IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Implant Dentar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser pentru Implant Dentar la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Lipsa unuia sau a mai multor dinti influenteaza stilul de viata al unei persoane, incepand cu aspectul, pana la alimentatie si obiceiuri. De asemenea, este afectata cavitatea bucala, fiind deranjati dintii invecinati, iar in timp se distruge treptat structura de sustinere a danturii. Astfel lipsa dintilor atrage cu sine mai multe necesitati, fiind nevoie de lucrari protetice care sa suplineasca minusurile.

Cu toate ca se pot aplica coroane sau punti dentare, acestea sunt adesea considerate incomode si nici nu pot recapata functii initiale avute de un dinte. Astfel, cea mai eficienta si potrivita solutie de inlocuire a unuia sau mai multor dinti este implantul dentar. Pentru urmarea acestui tip de tratament este nevoie de inserarea unui implant, iar acestea sunt aplicate direct in maxilar, pentru a oferi suport pentru dintele ce trebuie inlocuit.

TESTIMONIALE DRIDIH DENT - TURISM DENTAR

Sunt un candidat pentru un implant dentar ?

Cel mai potrivit pacient pentru o astfel de lucrare este cel care isi mentine sanatatea cavitatii bucale. In primul rand maxilarul trebuie sa fie sanatos si sa aiba puterea de a putea suporta insertia unui implant. De asemenea, este important ca gingiile pacientilor sa fie sanatoase si sa nu fi fost afectate de boli parodontale. Este bine cunoscut faptul ca fumatul afecteaza sanatatea intregului organism si incetineste procesul de vindecare, astfel ca este de preferat evitarea acestui viciu. Pentru a stabili daca un candidat poate urma un asemenea tratament trebuie doar sa urmeze un control, iar medicul va analiza situatia prezentata.

Cui se adreseaza implantul dentar ?

In cele mai multe dintre cazuri, orice pacient care prezinta lipsa unuia sau mai multor dinti poate urma un astfel de tratament. Limitele sunt impuse de calitatea osului care va primi implantul, insa si de sanatatea generala, fiind preferati cei care nu sufera de afectiuni precum diabet, boli sangvine, leucemie etc.

Pentru efectuarea implantului dentar se impune necesitatea efectuarii unor analize de sange dar si a unui set de radiografii care sa cuprinda mai multe aspecte ale cavitatii orale, pentru ca medicul sa poata planui tratamentul. In functie de rezultatele testelor dar si a istoricului, se va determina daca un pacient poate beneficia de un implant dentar.

In ciuda faptului ca numele ii sperie pe multi dintre pacienti, aceasta procedura nu creeaza deloc durere, este efectuata sub anestezie, si poate fi comparata cu extractia unui dinte, fiind un proces similar. Asadar, tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar medicii sunt din ce in ce mai pregatiti, pentru ca pacientii sa se simta cat mai confortabil.

Cat dureaza interventia?

Dupa inserarea in os a implantului, acesta este acoperit de gingie, iar in tot acest timp pacientii nu vor resimti nimic. Exista posibilitatea aparitiei unui disconfort la cateva ore dupa interventie, atunci cand se duce efectul anesteziei. De cele mai multe ori aceasta procedura nu dureaza mai mult de 60 de minute, doar in cazul in care urmeaza a fi aplicati mai multi dinti.

O parte foarte importanta a tratamentului este vindecarea, ce dureaza intre trei si sase luni, ulterior fiind aplicat si bontul protetic. De la acest pas, urmeaza pregatirea unor punti sau coroane, iar dupa cateva sedinte pacientul (difera in functie de cazul prezentat de fiecare pacient in parte) va beneficia de unul sau mai multi dinti perfect sanatosi. Pacientii vor putea consuma orice alimente isi doresc, vor prezenta un aspect mai estetic al cavitatii orale, fiind eliminate si alte probleme de ordin social.

Care este rolul implantului dentar?

Suplineste lipsa radacinii
Infrumuseteaza cavitatea bucala
Stopeaza atrofierea treptata a osului
Ajuta la prevenirea retractiei gingivale, proces cauzat si de inaintarea in varsta
Pot fi aplicate proteze fixe (daca ar fi necesare cele mobile)

Beneficii implant dentar :

Sunt mult mai atragatoare in special din privinta costurilor implicate, deoarece in cazul puntilor dentare este nevoie de inlocuirea a trei dinti, iar in aceasta situatie poate fi substituit doar unul
Puntile dentare pot afecta dantura inconjuratoare pentru ca acestia sustin puntea, ceea ce implantul dentar nu o face
Implantul dentar promite mult mai mult confort, iar pacientii pot consuma orice produse isi doresc
Reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a uni dinte

Analize necesare pentru un implant dentar

Pentru a putea urma un asemenea tratament, este important ca pacientii sa furnizeze medicului un set de analize efectuate, pentru ca acestea sa se poata asigura de eficienta si posibilitatea urmarii tratamentului. Asadar pacientii potriviti sunt dovediti de aceste teste:

Analize ale glicemiei
Calcemie
Hemoleucograma
Colesterol
VSH
Uree
Acid uric
Timpii de sangerare si coagulare

Contraindicatii pentru operatiunea de implant dentar :

Implantul dentar nu poate fi urmat in cateva cazuri:

Tendinta de a scrasni dintii elimina posibilitatea de aplicare a lucrarilor protetice din ceramica
Cei care prezinta o alergie la materialele utilizate la implant
Cei care sufera de reumatism articular
Cei care sufera de diabet
Cei afectati de boli de tip cardiac deoarece tratamentele urmate pot interfera cu rezultatul implantului
Cei afectati de osteoporoza
Femeile insarcinate sau cele care alapteaza

De ce ar trebui sa optez pentru un implant dentar?

Implantul dentar are avantajul ca poate preveni mai multe afectiuni care apar din cauza lipsei unuia sau mai multor dinti. Astfel atunci cand apar aceste lipsuri:

Incep sa apara dureri ale articulatiilor
Dantura poate capata afectiuni de tip parodontal
Dantura este mult mai predispusa la carii
Dantura isi modifica alinierea din cauza spatiului ramas liber pe care incearca sa il acopere
Incepe atrofierea osoasa

Care sunt beneficiile mele in urma unui tratament cu implant dentar?

Preia functiile obisnuite ale unui dinte natural
Dantura ramane sanatoasa
Sunt prevenite multe afectiuni care aduc disconfort, dureri dar si costuri importante pentru tratarea lor
Este imbunatatit simtitor stilul de viata al beneficiarului

Este dureroasa interventia chirurgicala?

Intreaga procedura este efecuata sub anestezie locala, astfel incat pacientii nu vor resimti nicio durere. Exista posibilitatea tumefierii zonei cateva zile mai tarziu, dar si aparitia disconfortului, insa acestea sunt combatute prin intermediul medicamentatiei puse la dispozitie de catre medic.

La cat se ridica investitia mea?

Implantul dentar are rolul de substituire al dintilor lipsa, iar sanatatea cavitatii bucale este mentinuta, astfel ca tratamentul este vazut ca o investie in viitor, fiind imbunatatita viata beneficiarului considerabil. Costurile unui implant dentar variaza in functie de situatia prezentata.

Imi pot conserva ceilalti dinti ?

Spre deosebire de puntile sau coroanele dentare traditionale, implantul dentar nu afecteaza in niciun fel dantura din jur, acesta fiind bine pastrata pe termen lung. Astfel, noua dantura va fi identica cu cea naturala.

Exista riscuri ?

In cele mai multe dintre cazuri, nu au aparut probleme de-a lungul timpului, astfel ca implanturile dentare reprezinta cea mai buna si sigura solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. In plus, osul este conservat, nu este afectat, ramane sanatos, iar intreaga cavitate bucala va avea un aspect natural.

Cate sedinte sunt necesare pentru un implant dentar?

Acest lucru depinde in functie de situatia cavitatii bucale prezentate de pacient, de starea generala de sanatate, dar si de organizarea danturii. In majoritatea cazurilor este nevoie de o singura sedinta pentru aplicarea implantului, dupa ce se efectueaza toate testele si analizele impuse. Astfel, este nevoie de prima consultatie, dupa are loc interventia dar si diferite controale, iar ulterior urmeaza aplicarea coroanelor, fiind in total circa 6-8 sedinte pana la sfarsitul tratamentului.

Cum trebuie ingrijitii dintii pe implante?

Medicii vor recomanda intotdeauna mentinerea sanatatii cavitatii orale prin efectuarea corespunzatoare a periajului dentar, dimineata, seara dar si dupa fiecare masa si este esentiala utilizarea atei dentare. De asemenea este de preferat evitarea fumatului care va incetini procesul de cicatrizare si vindecare.

Pana acum cativa ani aceste tratamente nu au fost des intalnite in tara noastra din cauza costurilor implicate, insa si din cauza lipsei de informare a populatiei. Din fericire, in ziua de azi implanturile dentare reprezinta o solutie la care apeleaza din ce in ce mai multi oameni care isi doresc mentinerea sanatatii generale, incepand prin cea a cavitatii bucale. Se pot opta pentru implanturi oricand un medic va recomanda aceasta interventie.

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 –¬†14:00;¬†Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica