IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Ocluzia Dentara
Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Ce este ocluzia dentara?
Ocluzia dentara face referire la contactul efectuat intre dintii aflati pe cele doua arcade, ale maxilarului superior si inferior. Astfel, ocluzia dentara este cunoscuta sub numele mai simplu de muscatura, care este considerata corespunzatoare in momentul in care contactul este perfect intre cele doua arcade, aspectul fizic este unul placut, in timp ce vorbirea este corecta si nu lipseste niciun dinte. Asadar, acestea reprezinta cel mai important motiv pentru ca ocluzia sa fie corecta si sa functioneze potrivit, fenomen in urma caruia se asigura sanatatea cavitatii bucale.
In schimb, atunci cand criteriile mai sus amintite nu sunt indeplinite, muscatura este alterata, iar fenomenul este cunoscut sub numele de malocluzie, facand referire la cateva anomalii ale aparatului maxilar, ce impun necesitatea unui tratament ortondic pentru remedierea situatiei.
Ocluzia inversa
Face referire la momentul in care maxilarul inferior este mai proeminent decat cel superior, sistuatie in care dantura superioara intra in contact cu partea interioara a dintilor inferiori.
Ocluzia incrucisata
Mai este cunoscuta si sub numele de crossbite si presupune existenta contactului intre molarii celor doua arcade doar pe o singura parte, in timp ce in partea opusa exista un spatiu vizibil, situatie care are efect si asupra aspectului general al fetei.
Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent
Ocluzia adanca
Atunci cand este efectuata muscatura, dantura frontala superioara acopera dantura inferioara, in timp ce acestia par mai inalti spre deosebire de ceilalti dinti. Astfel pot aparea prejudicii la nivelul gingiilor.
Ocluzia deschisa
Acest fenomen face referire la situatia in care, in timpul muscaturii dantura frontala a celor doua arcade nu intra in contact, ramanand un spatiu liber vizibil si considerat inestetic. In urma acestui fenomen, premolarii si molarii vor fi mai solicitati decat in mod obisnuit, astfel ca sunt mai predispusi la dezvoltarea cariilor. Ocluzia deschisa apare, de regula, in cazul copiilor ce prezinta obiceiuri precum suptul degetului desi au trecut de varsta de 3 ani.
Protruzia
Situatia impune ca dintii frontali ai arcadei superioare sa fie mai proeminenti decat cei ai arcadei inferioare, astfel ca intre acestia sa nu existe contact. Fenomenul este comun in randul copiilor care au obiceiul de a respira pe gura. De asemenea, in aceasta situatie, dintii inferiori pot creste mai inalti, proces in urma caruia se aduc prejudici la nivelul gingiilor arcadei superioare.
Inghesuiri dentare
Acesta reprezinta un fenomen destul de des intalnit si presupune ca maxilarul sa nu dispuna de loc suficient pentru ca dantura sa erupa in mod corespunzator. Inghesuirea dentara impune un contact imperfect intre dinti, situatie ce favorizeaza stocarea placii bacteriene la nivelul acestora, dezvoltandu-se cariile si alte afectiuni.
Dinti inclusi
Exista posibilitatea ca unii dinti sa erupa necorespunzator, astfel ca in loc sa apara la nivelul arcadei, acestia se dezvolta in cadrul osului, ramanand blocati si afectand si ceilalti dinti.
Tratamentul ortodontic
Aceste probleme ale ocluziei dentare pot fi remediate prin intermediul tratamentelor ortodontice, care daca sunt urmate de la varste fragede, vor fi mai usor de adus modificarile necesare de la nivelul oaselor deoarece acestea inca se afla in dezvoltare, astfel incat sa se obtina rezultatele dorite si sa se asigure sanatatea cavitatii bucale.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu