IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Placa Dentara

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Placa bacteriana, mai este cunoscuta sub numele de placa dentara si adesea este confundata cu tartru. Aceasta este alcatuita din bacterii si acizi, acumulandu-se permenant pe suprafata dintilor, reprezentand astfel motivul principal al dezvoltarii cariilor si a altor afectiuni ale cavitatii bucale.

Daca placa dentara nu este inlaturata in fiecare zi de pe suprafata dintilor si gingiilor, aceasta se va mineraliza, transformandu-se in tartru, situatie ce favorizeaza afectiunile parodontale.

In fazele initiale, placa bacteriana poate fi indepartata cu usurinta de la nivelul dintilor printr-un simplu periaj deoarece are o structura moale, insa aceasta se intareste in timp, iar dupa ce se formeaza tartrul, acesta poate fi indepartat doar in cadrul cabinetului stomatolog, printr-o interventie numita detartraj.

Formarea placii dentare

Placa dentara poate fi de doua tipuri, in functie de locul dezvoltarii acesteia. Astfel, poate fi supragingivala, adica se regaseste pe partea vizibila a dintilor, limbii si a cerului gurii, in timp ce placa dentara subgingivala este localizata in santurile de mici dimensiuni dintre dinti si gingii. Atunci cand placa bacteriana capata o anumita grosime, aceasta va putea fi vizibila cu usurinta.

Cu toate acestea, mecanismul de formare al placii dentare este unul foarte simplu. In prima faza sunt absorbite proteinele si bacteriile ce alcatuiesc un strat subtire la nivelul dintilor, urmand ca mai apoi sa adere si alte bacterii care se inmultesc din ce in ce mai usor. Etapa primara a acestui mecanism este estimata undeva la 90 de minute, perioada in care dintii sunt invadati de resturile alimentare si proteine, pentru ca mai apoi locul respectiv sa fie din ce in ce mai populat de catre bacterii.

Pentru evitarea acestei etape este importanta calitatea, dar si cantitatea salivei, tipul de alimente consumate, varsta, dar si obiceiuri cu privire la igiena orala sau posibila prezenta a anumitor afectiuni, care sa favorizeze formarea placii dentare. Daca nu este indepartata la timp placa bacteriana cauzeaza diferite afectiuni, cele mai comune dintre ele fiind cariile, deoarece bacteriile ataca smaltul dintilor, care nu se mai pot apara. In cazul in care nu se iau masuri, cariile se dezvolta, ajungand pana la camera pulpara, unde este adapostit nervul, care poate muri. Ulterior sistemul de auto aparare al dintelui respectiv este afectat, in timp ce infectiile si alte afectiuni se dezvolta cu usurinta, ultimul pas fiind pierderea unuia sau mai multor dinti.

Inlaturarea placii dentare

Placa dentara aflata in stadiile incipiente este indepartata cu usurinta printr-un simplu periaj dentar, astfel ca se elimina factorii ce favorizeaza dezvoltarea mai multor afectiuni. Este important ca periajul dentar sa fie efectuat de mai multe ori pe zi, de preferat dupa fiecare masa, astfel incat resturile alimentare sa fie indepartate.

De asemenea, la fel de importanta este si folosirea atei dentare pentru ca aceasta poate patrunde in spatiile greu accesibile, unde un simplu periaj nu poate fi suficient. Medicii recomanda folosirea periutei dentare electrice, deoarece aceasta este mai eficienta in inlaturarea placii dentare In plus, mai pot fi efectuate si dusuri bucale sau sa se foloseasca apa de gura.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica