IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Extractie Masea de Minte

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

 

Maselele de minte reprezinta ultimele masele care erup pe arcadele dintilor, in general in jurul varstei de 18 ani, desi aceasta perioada poate varia. Aceste masele pot avea dimensiuni diverse, un numar diferit de radacini si canale, iar aspectul cel mai cunoscut este ca au diferite moduri de dezvoltare.

Din cauza faptului ca sunt situate ultimele din cadrul arcadei, maselele de minte sunt mult mai dificil de igienizat, acest fapt ducand la cresterea posibilitatilor de dezvoltare a cariilor.

Astfel, in cazul in care apar cariile, acestea sunt cu greu remediate din cauza proprietatilor prezentate de molari si a pozitiei incomode a acestora, fiind dificil de intervenit asupra lor. Asadar, in cele mai multe dintre cazuri, cea mai recomandata solutie ramane extractia maselei de minte.

Cand apelam la extractia maselei de minte? 

 • Atunci cand gingia incojuratoare acesteia s-a infectat. Resturile alimentare sunt stocate cu usurinta intre gingie si dinte, sunt dificil de inlaturat, iar dupa un timp zona se inflameaza si se infecteaza, producand durere pacientului. In astfel de cazuri dentistul trebuie sa recomande medicamentatia adecvata pentru combaterea infectiei, ulterior curantand gingia si inlaturand resturile stocate. Daca situatia nu se amelioreaza, atunci va fi nevoie de extractia maselei de minte.
 • Atunci cand se dezvolta cariile, medicul poate sugera extractia maselei de minte, deoarece acestea sunt tratate cu dificultate din cauza faptului ca sunt situate intr-un loc greu de accesat.
 • Atunci cand maseaua de minte aduce prejudicii dintilor inconjuratori. Pe aceasta cale pot fi transmise anumite afectiuni precum cele parodontale.
 • Daca maseaua de minte nu se dezvolta corespunzator si afecteaza buna functionare a celorlalti dinti
 • Exista pareri impartite cu privire la extractia preventiva a maselei de minte.

Tratamentul

Extractia maselei de minte va fi efectuata intotdeauna la fel, indiferent de medic. Primul pas presupune administrarea anestezicului local, pentru ca pacientul sa nu simta nicio durere, insa anumite situatii pot impune necesitatea unei anestezii generale, in functie de situatia speciala prezentata de unii pacienti.

Extractia propriu zisa va incepe odata cu amortirea locului cu pricina, urmand ca maseaua sa fie miscata in alveola sa prin intermediul unui instrument special numit elevator. In urma acestui pas, osul alveolar va ceda, iar maseaua de minte va fi extrasa cu usurinta cu ajutorul unui cleste. In situatii mai speciale poate fi nevoie de utilizarea unei freze chirurgicale pentru crearea spatiului suficient pentru efectuarea manevrelor impuse.

In perioada imediat urmatoare extractiei unui masele de minte este recomandat:

 • Sa se evite consumarea bauturilor acidulate sau alcoolice
 • Sa se evite fumatul, in special in prima zi
 • Sa se evita consumarea alimentelor tari
 • Sa nu se indeparteze firele suturii

In cele mai multe dintre cazuri, la scurt timp dupa extractia maselei de minte, zona respectiva se va tumefia, atingand punctul maxim doua zile mai tarziu. Acest deranj poate fi combatut insa prin administrarea medicamentelor prescrise de medic special pentru acest aspect, iar pacientii mai au la indemana o solutie practica, sa aplice comprese rece pe obraz, iar atunci cand dorm, sa o faca pe partea opusa interventiei.

In cazul in care se extrage o masea de minte, obrazul respectiv se poate invineti din cauza cheagului care se formeaza dupa interventie, insa totul va trece de la sine cateva zile mai tarziu.

Cum se calmeaza durerile post extractie

 Din nefericire, la scurt timp dupa extractia maselei de minte, pot aparea dureri chinuitoare, astfel ca de cele mai multe ori poate fi nevoie de apelarea la medicamentele prescrise de catre stomatolog. Durerile se calmeaza cu analgezice si se aplica comprese rece, in timp ce pentru o efectuare corecta a igienii se utilizeaza solutii antiseptice precum apa de gura sau ceaiuri speciale. In schimb, trebuie evitata consumarea alimentelor duri precum nuci, alune etc, fierbinti, reci sau foarte dulci. Un alt aspect foarte important este ca cel putin in prima zi sa se evite fumatul.

Extractia maselei de minte se poate dovedi o interventie mai usor de realizat deoarece in cazul tinerilor deoarece maselele nu s-au dezvoltat complet. Cu toate acestea exista si cazuri in care interventiile pot fi mai dificile in functie de numarul radacinilor sau pozitia avuta pe arcada.

In situatia in care maselele de minte erup partial, atunci pot aparea afectiuni ale gingiei, inghesuirea dintilor, care atrag cu sine alte probleme precum inflamatiile pulpare sau dureri in momentul consumarii alimentelor.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica