IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteze Dentare Flexibile

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Aceste dispozitive sunt cele mai noi din aceasta gama de produse si presupun utilizarea unor materiale similare nylonului in fabricarea acestora. Acest material este rezistent, durabil, estetic, deoarece nuanta se aseamana cu cea a gingiei si poate fi folosit pentru locul de baza al dispozitivului, precum si la sistemul de ancorare ale acestuia.

In alcatuirea protezelor flexibile poate fi utilizat si vinilul, un material care promite toate aceleasi proprietati ca ale nylonul, iar avantajul acestuia este ca poate fi prelucrat cu usurinta de catre tehnicianul dentar.

Aceste dispozitive pot fi doar partiale, adica presupun ca pacientul sa prezinte pe arcade dinti restanti, ce pot fi naturali sau implantati. Sistemele de prindere (crosetele) sunt albe, asemanatoare culorii danturii naturale, insa ocupa mai mult spatiu decat cele obisnuite, realizate din sarma.

Avantajul acestor proteze dentare flexibile este ca nu aduce niciun prejudiciu danturii vecine, iar gingiile sunt protejate, spre deosebire de alte dispozitive similare. In plus, masticatia si vorbirea sunt imbunatatite treptat. Din punct de vedere estetic, protezele elastice sunt cu mult superioare celorlalte tipuri.

Avantajele protezeor dentare flexibile :

 • Sunt potrvite din punct de vedere al fizionomiei, deoarece crosetele metalice traditionale sunt substituite de altele albe si elastice
 • Sunt foarte stabile, motiv pentru care sunt mai confortabile
 • Dantura restanta nu devine mobila
 • Nu produc nicio leziune cavitatii orale la fel ca in cazul altor dispozitive de acest tip
 • Sunt mult mai rezistente si se deterioreaza in putine situatiii
 • Sunt mai bine asimilate de organism
 • Promit o durata lunga de viata
 • Nu mai este necesara acoperirea cerului gurii

Dispozitivele sunt confectionate din materiale speciale care nu necesita o structura din metal, sunt foarte rezistente, au o durata lunga de viata si se adapteaza cu usurinta la cavitatea bucala a pacientului. Datorita texturii materialului de baza, acestea sunt subtiri, de circa 0.3 milimetri (protezele acrilice presupun 2 milimetri), astfel ca nu mai sunt inconfortabile. In plus, tehnicianul dentar poate lucra cu acest material fara probleme, deoarece se utilizeaza un sistem eficient.

Protezele flexibile sunt recomandate doar in urma alcatuirii unui plan adecvat de tratare si tinand cont de toate necesitatile prezentate de pacient. De asemenea, este nevoie ca acestea sa se extinda catre dintii marginali care sunt de sustinere. In cadrul pregatirii acestui dispozitiv, trebuie sa existe o stransa legatura intre cerinta estetica si cea functionala. Fiind elastice, protezele se pot indoi, fara ca acestea sa se deterioreze si revin la forma avuta initial. In plus, odata cu trecerea timpului, proteza nu isi va pierde din functii, nu se va uza si va mentine luciul prezentat la inceput.

Protezele dentare flexibile reprezinta una dintre cele mai potrivite solutii pentru cei care sunt alergici la anumite materiale, deoarece aceasta nu produce alergii si se pot igieniza si ingriji cu usurinta.

Ingrijirea protezei dentare 

Trebuie respectata igiena corespunzatoare, efectuata zilnic, a protezei dar si a restului cavitatii bucale, pentru ca microbii si bacteriile sa nu se impregneze in cadrul protezei. Fiind elastica, proteza este igienizata cu usurinta, la fel ca in cazul in care pacientul ar prezenta dinti naturali. Daca placa bacteriana nu este indepartata de pe suprafata dispozitivului, acest aspect va determina aparitia halenei, dar si a cariilor danturii marginale care are rolul de suport pentru ancorare. Medicul va furniza pacientului niste tablete speciale pentru o igienizare corecta, care indeparteaza bacteriile. Pe aceasta cale sunt prevenite si patarea dintilor din cauza consumului unor produse precum cafea, vin rosu, ceai negru, bauturi care contin coloranti sau tutun.

Proteze dentare flexibile – beneficii :

 Sunt rezistente

 • Pot capata diferite culori
 • Nu au in componenta metal

Catre laboratorul de tehnica dentara se va trimite

 • Amprenta arcadelor
 • Ocluzia
 • Alte aspecte care trebuie mentionate

Proteze dentare flexibile – contraindicatii 

 • Nu sunt indicate adunci cand sunt prezente edentatii unilaterale
 • Nu sunt recomandate cu scopul de substitutie a scheletelor din metal

 Preparare

 • Se apeleaza la procedura obisnuita

Durata de predare a protezelor dentare flexibile :

 • In jur de doua saptamani 

Intretinerea protezelor dentare flexibile :

 • Dispozitivul se va curata cu ajutorul periutei de dinti si cu o pasta de dinti speciala, sau in anumite cazuri cu sapun si bicarbonat de sodiu (in cazul in care acest aspect este precizat de catre medic)

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica