IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Fluorizare Dentara

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce reprezinta fluorizarea dentara?

Fluorizarea face referire la aportul de fluor prezent la nivelul dintilor, astfel incat acestia sa fie protejati si sanatosi. Scopul fluorizarii dentare este atat prevenirea, cat si stoparea cariilor prin remineralizarea tuturor leziunilor aflate in stadii incipiente. Fluorul este absorbit la nivelul smaltului, care va deveni mai protejat si mai rezistent impotriva resturilor alimentare si bacteriilor. Aceasta procedura poate fi efectuata atat in randul adultilor, cat si al copiilor.

Ce este fluorul?

Acesta reprezinta o substanta regasita in smaltul dentar, avand scopul de intarire a suprafetei dentare, care trebuie sa fie mult mai rezistenta in fata leziunilor carioase, motiv pentru care specialistii domeniului stomatologic sunt de parere ca prin fluorizarea dintilor se pot preveni cariile. Aceasta substanta este concentrata in structurile osoase ale organismului, fiind recomandata in special copiilor care se afla in dezvoltare, deoarece se intaresc nu numai dintii de lapte, ci si cei definitivi. Fluorul incepe sa isi faca simtita prezenta in momentele in care cavitatea bucala este demineralizata din diferite motive.

Dupa fiecare masa consumata, saliva va avea in componenta acizi ce favorizeaza dizolvarea substantelor pozitive prezente la nivelul danturii, precum calciul sau fosforul. In schimb, in anumite momente saliva poate avea efecte benefice, si anume de refacere a tuturor deficientelor de substante necesare pentru buna functionare a structurilor dentare. In cadrul procesului de remineralizare, in cazul in care este fluorul prezent, substantele minerale vor deveni mult mai puternice decat de obicei, astfel ca demineralizarea va fi prevenita.

Indicatii

Acest tip de tratament este recomandat in special copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, deoarece perioada marcheaza momentul dezvoltarii danturii permanente. In schimb, si adultii pot urma tratamentul de fluorizare dentara in vederea asigurarii sanatatii cavitatii orale. Cu toate acestea, fluorul nu este recomandat intotdeauna, existand si contraindicatii. Asadar, in cazul persoanelor ce prezinta riscuri crescute de dezvoltare a cariilor sau afectiuni gingivale, fluorizarea dentara nu reprezinta un tratament ce poate fi efectuat. Aceeasi este situatia si in cazul celor care prezinta lucrari protetice de dimensiuni importante sau aparate dentare, deoarece cele din urma se pot deteriora din cauza actiunii propuse de fluor.

Riscuri

Fluorizarea dentara reprezinta un tratament care trebuie efectuat sub atenta supraveghere a medicului, fiind administrate suplimente speciale. In schimb, daca nu se respecta cantitatile indicate, efectul substantei poate fi unul toxic, motiv pentru care fluorul trebuie tinut departe de copii, in special cei mici ce prezinta riscul de inghitire.

Atunci cand un pacient este intoxicat cu fluor, printre simptomele acestuia se vor remarca greata, crampele, insa si probleme respiratorii, cu toate acestea, cele din urma se intampla doar in tarile in care exista programe speciale de fluorizare.

Cu toate ca are un efect toxic, daca este utilizat in proportii ridicate, fluorul poate chiar sa aduca si prejudicii la nivelul smaltului, iar dintii vor capata niste pete albe. Astfel de situatii sunt intalnite in special in cazul copiilor ce au implinit varsta de 6 ani. In schimb, nu exista posibilitatea ca pacientii sa se intoxice cu aceasta substanta in urma folosirii unor produse achizitionate de la magazin.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica