IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Coroana Dentara
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Coroanele dentare au menirea de a reda functionalitatea si aspectul natural al unui dinte afectat, din diferite motive, de carii. Medicii opteaza pentru aceasta metoda de restaurate din numeroase motive precum:
- Din cauza faptului ca un dinte este afectat de carii in proportii ridicate si astfel nu ramane o parte suficienta pentru efectuarea unei obturatii, de obicei dintii care au jumatate din proportia lor naturala, sunt supusi unui tratament ce necesita o coroana dentara
- In cazul in care un dinte a suferit un accident si s-a fracturat, si nu mai poate fi refacut prin metode obisnuite, atunci este nevoie de o coroana dentara
- In cazul in care un pacient prezinta numeroase carii, acesta poate alege restaurarea coronara pentru a fi protejati si ceilalti dinti
- Se apeleaza la coroane si punti cand este necesara ancorarea puntilor
- Aplicarea coroanei dentare este ultima etapa din cadrul unui proceduri de implant dentar
- In general, ultimul pas al tratarii canalului este instalarea unei coroane pentru protectia danturii vulnerabile
- Se apeleaza la coroanele dentare si din motive estetice, pentru infrumusetarea aspectului
O coroana dentara are rolul de a inlocui toate functiile avute de un dinte natural, incepand de la aspect, pana la igienizarea cu usurinta si prin intermediul atei dentare. In plus, un dinte fals nu trebuie sa faciliteze stocarea resturilor alimentare, sa nu schimbe ocluzia si sa nu provoace niciun disconfort pacientului.
Procedura de restaurare coronara
Dupa finalizarea verdictului si impunerea necesitatii unei coroane dentare este nevoie ca medicul sa pregateasca dintele care urmeaza sa se acopere. Prin intermediul unor freze este inlaturata partea deterioarata a dintelui, astfel incat coroana noua sa se potriveasca si sa se acomodeze corespunzator. Dintele slefuit si pregatit se numeste bont, iar intregul proces este efectuat sub anestestezie locala.
In cazul in care este nevoie ca restauratia sa indeplineasca si functii estetice, atunci specialistul are datorita de amprentare a dintilor, inainte de a incepe procesul de slefuire, iar daca acesta este afectat, trebuie analizate starea radacinilor, canalelor si osului. Exista si cazuri in care pot aparea infectii ale pulpei, situatie in care restaurarea este efectuata ulterior unui tratament de tip endodontic.
Dupa pregatirea dintelui, urmeaza amprentarea sa, pentru a se putea stabili dimensiunile necesare coroanei impuse. In perioada in care coroana dentara este in curs de fabricare, pacientului i se va furniza una temporara realizata din acrilic, care este aplicata prin intermediul adezivului temporar. Astfel, in cadrul celei de a doua sedinte, specialistul indeparteaza coroana temporara, aplicand-o pe cea permanenta, dupa care este slefuita astfel incat sa se potriveasca corespunzator. Ultimul pas este cimentarea.
Datorita evolutiei tehnologiei in stomatologie, in ziua de azi se poate ca o restaurare coronara sa fie efectuata in cadrul unei singure vizite la medic. Tehnologia in cauza este numita CEREC sau CAD CAM si presupune ca slefuirea unei bucati de ceramica sa se efectueze in mod computerizat, dupa ce este realizata o imagine 3D a cavitatii bucale. Prin aceasta tehnologie este evitata nevoia unei coroane temporare, iar pacientul se poate bucura in aceeasi zi de o coroana dentara definitiva.
Ingrijirea coroanei dentare
La fel ca in cazul ingrijirii danturii naturale, si in situatia coroanelor dentare, pentru buna functionare a acestora si sporirea duratei de viata, este important ca pacientii sa efectueze igiena orala in mod corespunzator. Astfel, pentru a evita aparitia cariilor si afectiunilor la nivelul danturii si gingiei, dintii trebuie igienizati corect. Un rol important il joaca si alimentatia, fiind recomandata evitarea mancarurilor foarte dure. Exista si pacienti care in timpul somnului au tendinta de a inclesta dintii inconstient, iar pentru acestia sunt dedicate niste gutiere speciale.
O coroana dentara rezista cu usurinta cel putin 10 ani daca este ingrijita corespunzator. Daca pacientul este unul model si respecta fiecare pas al intretinerii danturii, atunci aceasta va putea rezista si o viata. Coroanele cele mai rezistente sunt recunoscute ca fiind cele din aur, deoarece sunt construite dintr-o bucata metalica. Odata cu inaintarea in varsta, gingia incepe sa se retraga, iar in astfel de cazuri poate fi nevoie de inlocuirea coroanei pentru a evita infectiile si diferite afectiuni.
In plus, se recomanda ca pacientii care poarta coroane dentare temporare trebuie sa evite mancaruri lipicioase sau tari, precum si guma de mestecat. Si ata dentara trebuie utilizata cu grija in aceasta perioada provizorie.
Coroana dentara ceramica
Aceasta mai poarte numele de coroana metalo ceramica si reprezinta cea mai accesibila solutie dintre coroane. Astfel, daca dentistul recomanda acest tip de coroana, atunci inseamna ca aceasta reprezinta una dintre cele mai bune solutii, iar marele avantaj al acesteia este ca ofera rezultate de invidiat. Poate fi utilizata in cele mai multe dintre cazuri, atat pentru dintii frontali, cat si pentru cei laterali sau chiar pentru acoperirea implanturilor.
Un alt avantaj al coroanei dentare ceramice este ca materialul din care e alcatuit este considerat foarte estetic, fiind foarte asemanator danturii naturale. In plus, in momentul consumarii alimentelor acestea nu se deterioreaza si nu provoaca niciun disconfort.
Coroana dentara zirconiu
Aceste coroane dentare au fost introduse pe piata in ultimii ani si reprezinta poate una dintre cele mai bune solutii pentru cei care isi doresc sa obtina un zambet estetic, de invidiat. Oxidul de zirconiu are rolul de substitutie al metalului obisnuit si reprezinta suportul deasupra caruia se aplica dintele fals.
Unul din cele mai mare avantaje ale acestui material este reprezentat de faptul ca nu vor exista alergii, fiind bine asimilat de organism, iar dintii si gingiile nu vor putea fi afectate in niciun mod. In plus, are capacitatea de a imita aspectul danturii naturale, motiv pentru care cei din jur nu vor putea sesiza diferente intre un dinte fals si unul natural.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu