti sau proteze dentare si sunt utilizate pentru a remedia un dinte ciobit, fracturat, decolorat sau cariat. Aceste lucrari pot fi confectionate din diferite materiale, astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate, medicii recomanda adesea portelanul datorita proprietatilor sale. Acestea au rolul de inlocuire a dintilor cu probleme, fiind atasate in locul lor dupa ce au fost confectionate in prealabil in laboratorul de tehnica dentara. In schimb, pentru a putea adera la nivelul cavitatii bucale este nevoie ca doi dinti restanti sa fie folositi drept sustinere, iar acestia vor fi slefuiti, procedura prin care se elimina o parte de tesut dentar. Nivelul de slefuire necesar difera de la un caz la altul. In schimb, la final pacientii vor beneficia de un aspect perfect al danturii.

Estetica dentara ofera o multime de posibilitati pentru toti cei care nu sunt multumiti de modul in care se prezinta dantura. Daca va numarati printre acestia, va aspectam in cadrul clinicii noastre unde dispunem de un staff bine pregatit si de cele mai moderne tehnologii de restaurare a zambetului vostru.

TUR VIRTUAL

CONTACT

(0243)990

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica