IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Fatete Ceramice

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Acestea reprezinta un strat foarte subtire din ceramica care trebuie sa adere la partea frontala a danturii, dupa ce aceasta a fost slefuita in prealabil. Fatetele ceramice sunt des utilizate deoarece reprezinta o alternativa viabila pentru cazurile in care sunt utilizate coroane dentare. Avantajul acestora este ca intregul tratament se imparte in decursul a doua sedinte. Astfel, pacientii care prezinta dantura tocita, sparta, inghesuita sau spatiata, pot apela cu incredere la fatetele dentare ceramice.

Fatetele ceramice sunt foarte subtiri, insa au rolul de a infrumuseta zambetul, dar si de a proteja dantura naturala. Datorita grosmii reduse, acestea nu impun necesitatea slefuirii unei cantitati importante de smalt, iar in scurt timp pacientii beneficiaza de un nou aspect al cavitatii bucale, mult mai placut, dantura avand culoarea si dimensiunea potrivita.

Pentru a infrumuseta aspectul danturii sunt utilizate fatetele ceramice, care sunt practic o coperta pentru dintii naturali. Asadar, atunci cand este nevoie de a da o noua forma danturii si de a le modifica nuanta, fatele ceramice reprezinta cea mai buna solutie, in special datorita faptului ca durata tratamentului este scurt, fiind nevoie doar de doua sedinte.

Fiind foarte subtiri, fatetele ceramice incep sa fie din ce in ce mai utilizate, in favoarea coroanelor. Datorita proprietatilor avute, fatetele dentare trebuie doar sa se lipeasca pe partea frontala a dintilor prin intermediul unui adeziv special. Intrucat, nu oricine beneficiaza de un zambet placut de la mama natura, cei care au nuante diferite ale dintilor sau prezinta diferite defecte ale danturii, pot opta pentru fatetele dentare ceramice.

Pret Fatete Dentare la Dridih Dent

Cimentare Fateta 100lei
Fatete Dentare Portelan 1000 lei
Fatete Dentare Zirconiu 1000 lei
Fatete Dentare No Prep 1000 lei
Fatete Dentare Lumineers 2500 lei

Fatete Dentare Realizate la Dridih Dent

TESTIMONIALE DRIDIH DENT - TURISM DENTAR

In plus, fata de coroanele dentare, fatetele nu au nevoie de inlaturarea unei cantitati insemnate de smalt, iar cantitatea difera in functie de fiecare pacient in parte si de tipul fatetelor alese. Acestea sunt realizate dupa ce medicul efectueaza amprentarea danturii, urmand ca mai apoi cand sunt obtinute, sa se cimenteze pe dinti. Odata cu trecerea timpului acestea nu isi modifica culoarea, sunt foarte rezistente, iar durata de viata este estimata la 10-15 ani. Nuanta poate fi aleasa in functie de ceilalti dinti, astfel incat sa nu existe diferente semnificative si inestetice.

Cum se aplica fatetele ceramice pe dinti?

Pentru ca acestea sa fie aplicate este nevoie de pregatirea danturii prin slefuirea acesteia, urmand ca mai apoi fatetele sa fie cimentate. Avand o grosime similara lentilelor de contact, fatetele impun de cele mai multe ori o slefuire intre 0.5 si 1 milimetru, insa in cazurile in care dintii naturali trebuie sa capete un aspect imbunatati drastic, poate fi nevoie de slefuirea a 1 sau cel mult 2 milimetri. In primul rand se efectueaza o matrice, dupa care se vor confectiona fatete temporare ce trebuie purtate pana la pregatirea celor finale.

Daca pacientii isi doresc sa aduca modificari celor permanente, trebuie sa o faca inainte ca acestea sa fie cimentate, deoarece ulterior nu mai pot fi facute schimbari. Asadar este esentiala pastrarea unei relatii bune intre pacient si medic, pentru ca efectele sa fie cele dorite si anume de a capata un zambet frumos si durabil.

Specialistul are datoria de verificare a imbinarii potrivite intre fatete si dintii naturali, insa este foarte importanta si nuanta dorita, deoarece aceasta nu poate fi schimbata dupa ce a fost cimentata. Pentru ca fatetele sa reziste foarte bine, acestea se curata cu ajutorul unor substante speciale.

Ce probleme rezolva fatetele ceramice?

Fatetele dentare ceramice sunt recomandate pentru mai multe situatii precum:

 • Dantura fisurata, sparta, crapata, ciobita
 • Spatieri inestetice ale danturii
 • Modificari inestetice ale nuantei danturii care apar din diferite cauze
 • Dantura foarte scurta
 • Alte imperfectiuni prezentate de dantura

Cum se intretin fatetele ceramice?

Avantajul acestora este ca sunt rezistente, iar alimentatia pacientului nu va cauza prejudicii. Astfel, pe langa igiena orala efectuata in mod corect zilnic de cel putin doua ori, nu este nevoie de nimic altceva decat de sedintele ocazionale obisnuite la dentist.

Repararea si ingrijirea fatetelor dentare ceramice    

Daca fatetele s-au deteriorat, de cele mai multe ori nu pot fi reparate, motiv pentru care se recomanda ca pacientii sa evite muscarea bomboanelor, acadelelor, unghiilor, pixurilor etc. Si neaparat trebuie evitata muscarea lucrurilor care sunt si reci si tari, cum ar fi gheata.

In cazul in care pacientii scrasnesc dintii in timpul noptii, medicul poate furniza acestuia o gutiera speciala, in vederea protejarii fatetelor, dar si a dintilor naturali. Gutierele fabricate din plastic au rolul de a prelungi durata de viata a fatetelor, dar si de a scadea din forta muscaturii.

Fatete ceramice – Pasul 1

Consultatia intiala

In primul rand este nevoie ca dentistul sa evalueze starea de sanatate a cavitatii bucale si sa analizeze posibilitatea realizarii cerintelor pacientului. Astfel, acesta este cel care decide daca puteti opta pentru un tratatament cu fatete dentare ceramice sau altele asemanatoare precum albirea dentara, aplicarea coroanelor sau puntilor dentare sau efectuarea unui tratament de tip ortodontic.

Simularea tratamentului – Pasul 2

Important, dar nu obligatoriu

Unul dintre cele mai mari avantajele ale fatetelor dentare ceramice este reprezentat de faptul ca inaintea interventiei, este posibila realizarea unei simulari prin intermediul careia pacientul va putea observa cum arata dantura si zambetul dupa ce se aplica fatetele. Cu toate ca acest pas nu este obligatoriu si poate prelungi durata tratamentului, acesta este foarte important din punct de vedere al pacientului care isi va putea face o idee despre cum va arata zambetul si cum se prezinta fatetele pe langa dantura naturala.

Este nevoie de amprentarea danturii, dupa care, alaturi de radiografii, se trimit in cadrul unui laborator de tehnica dentara, unde se va tine cont de actuala forma a danturii, dar si de cea dorita, nuanta necesara si amplasarea fatetelor. Tinand cont de toti  acesti pasi, specialistul va crea un model din ceara al danturii, pe baza caruia, intr-o sedinta ulterioara va pregati fatetele temporare, ce vor fi prezentate pacientului, pentru ca acesta sa comunice orice modificare isi doreste sa o aduca, cu privire la forma, grosime sau nuanta.

Cu toate ca simularea nu este efectuata intotdeauna, acest pas este recomandat in special pentru cazurile mai complicate, unde este nevoie de un tratament precis 100%, astfel incat pacientii sa fie multumiti de rezultatul obtinut.

Fatetele de ceramica – Pasul 3

Prepararea dintilor, alegerea culorii

Dupa ce are loc prima consultatie si se stabileste planul tratamentului, se incepe pregatirea dintilor, in sensul ca vor fi slefuiti pentru a indeparta o cantitate redusa de smalt intre 0.4 si 0.7 milimetri, astfel incat fatetele sa poate fi aplicate corespunzator. Dupa acest proces, se efectueaza o noua amprentare ce este trimisa laboratorului.

Unul dintre cei mai importanti pasi il constituie alegerea nuantei fatetelor care urmeaza a fi aplicate. Culoarea se alege in functie de dorinta pacientului, care insa tine cont de sfaturile oferite de medic, deoarece nuanta trebuie sa se potriveasa cu dintii naturali, insa si ochii, pielea si aspectul pacientului.

Dentistul face sugestiile cele mai bune, pentru ca produsul final sa fie unul multumitor, astfel ca dintii cei mai albi nu sunt recomandati in toate cazurile, deoarece trebuie sa se respecte anumite proportii, pe care pacientul, probabil ca nu le cunoaste. Dupa alegerea formei si culorii fatetelor, urmeaza inceperea pregatirii terenului. Atunci cand dantura este pregatita pentru aplicarea fatetelor, intregul proces nu produce durere datorita evolutiei tehnologiei in domeniul stomatologiei.

Fatete de ceramice – Pasul 4

Lipirea fatetelor ceramice

Ultima etapa este cea mai incantatoare, deoarece dupa finalizarea ei, pacientii se pot bucura de noul aspect. Astfel, dentistul incepe indepartarea fatetelor temporare si pregateste dintii, curatand resturile cimentarii initiale. Dupa care cele permanente se aplica pe dantura, se analizeaza micile detalii, astfel incat pacientul sa fie incantat in totalitate de produs, iar daca totul este in regula atunci se va utiliza un adeziv special pentru ca acestea sa se lipeasca corespunzator si sa nu existe posibilitatea desprinderii. Ultimul pas este efectuarea unor verificari, dupa care pacientii au parte de zambetul mult dorit.

TUR VIRTUAL

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica