IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Bruxismul la Copii

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Bruxismul se manifesta prin scrasnitul dintilor involuntar, fiind un fenomen intalnit cel mai des in randul copiilor. Acesta nu trebuie ignorat, deoarece poate aduce prejudicii serioase la nivelul cavitatii orale si exista riscul ca cei mici sa nu se dezvolte corespunzator.

Bruxismul este de doua tipuri, manifestandu-se in timpul zilei sau in timpul noptii, mai comun fiind cel din urma, care adesea ramane neidentificat. Cu toate acestea, conditia dispare dupa dezvoltarea tuturor dintilor permanenti, iar in multe dintre cazuri nu este nevoie de tratament daca nu sunt produse leziuni importante. In majoritatea cazurilor, bruxismul nu apare in randul danturii definitive, insa se recomanda controale periodice, astfel incat fenomenul sa poata fi controlat.

Care sunt cauzele bruxismului?

Cu toate ca nu s-au descoperit cu exactitate care sunt cauzele conditiei, bruxismul poate fi asociat mai multor aspecte:

  • Diferite stari emotionale – stres, sarcina, tensiune, frica, durere, suparare, nervozitate
  • Administrarea anumitor medicamente
  • Somn neodihnitor
  • Dinti erupti in mod necorespunzator
  • Inlocuirea dentitiei de lapte cu cea permanenta
  • Oasele cavitatii orale dezvoltate inegal

Cum se manifesta bruxismul la copii?

In cele mai multe dintre situatii, cei mici nici macar nu sesizeaza scrasnirea dintilor, de regula parintii fiind cei care identifica fenomenul. Adesea bruxismul se manifesta in timpul noptii, insa exista si alte simptome:

  • Dureri de cap, ale urechii sau ale maxilarelor
  • Sensibilitatea dintilor, in special atunci cand se consuma alimente ce prezinta variatii termice
  • Inclestarea continua a danturii
  • Leziuni prezente la nivelul dintilor
  • Dinti uzati neobisnuit, fracturati, ciobiti etc.
  • Leziuni prezente la nivelul obrazului

Remedierea problemelor

Atunci cand parintii identifica unul dintre aceste semne in cazul copiilor lor, este esentiala efectuarea unui control stomatologic. De cele mai multe ori nu este necesar tratamentul, insa medicii analizeaza dantura celui mic, si in functie de situatia prezenta poate sugera urmarea unui anumit tratament. In primul rand este nevoie de stabilirea cauzelor ce favorizeaza fenomenul, fie ca este vorba de deficiente ale alinierii dentare sau probleme de natura psihologica, urmand ca mai apoi sa se decida asupra tratamentului corespunzator.

De asemenea, exista posibilitatea ca urmarea anumitor terapii sa poate indeparta bruxismul in randul copiilor, precum cele de reducere a stresului sau de controlare a comportamentului. Una dintre cele mai comune modalitati de combatere a fenomenului este confectionarea unei gutiere speciale, care impiedica frecarea dintilor intre ei, astfel ca acestia nu se mai distrug.

Pentru evitarea bruxismului in randul copiilor, parintii trebuie sa ii supravegheze constant. Acestia trebuie sa cunoasca daca exista motive de nemultumire ale celor mici sau ceva ce ii ingrijoreaza sau supara, deoarece unul dintre cei mai comuni factori favorizanti ai bruxismului este din punct de vedere psihologic. In majoritatea cazurilor nu este nevoie de tratamente ci doar de incercare a controla muschii cavitati orale. Este esentiala colaborarea intre pacienti si dentisti, deoarece cauzele problemei sunt mai usor de identificat, astfel ca se vor putea lua si cele mai bune masuri in functie de conditia intampinata. De asemenea, trebuie retinut ca in majoritatea cazurilor, fenomenul dispare dupa ce se dezvolta dintii permanenti.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica