IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Ocluzia Dentara

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Ce este ocluzia dentara?

Ocluzia dentara face referire la contactul efectuat intre dintii aflati pe cele doua arcade, ale maxilarului superior si inferior. Astfel, ocluzia dentara este cunoscuta sub numele mai simplu de muscatura, care este considerata corespunzatoare in momentul in care contactul este perfect intre cele doua arcade, aspectul fizic este unul placut, in timp ce vorbirea este corecta si nu lipseste niciun dinte. Asadar, acestea reprezinta cel mai important motiv pentru ca ocluzia sa fie corecta si sa functioneze potrivit, fenomen in urma caruia se asigura sanatatea cavitatii bucale.

In schimb, atunci cand criteriile mai sus amintite nu sunt indeplinite, muscatura este alterata, iar fenomenul este cunoscut sub numele de malocluzie, facand referire la cateva anomalii ale aparatului maxilar, ce impun necesitatea unui tratament ortondic pentru remedierea situatiei.

Ocluzia inversa

Face referire la momentul in care maxilarul inferior este mai proeminent decat cel superior, sistuatie in care dantura superioara intra in contact cu partea interioara a dintilor inferiori.

Ocluzia incrucisata

Mai este cunoscuta si sub numele de crossbite si presupune existenta contactului intre molarii celor doua arcade doar pe o singura parte, in timp ce in partea opusa exista un spatiu vizibil, situatie care are efect si asupra aspectului general al fetei.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Ocluzia adanca

Atunci cand este efectuata muscatura, dantura frontala superioara acopera dantura inferioara, in timp ce acestia par mai inalti spre deosebire de ceilalti dinti. Astfel pot aparea prejudicii la nivelul gingiilor.

Ocluzia deschisa

Acest fenomen face referire la situatia in care, in timpul muscaturii dantura frontala a celor doua arcade nu intra in contact, ramanand un spatiu liber vizibil si considerat inestetic. In urma acestui fenomen, premolarii si molarii vor fi mai solicitati decat in mod obisnuit, astfel ca sunt mai predispusi la dezvoltarea cariilor. Ocluzia deschisa apare, de regula, in cazul copiilor ce prezinta obiceiuri precum suptul degetului desi au trecut de varsta de 3 ani.

Protruzia

Situatia impune ca dintii frontali ai arcadei superioare sa fie mai proeminenti decat cei ai arcadei inferioare, astfel ca intre acestia sa nu existe contact. Fenomenul este comun in randul copiilor care au obiceiul de a respira pe gura. De asemenea, in aceasta situatie, dintii inferiori pot creste mai inalti, proces in urma caruia se aduc prejudici la nivelul gingiilor arcadei superioare.

Inghesuiri dentare

Acesta reprezinta un fenomen destul de des intalnit si presupune ca maxilarul sa nu dispuna de loc suficient pentru ca dantura sa erupa in mod corespunzator. Inghesuirea dentara impune un contact imperfect intre dinti, situatie ce favorizeaza stocarea placii bacteriene la nivelul acestora, dezvoltandu-se cariile si alte afectiuni.

Dinti inclusi

Exista posibilitatea ca unii dinti sa erupa necorespunzator, astfel ca in loc sa apara la nivelul arcadei, acestia se dezvolta in cadrul osului, ramanand blocati si afectand si ceilalti dinti.

Tratamentul ortodontic

Aceste probleme ale ocluziei dentare pot fi remediate prin intermediul tratamentelor ortodontice, care daca sunt urmate de la varste fragede, vor fi mai usor de adus modificarile necesare de la nivelul oaselor deoarece acestea inca se afla in dezvoltare, astfel incat sa se obtina rezultatele dorite si sa se asigure sanatatea cavitatii bucale.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 –¬†14:00;¬†Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica