IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Disjunctor Maxilar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Disjunctorul maxilar reprezinta un dispozitiv ortodontic fix, ce este aplicat la nivelul arcadei superioare in momentul in care copiii, de cele mai multe ori, prezinta maxilare mici ce nu permit dezvoltarea corespunzatoare a dintilor, astfel ca exista riscul inghesuirii dentare sau a ocluziilor necorespunzatoare. Acest aparat este recomandat doar in anumite situatii, cand trebuie sa se indeplineasca cateva cerinte.

Ce este disjunctorul maxilar?

Acesta reprezinta un aparat dentar ce are rolul de a remedia problemele intampinate in dezvoltarea corespunzatoare a danturii. Cu alte cuvinte este un dispozitiv ortodontic, aplicat pe arcada superioara, avand menirea de stimulare a dezvoltarii oaselor pentru crearea unui spatiu adecvat pentru dinti, care vor creste si se vor alinia corect. Arcada dentara se largeste cu usurinta, fiind nevoie de un surub special, care se activeaza in fiecare zi, de doua ori, pentru o perioada de pana la 30 de zile, proces in urma caruia se va obtine expansiunea dorita, pentru dezvoltarea corespunzatoare.

Cand se recomanda disjunctorul maxilar?

In cele mai multe dintre cazuri, acest dispozitiv este aplicat in cazul copiilor, in timp ce erup dintii definitivi, deoarece la aceasta varsta, cresterea se afla in plin proces, astfel ca modificarile necesare sunt mai usor de adus. Cu toate acestea, majoritatea copiilor nu au nevoie de acest aparat, deoarece maxilarele de dimensiuni reduse nu sunt atat de comune. In schimb, este esentiala luarea masurilor corespunzatoare cand acest fenomen este identificat pentru fi evitate probleme ulterioare cu privire la eruptia si dezvoltarea dintilor.

Astfel, in primul rand este nevoie de un control stomatologic, iar dentistul este cel care decide daca este nevoie de un aparat de acest tip, dupa ce analizeaza spatiul de care se dispune in prezent, facandu-se o estimare cu privire la modul in care dintii vor erupe. Asadar, pasul urmator este reprezentat de un control la un medic ortodont, care in cazul in care este nevoie, dispune inceperile pentru tratament. Disjunctorul maxilar poate fi aplicat si tinerilor, insa cu varsta de cel mult 20 de ani, deoarece ulterior nu mai pot fi aduse modificarile dorite. La persoanele cu varsta de pana la 20 de ani, atunci cand se identifica urmatoarele aspecte se va apela la disjunctorul maxilar:

 • Inghesuirea dentara
 • Ocluzia incrucisata
 • Deficiente respiratorii aparute in urma alinierii necorespunatoare a danturii situatie pe arcada superioara
 • Relatia defectuoasa intre molarii celor doua arcade

In majoritatea cazurilor, tratamentul impus de disjunctorul maxilar este de cel putin 3 luni. Dupa trecerea acestei perioade, medicii recomanda aplicarea unui aparat de contentie, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate, sa nu se revina la forma initiala a arcadei.

Care sunt riscurile?

Atunci cand se opteaza pentru disjunctorul maxilar acesta va propune un disconfort similar cu cel aparut in momentul aplicarii unui dispozitiv ortodontic situat pe partea frontala a danturii, acest fenomen fiind obisnuit. In schimb, unii pacienti au semnalat in perioada urmatoare aplicarii:

 • Masticatia alimentelor si vorbirea cu dificultate
 • Dureri dentare
 • Leziuni la nivelul limbii
 • Dureri de cap
 • Cresterea secretiei de saliva

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica