IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Tratament Abces Dentar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Endodontice cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Pentru eficienta si siguranta unui tratament al abcesului dentar, este important ca acesta sa fie efectuat de un dentist bine pregatit. In cadrul procedurii este nevoie de incizia zonei tumefiate pentru drenarea infectiei si indepartarea puroiului. Dupa care vor fi prescrise antibiotice care au datoria de a reprima in totalitate microbii si bacteriile care au dus la formarea infectiei.

Daca pulpa dintelui a fost afectata de infectie, atunci este nevoie de tratarea canalului dintelui, pentru a inlatura tesuturile, iar in cazurile mai complicate, poate fi nevoie de extractia dentara daca acesta a fost afectat in proportii mari. Insa, de cele mai multe ori este nevoie de realizarea unei incizii de mici dimensiuni pentru ca puroiul sa fie eliminat, iar o alta varianta ar fi prin canalul dintelui, daca acesta este foarte cariat.

Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent

Care sunt tipurile de abces dentar? 

  • Abcesul gingival – presupune ca infectia sa se afle in tesutul gingiilor, fara a afecta dintele
  • Abcesul periapical – presupune localizarea in pulpa dintelui
  • Abcesul periodontal – presupune localizarea in structura care asigura suportul dintelui in osul maxilar 

Care sunt simptomele unui abces dentar? 

Cel mai des intalnit simptom este durerea acuta, insa pot aparea si altele printre care:

  • Durerea sau sensbilitatea in momentul masticatiei
  • Febra
  • Sensibilitatea danturii in momentul consumului de alimente reci sau fierbinti
  • Un gust neplacut in gura
  • Inflamatia ganglionilor
  • O senzatie generala de disconfort
  • Inrosirea gingiilor precum si inflamatia acestora

Calmarea durerii in cazul unui abces dentar :

Este nevoie de aplicarea unor comprese reci pe obrazul respectiv si evitate sursele de caldura pe cat de mult posibil. In plus, pot fi de folos si administrarea medicamentelor obtinute fara prescriptie medicala, insa cu moderatie si respectand sfaturile oferite de dentist sau farmacist. Pentru reducerea durerii se recomanda analgezicele, in timp ce pentru febra se recomanda paracetamolul. Atunci cand este nevoie de reducerea unei inflamatii, cel mai recomandat este Ibuprofenul, care insa nu poate fi folosit de femeile insarcinate sau de cei care sufera de anumite afectiuni precum ulcer sau leuceumie.

Tratamentul abcesului dentar la domiciliu :

Daca abcesul se afla in fazele incipiente nu se reomanda efectuarea inciziilor si drenajului deoarece nu pot avea efectul dorit, iar pacientii pot resimti dureri mai mari. In aceasta etapa puroiul nu s-a adunat intr-un singur loc, ci este impartit printre structurile dintilor, urmand ca mai apoi sa se cumuleze.

Atunci cand este nevoie de grabirea acestui proces, de acumulare a puroiului, pacientii isi pot clati gura cu apa cu sare. Se recomanda o lingura de sare la o cana cu apa. Administrarea medicamentelor se efectueaza dupa realizarea inciziei si drenajului, iar in cazul in care acest fapt nu este respectat, infectia poate reveni. Exista si cazuri mai usor de remediat, in care un dinte este obturat prin intermediul unei plombe, iar abcesul nu este foarte bine dezvoltat si nu provoaca dureri mari, situatia poate fi tratata doar cu ajutorul antibioticului. Modalitatea de tratament este stabilita doar de catre stomatolog, dupa ce analizeaza cu atentie radiografiile puse la dispozitie de pacient.

Dupa drenarea puroiului, urmeaza obturarea dintelui cariat, proces care se poate intinde pe parcursul mai multor sedinte. Durata tratamentului are rolul ca medicul sa se asigure de reusita procedurii, iar ca infectia a fost complet eradicata, astfel incat sa nu poata exista recidive.

Daca abcesul dentar nu este tratat la timp sau corespunzator, atunci pot aparea mai multe probleme, care impun un tratament mai complicat, motiv pentru care medicii recomanda in permananenta ingrijirea cavitatii bucale si efectuarea unor controale de doua sau trei ori pe an. Atat incizia cat si drenajul se efectueaza sub anestezie, astfel ca pacientii nu au de ce sa se ingrijoreze cu privire la existenta durerii.

Infectii si abcese dentare 

  • Caldura are efectul formarii unui cap prin intermediul caruia se poate elimina puroiul. Daca se aplica comprese reci, inflamatia este imprastiata si nu mai poate fi efectuata incizia impusa
  • Se poate aplica tinctura de Echinaceea peste infectie pentru remedierea acesteia
  • Se pot aplica cateva picaturi de Propolis pe gingia tumefiata
  • Smirna reprezinta un alt medicament naturist potrivit. Astfel este nevoie de perierea danturii cu acest praf, dupa care se clateste gura cu ceai, astfel incat gingiile sa se relaxeze. De asemenea, are capacitatea de indepartare a halenei.Se pune cate o lingura de rasina la o cana cu apa fiarta, iar solutia obtinuta trebuie consumata de trei ori pe zi. Prin intermediul acesteia poate fi tratata si gingivta, insa nu este recomandata in cazul femeilor insarcinate si nici pe perioade mai lungi de 10-14 zile.
  • Pentru diferite infectii ale cavitatii orale se recomanda patlagina care poate fi zdrobita si amestecata cu picaturi de tinctura de Echinaceea. Apoi se inmoaie un tampon in solutia obtinuta, care se aplica intre abces si obraz pret de cateva ore.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica