IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Coroana Dentara Zirconiu

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

 

Zirconiul utilizat in domeniul stomatologiei a fost ales datorita proprietatilor sale, are capacitatea de a imita aspectul natural al danturii. In plus, acesta este foarte rezistent, asemanator metalelor, motiv pentru care are o durata lunga de viata.

Zirconiul este prelucrat cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, care transforma o bucata din acest material, in lucrarea dorita prin intermediul unui computer special. Coroanele dentare din zirconiu au avantajul ca se vor potrivi pana la cel mai mic detaliu, iar pacientii nu pot dezvolta alergii.

De asemenea, zirconiul nu corodeaza odata cu trecerea anilor si este dedicat in special persoanelor care au alergie la metal.

CAD presupune ca o proiectare este ajutata de un computer si se refera la modelele unice care trebuiesc pregatite. Astfel, modelul 3D este proiectat pe un monitor, iar tehnicianul dentar poate aborda diferite variante, fiindu-i sugerate mai multe posibilitati si reprezentari ale dispozitivului.

CAM – aceasta tehnologie presupune ca un dispozitiv sa fie fabricat sub supravegherea unui computer care se foloseste de datele inregistrate de tehnologia CAD. In urma acestor tehnologii combinate, produsul final va fi in acest caz o coroana din zirconiu care se aseamana dintilor naturali, fiind imitat aspectul si preluand functiile acestora.

Indicatiile coroanelor dentare Zirconiu :

 • Restaurarile din punct de vedere estetic al danturii frontale
 • Restaurarile din punct de vedere estetic care privesc coroane alcatuite din doua sau trei elemente
 • Restaurarile din punct de vedere estetic care privesc puntile dentare alcatuite din trei sau patru elemente
 • Restaurarile din punct de vedere estetic ale implanturilor dentare

In cazul danturii naturale frontale, care este predispusa imperfectiunilor, precum decolorare, carii, forma inestetica, cea mai buna modalitate de a corecta aceste aspecte este prin intermediul coroanelor dentare din zirconiu, care au avantajul ca nu isi modifica culoarea odata cu trecerea anilor. Spre deosebire de alte dispozitive similare, acestea sunt considerate mult mai estetice si mai rezistente.

Avantajele coroanelor din zirconiu

Cu siguranta ca cel mai mare avantaj al acestor tipuri de coroane este din punct de vedere estetic. Pacientii se pot bucura de un zambet natural, in timp ce persoanele din jur nu pot sesiza diferente intre dantura falsa si cea naturala. Spre deosebire de metal, zirconiul nu blocheaza trecerea luminii, astfel ca se confera un aspect placut.

In plus, pacientii care opteaza pentru o coroana dentara de zirconiu nu pot dezvolta alergii, materialul fiind compatibil cu organismul. Datorita acestei biocompatibilitati, nu vor aparea probleme ale cavitatii bucale pentru o buna perioada de timp. Un alt avantaj semnificativ este ca acestea nu se deterioreaza in timp, situatie intalnita in cazul coroanelor metalice care incep sa se faca vizibile treptat.

De asemenea, prin intermediul coroanelor din zirconiu vor disparea sensibilitatile dentare (cald, rece, dulce etc). Datorita rezistentei sale, zirconiul este recomandat atat in cazul dintilor frontali, cat si al molarilor sau premolarilor.

Coroana de zirconium ofera un aspect natural

Atunci cand este nevoie de alegerea unei coroane dentare, primul criteriu in alegerea ei este din punct de vedere estetic, deoarece pacientul isi doreste ca aceasta sa semene cat mai mult cu dantura naturala. Din fericire, coroana dentara din zirconiu promite acest aspect, fiind una dintre cele mai potrivite lucrari, deoarece nu se poate sesiza diferenta dintre un dinte natural si coroana.

Este important de mentionat ca o coroana dentara nu preia toate functiile unor dinti lipsa, din cauza faptului ca are un rol protector, fiind un invelis, dar nu are cum sa inlocuiasca radacina dintelui. In situatia in care un pacient are un dinte lipsa, atunci cea mai buna solutie este sa apeleze la un implant dentar, care va prelua in totalitate functiile danturii. Aceasta solutie promite si multe alte avantaje, deoarece implantul este mult mai rezistent in timp, iar pacientul poate consuma orice alimente doreste. Un dezavantaj ar putea fi pretul, un implant dentar fiind destul de costitisitor, insa cand punem in balanta benficiile oferite, devine o solutie importanta care merita luata in calcul.

Durabiliatea unei coroane din zirconiu

 Coroana dentara din zirconiu este obtinuta in urma utilizarii tehnologiei CAD CAM, motiv pentru care se va potrivi in totalitate cu dantura pacientului, iar un mare avantaj poate fi amintit, si anume ca sunt evitate problemele aparute la gingii. Aceste situatii erau comune in cazul celor care apelau la alte tipuri de coroane dentare.

Zirconiul este recomandat in cazul tuturor dintilor, pastrand aspectul natural indiferent de situatie spre deosebire de coroanele de portelan pe suport metalic, unde acesta are rolul de mascare al metalului, iar cantitatea ridicata duce la un aspect inestetic.

Datorita faptului ca o coroana din zirconiu este realizata prin intermediul computerului, se asigura calitatea lucrarii si pot beneficia de pe urma ei pacienti de toate varstele care nu sunt multumite de zambetul lor.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica