IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Punga Parodontala Tratament
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamentul Bolii Prodontale cu Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru paradontoza cu ajutorul laserului (fara durere).
Ce este punga parodontala?
Punga parodontala, mai este cunoscuta si sub numele de abces lateral, presupune dezvoltarea unei pungi care colecteaza puroi la nivelul gingiei, afectand sistemul imunitar al pacientilor, situatie care impune un tratament destul de complex. Pungile parodontale se dezvolta in urma parodontozei si se manifesta printr-un buzunaras la marginea parodontiului, insa exista posibilitatea de dezvoltare si din alte motive.
Asadar, in astfel de momente se pot dezvolta pungutele gingiviale, in spatiul dintre gingie si dinti, care nu pot fi inlaturate prin periaj dentar, iar daca nu sunt tratate, distrug osul treptat, ultimul pas fiind agravarea afectiunii si pierderea danturii.
Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent
Cum se trateaza punga parodontala?
Pentru a trata abcesul parodontal, in multe dintre situatii singura posibilitate ramane extractia dintelui respectiv, deoarece terapiile radiculare sau ale radacinii nu au randamentul dorit. Aceste pungi parodontale pot fi de doua tipuri, parietala sau periapicala, iar in majoritatea cazurilor flora bacteriana de sub gingii se schimba, motiv pentru care drenarea puroiului nu este atat de usoara in cazul pungilor. Asadar, tratarea parodontozei reprezinta un moment dificil pentru orice pacient, insa specialistii in parodontaoza recomanda doua etape:
- Controlarea leziunilor acute
- Tratarea leziunilor initiale
Drenarea puroiului
Astfel, prima etapa a tratarii pungii parodontale presupune efectuarea unei anestezii, pentru ca pacientii sa nu resimta nicio durere, iar mai apoi sa se controleze infectia, motiv pentru care este nevoie de drenarea puroiului colectat. Cu alte cuvinte, o solutie mai usor de pus in practica este reprezentata de drenarea si detatrarea pungutei, insa atunci cand aceasta posibilitate nu are efectul dorit, se poate opta pentru frezarea tuturor dintilor care sunt afectati, pentru reducerea ariei de contact a acestora. Pacientii isi pot pregati o solutie alcatuita prin amestecarea unei lingurite cu sare la jumatate de cana de apa calduta, clatind gura, pentru favorizarea drenajului. In cazul in care este nevoie, medicii pot solicita pacientilor efectuarea unei radiografii a zonei respective.
Antibiotice
Drenarea mai poate fi efectuata si prin puncturarea dintelui respectiv cu ajutorul unei sonde, iar in cazul in care puroiul nu se poate controla in totalitate, dentistul poate prescrie un tratament cu antibiotice, valabil cateva zile. In majoritatea cazurilor, antibioticele reprezinta un tratament secundar, insa exista si infectiile severe, unde acestea sunt cele mai recomandate, in special atunci cand pacientii sufera din cauza inflamatiilor fetei, celulita prezenta in zona gatului, febra, stare generala de disconfort. Pentru a stabili tipul de antibiotice potrivit, medicii trebuie sa efectueze o prelevare a bacteriilor prezente. Cu toate acestea, sunt cateva antibiotice interzise copiilor sau femeilor insarcinate, precum penicilina. Insa, in situatiile foarte urgente, cand durerile sunt insuportabile, pacientii pot lua ibuprofen sau paracetamol, deoarece au capacitatea de estompare a durerilor.
Daca este tratata inca din fazele incipiente, punguta parodontala nu propune complicatii. Buzunarasele trebuie curatate cu atentie si in mod eficient, iar in urma acestui proces sansele de dezvoltare a altor pungute sunt zero. Doar in cazuri foarte rare, pacientii pot fi afectati de urmatoarele:
- Chisturi dentare
- Osteomilita – infectarea oaselor vecine
- O infectie prezenta la nivelul limbii, ce se poate raspandi si catre alte organe ale corpului, viata pacientilor fiind pusa in pericol
- Sinuzita – infectia se transmite catre sinus
- Vasele de sange cerebrale se pot infecta si astfel ca se ingroasa
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu