IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Gingivita la Copii

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Gingivita este o afectiune aparuta din cauza formarii placii bacteriene pe dantura si gingii. Aceasta este alcatuita din bacterii si resturi alimentare ce nu au fost indepartate prin periajul efectuat zilnic, care se dezvolta ulterior in tartru, ce poate fi indepartat de catre medicul dentist printr-o tehnica numita detartraj. Daca nu este inlaturat, tartrul afecteaza gingiile, deranjand tesuturile si ducand la aparitia unei inflamatii.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Factori de risc – Gingivita la Copii 

Sansele dezvoltarii afectiunilor gingivale la copii cresc atunci cand cei mici nu efectueaza periajul dentar in fiecare zi, dupa fiecare masa, sau recurg la acesta, dar intr-un mod necorespunzator, deoarece placa bacteriana ramane stocata pe dantura.

  • Factorii genetici. In cazul in care un pacient prezinta in familie rude care s-au mai confruntat cu afectiuni ale gingiilor, sunt sanse mari ca acestea sa apara in ciuda igienii orale efectuata corect
  • Modificarile hormonale, precum cele cauzate de pubertate, sarcina sau menopauza
  • Afectiuni care pot slabi sistemul imunitar, precum diabetul, leucemia sau SIDA
  • Stresul reprezinta un alt factor de risc
  • Alimentatia nesanatoasa. Daca din mancarurile consumate lipsesc vitaminele si mineralele esentiale pentru buna functionare a organismului, atunci exista posibilitatea dezvoltarii mai multor afectiuni, printre care si cele de tip gingival
  • Medicamentatia administrata in cursul unor tratamente pentru alte afectiuni 

Simptome – primele semne ale afectiunilor gingivale la copii sunt:

  • Inrosirea, sensibilizarea si inflamarea gingiilor
  • Sangerarea gingiilor in momentul periajului sau consumului de alimente

Ulterior semnele incep sa devina mai complicate, iar pacientii trebuie sa apeleze la specialisti atunci cand le observa:

  • Retractia gingivala care presupune crearea unui spatiu intre gingie si dinte, unde se stocheaza bacterii si resturi alimentare, care formeaza pungi parodontale
  • Abcesul gingival
  • Halena
  • Mobilitatea dentara
  • Modificarea masticatiei din cauza danturii superioare care nu se mai potriveste cu cea inferioara

Din cauza faptului ca gingivita nu produce durere pacientilor, aceste simptome nu isi pot face simtita prezenta, motiv pentru care ramane netratata. Astfel, afectiunea evolueaza treptat si se complica, fiind mai dificil de tratat.

Tratament gingivita la copii :

Pentru ca tratamentul sa fie efectuat corespunzator, in prima faza este necesar un diagnostic pus corect. Asadar, dentistul va sugera nevoia unui control efectuat de un medic periodontist, care este specialist in domeniul parodontezei, iar acesta va putea pregati cel mai bun tratament in functie de situatia de fata. Primul pas este efectuarea unui periaj profesional si detartraj, pentru curatarea corespunzatoare a dintilor si gingiilor, dupa care specialistul va evalua starea de sanatate a acestora si gradul de afectiune provocat de gingivita. In functie de caz, ulterior ar putea fi nevoie de tratarea:

  • Prin intermediul antibioticelor, atunci cand infectia este discreta, acestea fiind administrate fie pe cale orala, fie prin aplicare locala
  • Fluriozarea danturii pentru ca tartrul sa nu se mai depuna cu usurinta pe viitor
  • Atunci cand gingivita se afla intr-un stadiu mai avansat poate fi nevoie de o dezinfectie cu laser 

Prevenire gingivita la copii :

 Bineinteles ca in toate cazurile cel mai potrivit tratament este preventia, motiv pentru care medicii recomanda intotdeauna efectuarea unui periaj dentar corespunzator, sa se utilizeze ata dentara si apa de gura, pe langa controalele obisnuite, de doua sau trei ori pe an, acestea fiind armele potrivite si foarte accesibile pentru ca gingivita sa fie prevenita.

In cazul copiilor, acestia trebuie sa foloseasca o apa de gura care sa nu aiba alcool in componenta, insa este foarte importanta si dieta acestora. Daca alimentele consumate de acestia au o cantitate ridicata de zahar, atunci cresc sansele dezvoltarii gingivitei. In schimb, ar trebui consumate fructe si legume proaspete, care sunt pline de vitaminele si mineralele potrivite pentru buna dezvoltare a acestora. In plus, este nevoie ca dupa fiecare masa sa fie efectuat periajul dentar in mod corespunzator si eficient.

Se recomanda alimentele care stimuleaza secretia salivei, care reprezinta o modalitate naturala de lupta impotriva placii bacteriene si a tartrului. Pentru copii, se recomanda pasta de dinti speciala, care contine o cantitate mai ridicata de fluor, speciala pentru varsta acestora, insa conteaza si tipul periutei de dinti folosita, ai carei peri trebuie sa fie moi, astfel incat gingia sa nu se irite.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica