IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Extractie Masea
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Ce este extractia dentara?
Aceasta procedura presupune ca un dinte/masea sa fie indeparat, dupa ce nu a putut fi salvat din diferite motive.
Cand se recomanda o extractie de masea?
Aceasta interventie este recomandata cand un pacient prezinta unul sau mai multi dinti/masele accidentati, fracturati sau afectati de carii, iar daca medicul nu reuseste restaurarea lor prin diferite tratamente, atunci acesta va trebui extras.
Alte situatii cand se impune extractia unei masele:
Atunci cand dintele/maseaua devine slabit
- Cand acestia afecteaza dezvoltarea celor din jur
- Cand se apeleaza la aparate dentare
- Cand dintele reprezinta un focar de infectie
- Cand molarii de minte sunt durerosi si nu aduc niciun beneficiu pacientului
Pregatirea pentru extractia unei masele
Pacientii care vor fi supusi unei astfel de interventii trebuie sa cunoasca faptul ca aceasta debuteaza printr-o consultatie in care medicul va analiza cu atentie situatia prezentata si se va informa cu privire la medicamentatia abordata de pacient. In cazul in care este nevoie de extractia molarului de minte va fi necesara o radiografie mai amanuntita in urma careia sa se stabileasca relatiile dintre molarul extras si dintii vecini, pozitionarea sinusurilor, relatiile cu nervii si sa se descopere posibile infectii ori tumori.
Ulterior dentistul va prescrie medicamentatia de care pacientul trebuie sa tina cont, iar in cazul in care apar infectiile acestea vor fi indepartate in cel mai scurt timp posibil, pentru ca acestea sa nu afecteze locul extractiei si cel din jur.
Cum decurge extractia unei masele?
Este cunoscut faptul ca exista 2 tipuri de extractie dentara care au acelasi rol, de a insanatosi cavitatea bucala a pacientului. Astfel este posibila:
- Extractia dentara simpla, care se efectueaza in zona unui dinte erupt complet
- Extractia dentara chirurgicala, care se efectueaza in special in situatia dintilor care au ramas blocati in gingie, acest tip de interventie fiind mai dificila, insa destul de intalnita (molarii de minte inclusi)
De obicei extractiile dentare obisnuite nu implica nimic mai mult decat o simpla anestezie locala, insa atunci cand vine vorba de cele chirurgicale, pe langa anestezia locala, pacientului i se va administra si un anestezic intravenos, pentru a se asigura ca acesta nu va fi afectat de durere. In anumite cazuri, medicul poate administra un anestezic mai puternic, care sa previna si disconfortul ulterior sau sa reduca inflamatiile.
Dupa extractia unei masele
Astfel, dupa o extractie unei masele pacientii trebuie sa tina cont de cateva reguli:
- Este ceva obisnuit ca dupa o astfel de interventie sa apara disconfortul, insa acesta este reprimat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic. In cazul in care apar inflamatii pacientii trebuie sa opteze pentru medicamente antiinflamatorii care sunt puse la dispozitie tot de stomatolog.
- Disconfortul aparut dupa interventie poate fi mai mare in cazul pacientilor care au urmat o extractie chirurgicala, insa acest fapt depinde de complexitatea interventiei efectuate. Acesta este inlaturat prin intermediul medicamentatiei corespunzatoare sau poate trece de la sine cateva zile mai tarziu.
- Imediat dupa interventie, pacientii sunt nevoiti sa muste dintr-o bucata de tifon, pret de cateva minute, pe aceasta cale stimulandu-se coagularea sangelui si incetarea hemoragiei.
- Este recomandat ca in perioada imediat urmatoare extractiei sa se consume alimente moi, care sa nu deranjeze zona respectiva.
- In ziua urmatoare este nevoie de curatarea zonei extractiei cu o solutie obtinuta din amestecarea unei lingurite de sare intr-un pahar cu apa obisnuita.
- In cele mai multe dintre cazuri, dupa o extractie medicul va sutura locul respectiv, iar atele utilizate vor fi inlaturate 7-9 zile mai tarziu, fie vor cadea singure dupa 10-14 zile.
- Se recomanda evitarea fumatului, scuipatului si sa nu se utilizeze paiele atunci cand se consuma bauturi.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu