IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Gingivita

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Aceasta reprezinta o infectie a mucoasei gingivale, fiind cea mai des intalnita afectiune a cavitatii bucale. Atunci cand se instaleaza afectiunea, gingia incepe sa se inroseasca, sa se inflameze, crescand si sensibilitatea, in timp ce in alte situatii pacientii au raportat inceperea sangerarii in momentul periajului sau folosirii atei dentare. Astfel, gingiile devin din ce in ce mai moi, fiind expuse la numeroase boli.

In cele mai multe dintre cazuri, aceasta nu este vazuta ca o afectiune, deoarece, din fericire, nu provoaca durere, motiv pentru care multi dintre noi ignoram semnele aparute, iar gingivita se poate dezvolta linistita, in cele din urma ducand la respiratie urat mirositoare, puroi sau mobilitatea danturii.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Asadar, cea mai buna solutie este ca pacientii sa mearga ocazional la dentist pentru controale, iar acesta este cel care descopera si previne eventuale afectiuni inainte de a se fi dezvoltat. In acest caz gingivita poate fi depistata cu usurinta, iar daca se afla in fazele incipiente, poate fi tratata cu usurinta.

Cauze care duc la aparitia gingivitei

Cauzele cele mai importante ce duc dezvoltarea gingivitei sunt microbii si bacteriile, care se inmultesc atunci cand nu este efectuata o igiena orala corepunzatoare, deoarece se formeaza placa bacteriana, daca acestea nu sunt inlaturate de pe dantura. Daca nu este inlaturata nici placa bacteriana, atunci, treptat, gingiile se vor inflama si vor deveni sensibile, iar ulterior va aparea tartrul, care este indepartat mult mai greu de pe dinti.

Gingivita apare si din alte cauze pe langa microbi, precum fumatul, sarcina, anticonceptionale, diabet, stres, alimentatia necorespunzatoare. Insa cel mai des motiv intalnit, este igiena orala necorespunzatoare.

Gingivita poate fi prevenita

 Aceasta poate fi evitata, daca pacientul efectueaza ocazional vizite la dentist si daca opteaza pentru o igiena orala corespunzatoare, care sa elimine placa bacteriana de pe suprafata dentara. Este important cum, cat si cand se efectueaza periajul. In primul rand, dupa fiecare masa si inainte de culcare, trebuie utilizate periute care au firele moi, deoarece acestea nu irita gingiile. Dupa periaj urmeaza un aspect pe care foarte multa lume il omite, si anume curatarea limbii si obrajilor, deoarece si acestea reprezinta un loc unde sunt adapostite bacterii.

Medicul este cel care poate sugera utilizarea unor paste speciale cu scopul de inlaturare a placii bacteriene si de reducere a gingivitei. Un alt aspect foarte important este alimentatia, care bineinteles trebuie sa fie sanatoasa si sa fie evitate produse care au in componenta o cantitate ridicata de zahar.

Semnele gingivitei

 Semnele acestei afectiuni duc de cele mai multe ori la schimbari ale gingiilor:

  • In functie de gradul de avansare, gingia isi poate modifica culoarea, devenind roz sau diferite nuante de rosu
  • Pot aparea inflamatii
  • Gingia capata un aspect lucios
  • Devine moale, pe cand ar trebui sa fie ferma
  • Poate incepe sangerarea la orice atingere
  • Isi fac aparitia fisurile
  • Pacientii resimt o sensbilitate a gingiilor
  • Poate aparea si procesul de retractie
  • Apare halena

In primele etape ale dezvoltarii gingivitei, toate aceste simptome pot fi regasite la nivel local, iar in timp se extind la nivel regional.

Cauzele aparitiei gingivitei

Cele mai comune motive ale dezvoltarii gingivitei sunt reprezentate de faptul ca pacientul nu indeparteaza la timp placa bacteriana si tartrul prin intermediul periajului.

Daca igiena nu este efectuata deloc, sau este, dar incorect, atunci se favorizeaza stocarea si acumularea placii bacteriene, si in cele din urma se ajunge la aparitia tartrului care reprezinta o cauza majora a dezvoltarii gingivitei. In plus, daca acestea nu sunt inlaturate, gingivita se extinde si catre locurile vecine.

Cu trecerea timpului, incepe procesul de retractie gingivala, radacina danturii fiind expusa, dintii incep sa fie mobili, devin mult mai sensibili si sunt expusi la carii si o multime de alte afectiuni.

Evolutia gingivitei

Aceasta afectiune evolueaza dupa ce se instaleaza parodontoza, ce duce la inflamarea tesuturilor ce sustin dantura, care odata cu trecerea timpului poate duce chiar si la pierderea dintilor.

Tratamentul gingivitei

In primul rand este nevoie de igienizare profesionala efectuata in cadrul cabinetului stomatologic, care este alcatuita din mai multi pasi, incepand cu un detartraj pentru ca tartrul sa fie indepartat, urmand mai apoi periajul profesional si finalizand cu curatarea cu o substanta speciala.

In plus, dentistul va sfatui pacientul cu privire la efectuarea igienii orale corespunzatoare, si importanta atei dentare si a apei de gura. Daca pacientul va tine cont de toate sfaturile, atunci, teoretic nu poate capata nicio afectiune a cavitatii bucale.

Gingivita ocazionala poate aparea si din motive ortodontice precum alinierea necorespunzatore, masticatie incorecta sau lucrari aplicate incorect. Daca gingivita se afla intr-un stadiu mai avansat, atunci medicul va incepe tratamentul prin inlaturarea placii bacteriene si a tartrului dupa care pacientul trebuie sa utilizeze o apa de gura speciala.

Exista si numeroase sfaturi si modalitati de tratare naturiste, insa cele mai eficiente si bine efectuate sunt cele din cadrul unui cabinet stomatologic.

Sfaturi esentiale si prevenire gingivitei

 Este foarte importanta alimentatia, motiv pentru care pacientii trebuie sa consume frecvent fructe si legume, in special cele care contin vitamica C, deoarece aceasta este benefica pentru intretinerea sanatatii gingiilor

  • Fumatul afecteaza grav nu numai sanatatea cavitatii bucale, ci si intregul organism
  • Sunt recomandate pastele de dinti cu extracte de plante
  • Este importanta efectuarea igienii orale dupa fiecare masa si sa se utilizeze ata dentara si apa de gura
  • Sunt recomandate vizitele ocazionale la dentist de doua, trei ori pe an, cand va fi efectuat un periaj profesionist si pot fi identificate posibile faze incipiente ale unor afectiuni
  • Zaharul trebuie consumat in cantitati cat mai scazute, in caz contrar scade productia salivei, care reprezinta o buna modalitate de combatere a bacteriilor cavitatii orale
  • Nu in ultimul rand, mentinerea igienii orale corespunzatoare

Daca nu este tratata, gingivita avanseaza treptat si in cele din urma poate duce la parodontoza, o afectiune foarte dificil de tratat. Atunci cand se dezvolta, incepe procesul de retractie gingivala, dantura fiind mult mai expusa si aparand niste buzunarase unde sunt stocate resturi alimentare si bacterii, care se transforma ulterior in infectii. Din cauza bacteriilor apare respiratia urat mirositoare.

Ulterior incepe descompunerea osului care sustine dintele, din cauza microbilor si bacteriilor, gingia isi modifica nuanta, inrosindu-se, iar pacientul incepe sa simta disconfort si durere, dupa care apare sangerararea in momentul periajului si mai apoi mobilitatea dintilor. Cu alte cuvinte, in timp, gingivita favorizeaza dezvoltarea parodontozei, care aduce modificari ireversibile cavitatii bucale.

Cand sa apelati la medic

 Atunci cand sangerarea gingiei apare de fiecare data cand efectuati periajul dentar si gingiile sunt sensibile si inflamate, se recomanda o vizita la dentist, in caz contrar se pot dezvolta afectiuni mult mai dificile, care pot duce chiar si la pierderea danturii.

Simptome Gingivita 

  • Daca respiratia urat mirositoare nu este indepartata dupa indelugi incercari
  • Daca dantura capata un aspect diferit, din cauza retractiei gingivale, astfel dintii par mai lungi
  • Daca dintii nu mai sunt aliniati corespunzator
  • Daca protezele nu mai sunt la fel de potrivite
  • Daca apar pungile cu puroi intre gingie si dantura
  • Daca dantura incepe sa devina mobila

Inflamatia gingivala poate fi provocata si de anumite medicamente utilizate in combaterea altor afectiuni, insa de cele mai multe ori poate fi nevoie de urmarea unui scurt tratament pentru ameliorarea situatiei. Daca gingiile sangereaza, dar nu provoaca durere, atunci poate fi vorba despre o problema a coagularii sangelui din cauza medicamentatiei abordate cu privire la o alta afectiune. Asadar, este nevoie de apelarea la serviciile unui medic dentist, care sa aleaga cea mai potrivita cale de tratare a problemei existente.

Gingivita la copii                       

Cu toate ca gingivita este o afectiune ce apare in special in randul adultilor, cei mici nu sunt scutiti de deranjul si disconfort provocat de aceasta, si anume inflamarea gingiilor, durere sau sangerarea in momentul efectuarii igienii orale.

Deoarece gingivita poate fi prima etapa a parodontozei, o afectiune mult mai grava, care de multe ori nu poate fi inlaturata, ci doar stopata si duce la pierderea prematura a danturii, este important ca in cazul copiilor sa se efectueze un tratament corespunzator de indepartare a afectiunilor cavitatii bucale.

Gingivita se instaleaza din cauza formarii placii bacteriene si a tartrului pe suprafata danturii si a gingiilor. Placa bacteriana este alcatuita din resturi alimentare si saliva, care nu au fost indepartate la timp prin intermediul igienii orale si a detartrajului ocazional, astfel ca gingiile incep sa fie afectate, devenind sensibile si inflamate.

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica