IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Pulpita

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este pulpita?

Pulpita reprezinta o afectiune ce presupune inflamarea pulpei dentare, manifestandu-se prin sensibilitatea dintilor, in special in momentul in care se consuma alimente ale caror temperatura variaza, iar durerea continua se asociaza adesea cu aceasta boala.

Cauzele principale ale pulpitei sunt cariile ce nu au fost tratate la timpul potrivit care perforeaza treptat intai smaltul, apoi detina, iar in cele din urma ajunge pana la pulpa. O alta posibilitate este ca acest rezultat sa se obtina in urma unei traume cauzate de efectuarea a numeroase lucrari stomatologice.

Inflamatia se asociaza cu infectia bacteriana, iar daca aceasta apare in urma unei carii, camera pulpara nu mai este protejata de bacterii si resturi alimentare. O pulpa inflamata presupune emiterea unei presiuni ridicate la nivelul nervilor dintilor, dar si a tesuturilor inconjuratoare. Astfel, durerea resimtita de catre pacienti apare in urma acestei presiuni, care variaza in functie de gradul inflamatiei.

Spre deosebire de alte zone ale corpului, acolo unde exercitarea presiunii se extinde catre tesuturile invecinate, in cadrul cavitatii orale, pulpa dentara se deosebeste, fiind inconjurata de dentina, iar acesta fiind un tesut dur, nu aloca posibilitatea disiparii presiunii. Din aceasta cauza, creste volumul de sange in urma inflamatiei si astfel apare durerea. In multe dintre situatii pulpita are capacitatea de a produce o presiune foarte ridicata la nivelul nervilor dintilor, iar pacientii confunda durerea considerand ca provine de la dintii vecini. Dupa dezvoltare pulpita poate fi de doua tipuri, reversibila sau ireversibila.

Pulpita reversibila

Face referire la situatia in care pulpa se inflameaza si incepe sa isi faca simtita prezenta. De multe ori poate fi vorba despre o carie, ce nu a ajuns inca pana la pulpa, iar simptomele produc durere sau mult mai des, sensibilitatea dintilor, fie ca este vorba despre consumul de alimente reci sau fierbinti sau doar simpla atingere a dintilor. In acest caz, pulpa poate sa revina la modul normal, insa in primul rand este nevoie de indepartarea factorului ce a cauzat iritatia, de cele mai multe ori a cariei, ce trebuie obturata, urmand ca mai apoi totul sa revina la normal.

Pulpita ireversibila

Face referire la situatia in care pulpa este distrusa in asa fel incat nu poate sa isi revina dupa leziunile aduse, motiv pentru care respectiva carie ce a cauzat situatia va aduce bacterii. Cu toate ca teoretic pulpa inca mai poate fi salvata, prezenta bacteriilor stopeaza acest aspect, favorizand moartea tesuturilor pulpare.

Simptomele pulpitei ireversibile implica durerea sau disconfortul aparut in urma consumului de de alimente reci sau fierbinti, precum si durerea intensa, iar situatia nu va putea fi remediata fara un tratament de specialitate. Astfel ca este nevioe de un tratament al canalului dentar, care presupune eliminarea pulpei lezate, tratamentul endodontic reprezentand o alternativa la extractia dentara. In schimb, extractia dintelui este efectuata in cazul in care tesutul coronar nu este suficient si nu are capacitatea de refacere dupa curatarea si tratarea radacinii dentare.

Cu toate acestea, daca se trateaza dintele imediat dupa ce se descopera pulpita ireversibila, vitalitatea va putea fi mentinuta, in caz contrar se apeleaza la cele doua solutii, tratamentul endodontic sau extractia dentara. Cea din urma impune mai multe necesitati deoarece edentatia trebuie combatuta pentru a putea fi evitate si alte probleme precum migratia dintilor si dereglarea ocluziei. Cele mai bune posibilitati sunt lucrarile protetice sau implanturile dentare pentru ca dintii sa recapete functiile avute de cei naturali.

Tratamentul endodontic presupune crearea unui orificiu in dintele respectiv pentru indepartea pulpei, urmand debridarea canalului radacinii, care va curatat corespunzator, apoi obturat cu materiale similare celor folosite pentru plombele obisnuite. Dupa ce se urmeaza acest tratament, pulpa dentara se va vindeca, iar simptomele vor disparea.

Tratamentul pulpitei

In cazul in care sunt prezente simptome ale infectiei, precum febra, pacientii trebuie administreze antibioticele prescrise de catre stomatolog, de regula amoxicilina, penicilina sau clinidamicina, cate un comprimat la fiecare 6 sau 8 ore, in functie de situatia prezentata. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca simptomele sa se agraveze, situatie in care este nevoie de repetarea tratamentului endodontic pentru ca medicii sa se asigure de faptul ca nu a fost omis niciun canal si ca acestea au fost obturate corespunzator.

In cazuri rare se pot aduce leziuni la nivelul pulpei dupa ce se utilizeaza o turbina de foraj cu aer pentru a trata canalul sau a extrage dintele, deoarece acest instrument presupune ca aerul patrunde in tesuturile respective producand prejudicii in zona respectiva.

Testarea sensibilitatii pulpare

Testele pentru verificarea sensibilitatii pulpare sunt foarte des folosite in stomatologie, si exista doua tipuri generale:

  • Termale – de cele mai multe ori se foloseste clorura de etil spray pe o bucatica de vata sau un betisor de urechi care produce o racire intensa, iar daca este nevoie se pot folosi alte substante pentru o incalzire rapida, astfel se testeaza vitalitatea pulpei

 

  • Testarea electrica a fost folosita de mai bine de un secol de catre dentisti din toata lumea. Aceasta este utilizata cu scopul de a determina sanatatea pulpei si a durerilor eventuale cauzate de aceasta, insa nu ofera informatii cu privire la vascularitatea zonei. Acest test produce stimuli electrici ce cauzeaza modificari ionice la nivelul membranei, astfel ca pacientii ar trebui sa raspunda la test pentru ca pulpa sa mai poata fi salvata. Frecventa durerii va fi determinata de voltaj. Este important ca medicii sa interpreteze corect rezultatele, sa foloseasca stimulul adecvat, iar testele sa fie efectuate doar dupa ce se izoleaza toti ceilalti dinti. Cu toate acestea, testarea electrica nu este recomandata in cazul pacientilor care prezinta lucrari protetice de tipul coroanelor dentare sau benzi ortodontice

 

Prevenire

Pentru a putea evita dezvoltarea pulpitei, pacientii trebuie sa respecte igiena orala, care se efectueaza prin periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi, fiind insa esentiala folosirea atei dentare pentru indepartarea bacteriilor si a resturilor alimentare stocate in zone mai dificile, unde periajul nu este eficient. De asemenea, se recomanda efectuarea unui control de specialitate la fiecare sase luni, astfel incat sa poata fi identificata orice afectiune a cavitatii bucale inca din fazele initiale.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica