IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Gutiera Dentara

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este gutiera dentara?

Gutiera dentara se confectioneaza cu diferite scopuri, astfel ca poate avea diferite functii, precum protectia dintilor si gingiilor sau pot gazdui diferite substante pentru albirea dentara, fiind confectionate si folosite daca medicul ortodont recomanda acest lucru.

Aceasta este confectionata in cadrul laboratorului de tehnica dentara, intr-un timp foarte scurt, deoarece este o lucrare usor de realizat care implica materiale obisnuite. In plus, aceasta se poate aplica si indeparta cu usurinta de catre pacient, motiv pentru care este destul de populara chiar si in randul copiilor.

De regula aceste gutiere sunt recomandate la finalul tratamentelor ortodontice pentru pastrarea rezultatelor si pot fi purtate atat ziua, cat si in timpul somnului. De asemenea, acestea sunt folosite pentru albirea dentara, deoarece prezinta locul ideal de pastrare al substantelor respective, astfel incat sa existe contactul potrivit intre gel si dantura.

Aceasta poate sa fie confectionata cu scopul de protejare a danturii de uzura produsa de fenomenul numit bruxism, ce presupune scrasnirea involuntara a dintilor. In plus, acestea sunt foarte populare si in randul sporturilor de contact, pentru ca sportivii sa nu riste sa se accidenteze. Gutiera mai este folosita si atunci cand medicii doresc sa testeze distanta cea mai potrivita dintre cele doua arcade, astfel incat sa confectioneze o lucrare protetice perfecta. Astfel, se verifica planul ocluziei, care poate sa fie marit sau miscorat prin miscarile dintilor.

Bruxismul

Unii pacienti simt o durere la nivelul maxilarelor dimineata, atunci cand deschid sau inchid gura. In plus, dintii devin din ce in ce mai sensibili, iar partea ocluzala parca nu se mai simte ca inainte. Alaturi de durerile de cap, febra, senzatie generala de disconfort, toate pot fi semne ale bruxismului, o afectiune ce trebuie tinuta sub control, astfel incat sa nu se aduca prejudicii la nivelul cavitatii orale,  de cele mai multe ori fiind nevoie de confectionarea unei gutiere.

Cauzele bruxismului

Exista numerosi factori ce favorizeaza bruxismul, printre care:

  • Diferite stari emotionale: anxietate, stres, nervozitate etc.
  • Consumul de cafea in exces
  • Vicii precum fumatul
  • Consumul de bauturi alcoolice in cantitati ridicate
  • Administrarea anumitor medicamente
  • Malocluzia
  • Diferite afectiuni, precum Parkinson

Cu toate ca nu exista un tratament exact al bruxismului, de cele mai multe ori acesta este intalnit in randul copiilor care inca prezinta dantura de lapte, iar fenomenul dispare o data cu eruptia dentitiei permanente. In schimb, pentru ca bruxismul sa poata fi controlat, de cele mai multe ori se confectioneaza o gutiera dentara nocturna, pentru ca nu doar se protejeaza dintii, se salveaza si lucrarile deja prezente la nivelul cavitatii orale.

Gutiera dentara noctura

Pentru confectionarea acesteia, este nevoie de amprentarea dintilor, cu ajutorul careia tehnicianul dentar o va alcatui.

Astfel, la a doua sedinta, dentistul informeaza pacientul cu privire la modalitatea de fixare a acesteia, dupa care se va ajusta in functie de ocluzia fiecaruia, motiv pentru care lucrarile sunt confectionate fie din materiale moi, fie din altele mai dure. De regula, cu ajutorul gutierei dentare nocturne se pot evita si alte probleme specifice somnului, precum sforaitul sau apneea.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica