IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Dinti de Portelan

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

 

Dintii de portelan fac referire la o lucrare de tip protetic, aici fiind incluse coroanele dentare, puntile sau protezele, care se realizeaza din ceramica. Portelanul este de preferat deoarece confera o calitate sporita, spre deosebire de alte materiale acrilic. Asadar, dintii din portelan devin mai rezistenti, avand o durata de viata mai mare, iar in tot acest timp pacientii se bucura de aspectul danturii naturale.

Se apeleaza la dintii din portelan pentru inlocuirea unora lipsa sau pentru a-i acoperi pe cei care au dezvoltat carii in proportii ridicate. Portelanul poate organiza in intregime un dinte, sau poate reprezenta doar invelisul exterior, baza fiind din metal, iar datorita numeroaselor avantaje, este foarte recomandat in acest domeniu al stomatologiei.

Asadar, dintii de portelan sunt rezistenti si pot prezenta nuanta dorita de pacient, aceasta fiind modificata in laborator, pana se obtine culoarea dorita. De asemenea, portelanul este biocompatibil, nefiind afectate tesuturile sau gingia. In plus, daca acest material este utilizat corespunzator, atunci resturile alimentare nu sunt stocate cu aceeasi usurinta, iar igiena orala va putea fi efectuata fara probleme. Acest aspect este important pentru pacientii care nu opteaza pentru igiena orala zilnica, deoarece considera ca dantura din portelan nu este atat de sofisticata ca dintii naturali, insa medicii recomanda, chiar si in cazul dintilor din portelan sa se efectueze un periaj dentar de cel putin doua ori pe zi.

De asemenea, dintii de portelan reprezinta un strat protector pentru pulpa dentara, iar pacientii nu vor mai fi afectati de sensibilitate dentara, deoarece nu sunt transmise variatiile termice ale alimentelor consumate. Dintii din portelan sunt foarte rezistenti, iar durata de viata este mai mare decat in cazul celor realizati din compozit ori acrilat.

Insa la fel ca orice alta lucrare stomatologica, si aceasta poate prezenta dezavantaje, unul dintre ele fiind faptul ca este nevoie de inlaturarea unei cantitati insemnate de tesut dentar sanatos, mai mare decat este nevoie in cazul lucrarilor similare din metal. De asemenea, dintii antagonisti se pot uza mai rapid, in special in cazul in care acestia au beneficiat de alte lucrari similare, care nu sunt la fel de dure precum portelanul.

In plus, proprietatile materialului il fac dificil de aderat pe dinte, motiv pentru care specialistul trebuie sa depuna o munca mai mare pentru cimentare, utilizand aparatura si materiale mai costitistoare. Dintii realizati in intregime din acest material sunt perfecti din punct de vedere al esteticii, insa nu sunt la fel de rezistenti ca lucrarile care implica acoperirea partiala a dintilor cu portelan. O lucrare realizata in intregime din portelan este mai predispusa la fracturari aparute in urma masticatiei a diferite alimente.

Dintii din portelan in intregime sunt recomandati in cazul danturii frontale, daca pacientul are aceasta cerinta din diferite motive, de cele mai multe ori fiind nevoie datorita serviciului. Cu toate ca dintii realizati partial din portelan nu prezinta acelasi aspect, acestia sunt mult mai rezistenti.

De asemenea, portelanul poate fi realizat si in cazul puntilor dentare, insa acestea nu pot fi realizate in intregime din acest material, fiind impusa necesitatea unui schelet metalic care sa ofere suport, dar si rezistenta necesara.

Cu toate ca prezinta cateva dezavantaje, dantura din portelan este in continuare foarte des folosita, in special datorita calitatii oferite, dar si a pretului avantajos.

O alternativa la care apeleaza din ce in ce mai mult pacienti este reprezentata de dintii din zirconiu, care propun mai multe proprietati superioare portelanului, in special din privinta aspectului si a rezistentei acestuia in timp. Zirconiul este utilizat in mai multe domenii ale stomatologiei, in special in cazul proteticii si al implantologiei dentare. Dupa ce si-a demonstrat proprietatile, acest material rezistent si placut din punct de vedere fizic a castigat tot mai mult teren in favoarea portelanului.

Cu toate acestea, constructiile din portelan raman in continuare apreciate mai ales datorita pretului, in timp ce cele din zirconiu au un cost mai mare, fiind mai rar folosit, dar si mai scump de utilizat si prelucrat.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica