IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Sigilarea Dintilor la Copii

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Sigilarea dintilor reprezinta o procedura foarte eficienta de prevenire a cariilor, fiind recomandata in special in randul copiilor, insa este folosita adesea si la adulti. Cu toate ca poate fi folosita si in cazul dintilor de lapte, sigilarea dentara urmareste in principal dintii permanenti. Aceasta procedura propune mai multe avantaje, printre care faptul ca nu exista riscuri secundare, nu implica durere sau disconfort si este foarte eficienta, avand capacitatea de a evita cariile in cele mai multe dintre cazuri. Fiecare dinte in parte este sigilat separat, iar procedura se repeta de regula, la aproximativ 3 ani.

Cum se previn cariile?

Coroana dentara este alcatuita din cateva parti, prin care si santurile sau fosetele coronare, iar acestea reprezinta zonele care se cariaza cel mai des, deoarece ele nu pot fi curatate in mod corespunzator printr-un simplu periaj dentar. Santurile favorizeaza stocarea resturilor alimentare si a bacteriilor, astfel ca riscul de dezvoltare a cariilor este mult mai ridicat decat in alte zone ale dintilor.

Deoarece nu este suprafata neteda la fel ca partea fronatala sau interioara a dintilor, placa bacteriana se indeparteaza cu dificultate, si nu intotdeauna in totalitate, astfel ca este stocata pe smaltul dentar. Daca placa nu este inlaturata pret de cateva zile, ulterior se va dezvolta tartrul, iar acesta nu poate fi indepartat decat in cadrul cabinetului stomatologic, printr-o procedura numita detartraj.

Asadar, sigilarea dintilor presupune aplicarea unui strat de compozit care are rol de protectie impotriva bacteriilor si resturilor alimentare care sunt stocate la nivelul cavitatii bucale si care, de regula, nu pot fi eliminate de pe anumite zone ale dintilor.

La ce varsta se sigileaza dintii?

Aceasta procedura poate fi efectuata indiferent de varsta pacientilor, in schimb fiind recomandata in special copiilor, dupa ce s-a dezvoltat dantura permanenta, proces ce are loc in jurul varstei de 7 ani. Cu toate acestea, si adultii pot opta pentru sigilarea dentara. Aceasta metoda este aleasa in special in randul molarilor si premolarilor si cu toate ca se recomanda ca fiecare dinte sa fie sigilat, acest pas nu este neaparat obligatoriu. Unii pacienti opteaza pentru sigilarea doar a dintilor ce prezinta riscuri mai mari de dezvoltare a cariilor, fie in randul celor strambi, inghesuiti care nu pot fi igienizati corespunzator.

Cum se efectueaza sigilarea dintilor?

Fiecare dinte este sigilat separat, iar acest proces dureaza in jur de 15 minute. De retinut este faptul ca procedura este efectuata doar in cazul in care dintele respectiv nu prezinta nicio carie. Avantajul sigilarii este ca nu se aduc prejudicii dintilor, nu produce durere, iar dantura este mult mai protejata decat inainte, datorita materialului compozit aplicat.

Cu alte cuvinte se aplica un strat protector pe partea ocluzala a dintilor, unde sunt prezente mai multe santuri si suprafete ce favorizeaza retentia placii bacteriene. Aceasta procedura implica mai multe etape: in primul rand este nevoie ca stomatologul sa curete corespunzator fiecare dinte in parte, care va fi supus unui periaj profesional, dupa care acestia sunt uscati si abia dupa incepe procedura propriu zisa. Fiecare dinte va fi supus unui tratament cu acid fosforic pentru ca smaltul sa fie bine pregatit. Acidul trebuie sa actioneze pret de cel mult un minut, dupa care se clateste gura, urmand ca smaltul sa fie mult mai alb si sa aibe un aspect mai sanatos.

Etapa urmatoare presupune aplicarea sigilantului pe partea ocluzala a dintelui, acesta prezentandu-se sub forma lichida, fiind intarit prin intermediul unei lampe cu lumini speciale. Desi in cele mai multe dintre cazuri pacientii nu vor resimti nicio modificare la nivelul dintilor, atunci cand aceste situatii apar, medicii pot slefui discret zona pentru a nu fi dereglata ocluzia.

Efectele sigilarii dintilor la copii rezista in cele mai multe dintre cazuri pana la 2 sau 3 ani, iar pentru asigurarea rezultatelor este nevoie de abordarea unei igiene orale corespunzatoare. In plus, se recomanda efectuarea unor controale de doua sau trei ori pe an, pentru ca medicul sa poata analiza stadiul in care se afla sigilarea, dar si sanatatea cavitatii bucale. Dupa disparitia materialului, este nevoie de o noua aplicare pentru ca dintii sa fie protejati.

Indicatii

Unii medici recomanda efectuarea acestei proceduri la aproximativ 6 luni de la dezvoltarea dintelui permanent, de cele mai multe ori in randul molarilor sau premolarilor. Pe masura ce erup dintii, acestia se sigileaza treptat. In situatia in care dintii de lapte prezinta un risc crescut de dezvoltare a cariilor, se pot sigila si acestia, in caz contrar, procedura nu este necesara.

Cu toate ca si adultii pot opta pentru sigilarea dintilor, acest proces nu este recomandat deoarece se creeaza o schimbare a muscaturii, care poate fi foarte deranjanta, in timp ce copiii se adapteaza cu usurinta deoarece este o perioada in care au loc mai multe modificari. Daca adultii nu se obisnuiesc cu sigilarea dintilor, o data cu trecerea timpului se poate dezvolta obiceiul vicios de scrasnire a dintilor.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica