IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Retractie Gingivala Tratament

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent:

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Care sunt cauzele retractiei gingivale?

Aceasta afectiune este foarte periculoasa, deoarece atunci cand isi face simtita prezenta, fenomenul evidentiaza cementul, adica acel material care protejeaza radacina dentara, in schimb acesta este mai usor de deteriorat decat smaltul, astfel ca se favorizeaza depunerile de tartru. Cele mai des intalnite cauze ale retractiei gingivale sunt:

 • Periajul dentar prea agresiv – igiena orala joaca un rol esential, astfel ca aceasta trebuie sa fie efectuata corect, in caz contrar, printr-un periaj foarte agresiv se pot aduce prejudicii la nivelul gingiilor
 • Varsta joaca un rol important, deoarece in cazul batranilor acest fenomen este mult mai des intalnit, fiind obisnuit, deorece osul ce sustine dantura se modifica o data cu trecerea timpului
 • Daca placa bacteriana nu este indepartata la momentul potrivit de pe suprafata dentara, aceasta se va mineraliza, devenind tartru, ce nu mai poate fi inlaturat printr-un simplu periaj, ci fiind nevoie de o procedura numita detatraj, efectuata doar in cadrul cabinetului stomatologic
 • Obiceiuri vicioase precum srasnitul dintilor, utilizarea in exces a scobitorilor, roaderea unghiilor sau pixurilor, toate pot aduce prejudicii gingiilor
 • Retractia gingivala este favorizata de alinierea necorespunzatoare a dintilor ce nu s-au dezvoltat corect, deoarece se creeaza un mediu ideal pentru bacterii
 • Lucrarile protetice si aparatele ortodontice trebuie ajustate periodic, astfel incat acestea sa fie eficiente, in caz contrar se aduc leziuni la nivelul cavitatii orale si pot favoriza stocarea placii bacteriene

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Tratamentul retractiei gingivale

Retractia gingivala reprezinta un fenomen destul de dificil, care nu poate fi combatut rapid ca in alte cazuri. Astfel, tratamentul poate cuprinde mai multi pasi in functie de situatia prezentata. In primul rand este nevoie de efectuarea unui detatraj, dupa care sa se adopte o igiena orala stricta. Daca este nevoie, medicii pot sugera urmarea unui tratament ortodontic pentru corectarea contactelor dintilor celor doua arcade. O alta modalitate comuna de tratare a retractiei gingivale sunt grefele gingivale, care fac referire la o interventie chirurgicala ce presupune ca o mica parte a cerului gurii sa fie inlaturata si aplicata la nivelul gingiilor, acoperind spatiul creat intre acestea si dinti.

Cu toate acestea, medicii considera ca cel mai bun tratament nu doar al retractiei gingivale, ci al oricarei afectiuni, este prevenirea. Astfel o igiena orala corespunzatoare fereste pacientii de toate problemele intampinate de cavitatea orala. Uneori si tratamentele naturiste precum consumul de diferite ceaiuri, pot da randamentul dorit, insa acestea nu pot fi considerate la fel de sigure si eficiente precum tratamentele de specialitate.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica