IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Tratament Gingivita

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Gingivita reprezinta o afetiune foarte des intalnita care duce la sangerari gingivale, insa si la modificarea culorii si texturii gingiei, intr-o zona restransa, dar care in timp, daca nu este tratata, se extinde. Cel mai intalnit motiv al aparitiei acestei afectiuni este igiena orala precara, iar primul semn poate fi considerat atunci cand gingia isi modifica culoarea discret si apar mici pete de sange in momentul periajului. Tratamentul gingivitei este usor e realizat, fiind nevoie de inlaturarea placii bacteriene si tartrului care s-au stocat pe dantura si este necesara mentinerea danturii cat mai curate.

Cauzele gingivitei 

Gingivita presupune inflamarea gingiilor si sangerarea acestora, situatii cauzate de stocarea placii bacteriene si a tartrului pe suprafata dentara. Acestea trebuie indeparate printr-un periaj efectuat corect de mai multe ori pe zi. Insa, pe langa placa bacteriana si tartru, gingivita se poate dezvolta si din alte cauze precum:

 • Atunci cand dintii sunt periati prea agresiv, gingiile sunt afectate, deoarece se creeaza leziuni, care, alaturi de bacteriile prezente constant in cavitatea orala, duc la inflamatie
 • Atunci cand exista contacte care nu sunt perfecte, intre arcada superioara si cea inferioara, iar presiunea muscaturii poate sa duca la leziuni ale gingiei
 • In timpul sarcinii exista mai multe modificari hormonale care pot favoriza dezvoltarea gingivitei
 • Daca anumite lucrari dentare nu au fost efectuate corespunzator, atunci se poate ajunge la inflamatia gingiilor

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Pentru ca un tratament local pentru gingivita sa fie eficient trebuie: 

 • Ca dantura sa fie curata in permanenta, acest lucru asigurandu-se printr-un periaj efectuat corect si utilizarea atei dentare
 • Este important ca pacientii sa mearga de doua sau trei ori pe an la controale, pentru ca dentistii sa poate depista timpuriu orice afectiune
 • Fumatul reprezinta unul dintre cele mai comune cauze ale gingivitei, motiv pentru care se recomanda evitarea acestui viciu

Modalitati de tratament pentru gingivita :

Daca ramane netratata, gingivita duce la afectiuni de tip parodontal, astfel ca este importanta prevenirea acesteia prin:

 • Periajul dintilor dimineata, seara si dupa fiecare masa
 • Utilizarea atei dentare dupa fiecare periaj
 • Utilizarea apei de gura corespunzatoare, care sa nu contina alcool
 • Lucrarile protetice invechite pot suferi modificari de-a lungul timpului, care pot aduce prejudicii gingiilor, motiv pentru care se recomanda inlocuirea acestora
 • Se recomanda inlocuirea obturatiilor mai vechi
 • De doua sau trei ori pe an se recomanda un control la dentist, in urma caruia sa se efectueze si un periaj profesional, dar si detartraj pentru ca placa bacteriana si tartrul sa fie inlaturate corespunzator.
 • Medicul poate oferi o medicamentatie adecvata dedicata gingiilor
 • Trebuie utilizata o pasta de dinti speciala

Daca pacientul sesizeaza prezenta unor simptome ale gingivitei, acesta trebuie sa se prezinte la dentist, care va pune la cale tratamentul potrivit pentru prevenirea afectiunii. Insa, esentiala este mentinerea igienii orale zilnice.

Tratamentul bolilor gingivale mai grave :

 Daca gingivita nu este tratata la timp, aceasta va evolua si se va ajunge la parodontoza, o afectiune mult mai complicata care impune necesitatea unui tratament adecvat pentru eliminarea infectiilor si oprirea distrugerii oaselor maxilarului.

Daca gingivita a ajuns intr-un stadiu mai avansat, atunci este nevoia ca placa bacteriana si tartrul sa fie indepartate, in special de pe radacinile care devin expuse. Acest proces poarta numele de planare radiculara si are rolul de a ingreuna posibilitatea stocarii placii de dantura. Administrarea medicamentelor trebuie efectuata doar sub atenta supraveghere a medicului.

In cazul in care infectia nu a fost controlata, iar metodele utilizate nu au fost de folos, atunci pacientii mai au la dispozitie cateva interventii de tip terapeutic printre care pot fi amintite:

 • Gingivectomia reprezinta ca gingia desprinsa sa fie indepartata, iar mai apoi remodelata
 • Pungile parodontale dezvoltate si stocate in spatiul dintre dantura si gingie se indeparteaza
 • Efectuarea planarii radiculare pentru curatarea radacinilor si repararea prejudiciilor aduse
 • Extractia danturii mobile sau distruse

Dupa efectuarea pasilor mai sus amintiti, uneori poate fi nevoie si de administrarea medicamentatiei adecvate pentru o vindecare mai rapida dar si pentru prevenirea infectiilor. Ulterior, dupa efectuarea acestor etape, este esential ca pacientii sa mentina sanatatea cavitatii bucale si sa previna placa bacteriana. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte este modul de efectuare al periajului dentar si al utilizarii apei de gura. Periajul se realizeaza dimineata, seara si dupa fiecare masa, iar medicul poate pune la dispozitia pacientului o apa de gura antibacteriana. Nu in ultimul rand, este necesar ca de cateva ori pe an, pacientul sa se prezinte la medic pentru o curatare profesionala si evaluarea starii de sanatate a cavitatii.

Tratamentul medicamentos al gingivitei :

 Daca pacientii efectueaza igiena orala zilnic, iar aceasta nu ofera rezulatele dorite, atunci dentistul poate pune la dispozitia acestuia antibiotice, care pot fi aplicate fie pe gingie, fie se prezinta sub forma de pastile si se administreaza pe cale orala, fie se introduc in pungile parodontale existente.

In cazul in care infectia nu este stopata nici cu ajutorul antibioticelor, atunci singura optiune ramane tratamentul gingivitei chirurgical, care presupune mai multi pasi, incepand cu o gingivectomie, pentru eliminarea pungilor parodontale aflate intre dinti si gingie. Daca gingia nu este tratata corespunzator, atunci se poate ajunge la parodontita, situatie care duce la pierderea danturii si impune necesitatea unui tratament eficient si o ingrijire atenta.

Gingivita poate fi prevenita prin intermediul mentinerii igienii stricte, pe aceasta cale fiind eliminata posibilitatea dezvoltarii si altor afectiuni ale cavitatii orale. De asemenea, se recomanda evitarea fumatului, deoarece acest viciu afecteaza nu numai cavitatea bucala, ci intregul organism.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica