IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Ortodontic Mobil

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Acestea reprezinta niste dispozitive ortodontice realizate din diferite materiale care au rolul de a stimula si influenta dezvoltarea structurilor osoase ale cavitatii bucale pentru crearea spatiului suficient in vederea combaterii danturii inghesuite. Se apeleaza la acestea atunci cand pacientii (copiii) prezinta atat dinti permanenti, cat si cei de lapte, iar medicul va comunica pacientilor cum se utilizeaza si cum se intretin dispozitivele, precum si numarul de ore aferent fiecarei zile a tratamentului.

Exista cazuri in care in perioada imediat urmatoare aplicarii aparatului dentar mobil, pacientii pot semnala o senzatie de disconfort prezenta la nivelul dintilor, insa acestea dispar la scurt timp. De asemenea, de cele mai multe ori sunt necesare ajustari ce se efectueaza in fiecare luna, insa acest termen difera si este comunicat de catre medic.

Dispozitivele dentare mobile se diferentiaza de cele fixe prin faptul ca sunt mai flexibile, nu impun purtarea permanenta si sunt recomandate indiferent de varsta.

Aparat ortodontic mobil. Caracteristici :

Modul in care oasele cavitatii se dezvolta difera in functie de mai multe aspecte, fiind implicati si factorii ereditari precum si cei din exterior. Prin intermediul acestora se influenteaza buna dezvoltare a maxilarului, fapt care nu poate fi efectuat de dispozitivele fixe. De asemenea, acestea se personalizeaza in functie de necesitatile fiecarui pacient in parte, iar de cele mai multe ori este realizat din materiale acrilice, dar si metalice.

In ce consta terapia de ortodontie mobila ? Obiective :

Se apeleaza la un aparat ortodontic mobil in special in randul copiilor, deoarece in cazul acestora imbunatatirile pot fi efectuate mult mai eficient si intr-o perioada mai scurta de timp, durata tratamentului fiind astfel mai redusa decat in situatia adultilor. Eruptia si dezvoltarea dintilor este influentata pozitiv pentru ca acestia sa se pozitioneze normal.

Fiind destinat de cele mai multe ori copiilor care inca au dinti de lapte, dispozitivul ortodontic mobil are capacitatea de a remedia orice problema de natura ortodontica, atata timp cat interventia are loc cat mai devreme cu putinta. Scopul principal al acestora este de a stimula sau opri dezvoltarea maxilarului.

In plus, se apeleaza la acestea atunci cand pacientii prezinta cazuri cu diferente semnificative intre arcade, fiind nevoie de o repozitionare a oaselor cavitatii, dar si de remodelare musculara.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Cand trebuie utilizat un aparat ortodontic mobil?

Dispozitivele mobile sunt potrivite atunci cand este nevoie de a corecta anumite pozitii defectuoase, in special in cazul copiilor sau adolescentilor, care prezinta malocluzii severe sau diformitati ale dintilor sau la nivelul fetei.

De cele mai multe ori aparatele ortodontice mobile sunt destinate si prevenirii a anumitor probleme, insa si la corectarea unor obiceiuri gresite ale celor mici, precum suptul degetului, chiar si dupa implinirea varstei de patru ani. Asadar efectele dorite sunt de doua tipuri:

 • Ortodontica, adica face referire la modificarea pozitiei danturii
 • Ortopedica, adica face referire la corectarea diferitelor defecte osoase ale cavitatii bucale. De cele mai multe ori, in urma unui tratament cu un dispozitiv ortodontic mobil, se apeleaza si la unul fix pentru ca rezultatele benefice sa fie garantate

Despre aparatul ortodontic mobil :

Aceste tipuri de aparate dentare pot fi aplicate chiar si in cazul copiilor, fiind destinate cazurilor in care pacientii prezinta malpozitii discrete, in alte situatii fiind aplicat de obicei doar dupa urmarea unui tratament in care a fost utilizat unul fix.

Specialistii in domeniu sunt de parere ca un aparat ortodontic mobil poate fi aplicat incepand cu copiii care au implinit patru ani, daca acestia prezinta situatii care impun inceperea imediata a unui tratament, in caz contrar, varsta obisnuita este de sapte ani. De regula, aparatele ortodontice mobile sunt aplicate la copiii cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani, aceasta fiind perioada optima de corectare a defectelor prezentate.

Primul pas este ca medicul sa amprenteze dintii, procedura folositoare tehnicianului dentar, care se va folosi de amprenta pentru confectionarea dispozitivului in functie de cazul prezentat. Aparatul este compus din doua parti diferite din acrilat, care sunt legate intre ele prin intermediul unui surub si al unor parti din metal.

Anumite dispozitive dentare mobile necesita o activare, procedura  realizata prin invartirea unui surub cu o cheie speciala. Acest pas este important de cunoscut de parintii ai caror copii au un astfel de aparat ortodontic. Dupa activare, cele doua parti diferite isi vor exercita sarcinile, acelea de a corecta toate defectele prezente. De cele mai multe ori, tratamentul in cazul copiilor se intinde pe o perioada de unul sau doi ani, insa in functie de necesitati, durata acestuia poate fi prelungita.

Avantajele aparatului ortodontic mobil :

 • Este un dispozitiv ortodontic capabil sa influenteze modul de dezvoltare al oaselor cavitatii bucale, iar rezultatele sa nu se modifice in viitor
 • Poate sa rezolve problema inghesuirii dintilor
 • Poate sa creeze spatiul adecvat eruperii si dezvoltarii dentare
 • Nu produce durere
 • Intretinerea unui dispozitiv ortodontic mobil este efectuata cu usurinta, fara a implica costuri importante

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica