IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Urgente Stomatologice

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Cariile dentare, care adesea sunt cauzate de placa bacteriana ce nu a fost inlaturata la timp, de cele mai multe ori implica si durere. Atunci cand leziunile carioase includ pulpa dentara, urmeaza aparitia pulpitei, iar in cele din urma pulpa este necrozata. Daca aceasta din urma nu este tratata, abcesul dentar apare cu usurinta, in timp ce infectia se raspandeste si catre tesuturile inconjuratoare. Cele mai comune tratamente in aceste cazuri sunt cele endodontice, precum si extractia dintelui respectiv.

Pericoronita este o infectie a tesuturilor moi care inconjoara un dinte partial erupt. Aceste cazuri sunt foarte dureroase, iar de cele mai multe ori este nevoie de tratarea prin realizarea unei incizii la nivelul gingiei pentru extractia dintelui respectiv. In schimb, majoritatea problemelor cavitatii bucale pot fi prevenite daca se respecta cateva reguli esentiale.

Urgentele stomatologice sunt foarte comune si fac referire la momentele in care pacientii au parte de dureri dificil de suportat, care adesea sunt cauzate de una dintre cele doua situatii precizate mai sus. Pentru a intelege mai bine urgentele stomatologice, este esential ca pacientii sa cunoasca anatomia dintelui.

Anatomia dintelui

Toti dintii umani sunt alcatuiti din trei straturi. Primul strat este smaltul, foarte dur, puternic mineralizat si are rolul de a proteja coroanele dentare. Urmatoarea structura este dentina. In mijlocul dintelui se regaseste camera pulpara ce contine vase de sange si nervi care conecteaza toate elementele cavitatii bucale. Radacinile dentare sunt atasate la osul alveolar prin intermediul ligamentelor periodontale.

Durerea dentara

Primul pas in evaluarea durerii orale este sa se determine care sunt cauzele dezvoltarii acesteia. Durerea dintilor poate sa provina si de la alte surse precum inflamatii, dureri de cap, sinuzita maxilarului, dureri de urechi sau mandibulare, astfel ca intotdeauna este nevoie de un diagnostic corect. Asadar, toate urgentele stomatologice apar din cauza durerii dentare.

Origini carioase

Cariile apar dupa ce smaltul si dentina dintilor sunt afectate de acizii produsi de fermentarea carbohidratilor gasiti in alimente si bacteriile orale. In fazele initiale, cariile nu propun niciun simptom, deoarece durerea nu apare pana cand este lezata pulpa dentara, iar ulterior incep procesele inflamatorii.

Si pulpita poate reprezenta o urgenta stomatologica, fiind o inflamatie a pulpei dentare cauzata de carii. Durerea este favorizata de stimuli care raspund la fierbinte, rece sau cald, dureaza cateva secunde si este remediata spontan. Tratamentul presupune inlatuarea tesuturilor lezate si obturatia dintelui. Daca nu se iau masurile corespunzatoare, atunci durerea devine severa, persistenta, iar in majoritatea cazurilor este nevoie de un tratament endodontic de urgenta pentru combaterea durerii. Daca acest tip de tratament nu are efectul dorit, atunci singura posibilitate ramane extractia dentara, situatie care impune inlocuirea dintilor lipsa, deoarece edentatia reprezinta un fenomen ce poate atrage mai multe probleme precum migratia dintilor sau dereglarea ocluziei.

In functie de disconfortul pacientului se decide daca este vorba despre o urgenta stomatologica, insa tratamentul nu trebuie sa fie amanat mai mult de cateva zile.  Insa, urgentelte stomatologice pot fi controlate pentru o perioada determinata cu ajutorul medicamentatiei adecvate. Cu toate acestea, pacientii ar trebui sa cunoasca care sunt riscurile si complicatiile daca nu urmeaza tratamentul adecvat in scurt timp.

O pulpa dentara inflamata sever, in cele din urma se va deteriora, cauzand periodontita, ceea ce reprezinta o inflamatie in jurul apexului dentar. Durerea este severa, spontana, persistenta, si, spre deosebire de pulpita, durerea este localizata doar in jurul dintelui afectat. Acesta este mult mai sensibil, iar tratamentul cel mai indicat este cel de canal sau extractia dentara. Este important sa se apeleze la un dentist cat de rapid cu putinta, pentru tratamentul cel mai potrivit. Ulterior nu sunt necesare antibioticele, decat in cazul in care reapar inflamatiile sau alte semne ale unei infectii.

Abcesul dentar

Abcesul dentar poate fi de mai multe tipuri, iar uneori, cel apical, poate reprezenta o urgenta, deoarece propune dureri insuportabile. Acesta se manifesta printr-o inflamatie localizata la nivelul gingiei si trebuie drenat prin intermediul unei incizii. Urmatorul pas implica acelasi tratament de canal sau extractia dintelui. Pacientii trebuie sa se prezinte la un dentist in cel mult doua zile de la dezvoltarea abcesului, astfel incat infectia sa nu se agraveze.

Molarul de minte

In multe cazuri dezvoltarea molarului de minte se poate face defectuos provocand disconfort si durere pacientilor. Gingiile sunt mult mai sensibile in zona respectiva, astfel ca infectiile se pot dezvolta mult mai usor, in special din cauza placii bacteriene care nu este indepartata intotdeauna corespunzator. De multe ori durerea este insuportabila, iar administrarea de medicamente nu este recomandata si nici eficienta intotdeauna. Alaturi de un gust neplacut in gura, respiratie urat mirositoare, durere, gingii sensibile, pacientii nu au garantia ca molarul de minte se dezvolta intotdeauna in mod corespunzator, astfel ca adesea solutia potrivita este reprezentata de extractia dintelui.

Traume dentare

Traumele aduse la niveul dintilor sunt foarte comune, in special in randul copiilor. Leziunile prezente la nivelul dintilor si la structurile de suport ale acestora pot fi clasificate drept fracturi sau luxatii, in functie de situatia in care s-a ajuns, fie dintii au devenit mai mobili, nu mai sunt prezenti in locul initial, fie nu mai prezinta forma initiala.

In anumite situatii, traumele dentare au nevoie de tratamente urgente pentru remedierea situatiei. Cele mai importante aspecte ale unei traume sunt tipul leziunii, momentul in care a avut loc impacut si istoricul pacientul pentru ca medicii sa poata stabili care sunt riscurile si metodele potrivite de tratament. In urma unor examinari atente se va putea stabili daca gingiile trebuie suturate, daca dintii prezinta pierderi, daca au devenit mai mobili sau daca a fost afectata ocluzia. Pentru diagnosticul corect, de fiecare data este nevoie de efectuarea unei radiografii.

Prevenirea urgentelor stomatologice

Cum cele mai multe urgente stomatologice sunt cauzate de cariile dentare ce nu au fost tratate la momentul potrivit, in primul rand este nevoie ca pacientii sa adopte o igiena orala corespunzatoare, prin periajul dentar, folosirea atei dentare si a apei de gura. De asemenea, pentru a evita momentele neplacute, se recomanda si efectuarea a unui control de specialitate la fiecare jumatate de an, deoarece medicii pot identifica orice afectiune inca din primele faze ale acestora.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica