IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Ortodontie

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Ortodontia reprezinta ramura din domeniul stomatologic prin intermediul careia se poate diagnostica si trata orice aspect incorect ale danturii si fetei, precum si tratarea malocluziilor, ce apar din cauza unei pozitii necorespunzatoare a danturii sau oaselor cavitatii bucale. Astfel, in acest sens se apeleaza la aparatele ortodontice pentru remedierea oricarei situatii.

De ce sa optez pentru un tratament ortodontic?

Aspectul nostru joaca un rol din ce in ce mai important in cadrul societatii in care traim, astfel ca un zambet natural si sanatos ne poate ajuta in mai multe situatii sa ne creasca increderea, fie in viata personala, fie la serviciu. Asadar, traim in vremuri moderne, in care toata lumea isi doreste sa arate bine, incepand de la aspectul danturii, care trebuie sa fie aliniat corespunzator pentru a ne multumi.

Malocluziile dentare (muscarea incorecta) nu sunt in primul rand potrivite din punct de vedere estetic, fapt care ne nemultumeste, insa poate aduce si alte prejudicii, cauzand dezvoltarea afectiunilor de tip parodontal.

In plus, daca nu putem musca pe un dinte, acesta nu va avea parte de stimularea fiziologica aparuta in momentul mestecarii alimentelor, iar odata cu trecerea timpului se acumuleaza treptat placa bacteriana, care daca nu este inlaturata se transforma in tartru. Ulterior pot aparea cariile si inflamarea gingiilor, precum si alte probleme.

O alta problema des intalnita este inghesuirea dentara, situatie in care dantura este mai predispusa la aparitia placii bacteriene, care duce ulterior la dezvoltarea cariilor ce ne pot da batai de cap.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Ce fel de aparat ortodontic mi se potriveste?

Aproape toate problemele de tip ortodontic pot fi remediate cu ajutorul aparatelor dentare. In general, tratamentele ortodontice sunt recomandate in special copiilor deoarece acestia nu prezinta osul dezvoltat complet, este molcom, motiv pentru care se poate modela usor si capata pozitia impusa. Datorita evolutiei tehnologice, avem la dispozitie mai multe dispozitive ortodontice, care sunt destinate copiilor, dar si adultilor, iar durata unui tratament difera in functie de tipul pe care l-am ales, transparent, Safir, din ceramica etc.

Dispozitivele ortodontice sunt recomandate celor mici deoarece orice pozitie defectuoasa a maxilarului poate fi remediata cu usurinta, iar acesta poate sa impuna locul de dezvoltare al danturii permanente, sa fie cat mai corecta, fiind nevoie de un tratament ulterior simplificat si de o durata mai scurta de timp.

In cazul adultilor, aceste aparate dentare au capacitatea de a remedia mai multe probleme ale cavitatii orale, pe langa cele amintite mai sus. Dispozitivele se pot recomanda si atunci cand exista mai multe situatii precum pregatirea pentru un tratament chirurgical ori preprotetic sau atunci cand este necesara o aliniere corespunzatoare a danturii pentru evitarea altor complicatii.

Ortodontie copii

In cazul celor mici nu exista o varsta minima sau maxima la care sa apeleze pentru prima data la un medic ortodont, multi specialisti in domeniu mentionand  ca varsta potrivita ar fi de aproximativ 7 ani. In jurul acestei varste, cei mai multi dintre copii prezinta si dinti permanenti, dar si temporari, astfel ca pot fi identificate si corectate cu usurinta orice posibile probleme de tip ortodontic.

Tratamentul ortodontic precoce faciliteaza :

 • Coordonarea oaselor cavitatii bucale care sa permita cresterea danturii in modul dorit, eficient si corect
 • Se corecteaza pozitiile inghesuite, dintii beneficiind de spatiu
 • Nu mai este nevoie de posibila extractie a dintilor permanenti
 • Se poate imbunatati vorbirea
 • Parintii nu au de unde sa cunoasca faptul ca cei mici trebuie sa urmeze un tratament ortodontic

Semne care sa indice necesitatea unui consult ortodontic pentru cei mici :

 • Pierderea prea devreme sau prea tarziu a dintilor de lapte
 • Mestecarea mancarurilor cu dificultate
 • Respiratie ingreunata
 • Obiceiul de a suge degetul
 • Inghesuirea dentara
 • Pocnirea maxilarului atunci cand se deschide sau inchide gura
 • Dintii superiori cu cei inferiori nu se apropie atunci cand se inchide gura
 • Dantura nu este proportionala cu maxilarul si restul chipului

Astfel, atunci cand parintii observa unul din factorii amintiti mai sus, este important sa se prezinte cu cei mici pentru un consult amanuntit al unui medic ortodont, deoarece cu cat se incepe tratamentul mai devreme, cu atat copilului i se va asigura un zambet estetic si natural.

Tratament ortodontic :

In anii trecuti aparatele dentare erau destinate celor mici, insa in ziua de azi tot mai multi adulti opteaza pentru acestea atunci cand au nevoie de ele pentru intretinerea sanatatii cavitatii orale, dar si pentru infrumusetarea aspectului fizic. Exista mai multe cauze care impun necesitatea urmarii unui tratament ortodontic.

Motivele pentru care adultii decid sa urmeze un tratament ortodontic :

 • Malocluziile care duc la muscatura necorespunzatoare
 • Inghesuirea sau spatierea dentara deoarece acestea favorizeaza dezvoltarea cariilor dar si a altor afectiuni, precum cele ale gingiilor
 • Aparitia durerii
 • Nevoia si dorinta unui zambet sanatos, natural, estetic

Variante de tratament ortodontic pentru adulti :

In ziua de azi inca exista preconceptia ca dispozitivele ortodontice sunt metalice si inestetice, insa tehnologia a evoluat foarte mult in acest domeniu, astfel ca stomatologia pune la dispozitia noastra o multime de aparate dentare, care sunt mult mai confortabile si arata mai bine.

Tipuri de aparate ortodontice:

 • Dispozitive ortodontice din ceramica
 • Dispozitive ortodontice Safir
 • Dispozitive ortodontontice invizibile
 • Dispozitive ortodontice din metal
 • Dispozitive ortodontice autoligaturante

Diferenta dintre tratamentul ortodontic la adulti si tratamentul ortodontic la copii :

In cadrul urmarii unui tratament ortodontic nu sunt prezente schimbari semnificative in cazul adultilor sau copiilor, doar ca in randul celor mici, maxilarele inca sunt in dezvoltare, iar eficienta tratamentului este pusa in valoarea intr-un timp mai scurt. Printre alte diferente pot fi amintite:

 • Adultii sunt mai predispusi la dezvoltarea afectiunilor parodontale, spre deosebire de copii
 • Lipsa unuia sau mai multor dinti ori uzarea prematura a danturii, aceste defecte pot fi remediate de cele mai multe ori doar prin urmarea unui tratament ortodontic. Lipsa danturii poate atrage cu sine mai multe probleme, precum migrarea celorlalti dinti, situatie ce duce la propriile ei probleme
 • Exista cazuri in care adultii au urmat in trecut un astfel de tratament, care insa nu a fost finalizat

Cei mici si adultii impun nevoi diferite, motiv pentru care tratamentul ortodontic se modifica in functie de situatia prezentata.

Motive pentru care ar trebui sa incepeti un tratament ortodontic :

 • Dantura corect aliniata este mai sanatoasa, deoarece igiena orala se efectueaza mai usor, prin intermediul periajului dar si utilizarea atei denare si a apei de gura
 • Un zambet estetic si natural ne poate ajuta sa capatam mai multa incredere in noi, imbunatatind viata sociala si profesionala
 • Daca dintii nu sunt tratati, cu timpul situatia acestora se agraveaza, fiind nevoie de tratamente mai multe si mai complicate pe viitor

Medicul dentist este cel care va recomanda un anumit tip de aparat dentar in functie de situatia prezentata, astfel ca pacientii trebuie doar sa mearga la un consult.

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica