IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aditie Osoasa

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce presupune aditia osoasa?

Aceasta reprezinta o interventie efectuata cu scopul de a adauga o anumita cantitate de os astfel incat sa se dispuna de spatiu suficient pentru a putea fi inserat un implant dentar. Aditia osoasa este necesara in cazul persoanelor care au suferit de afectiuni parodontale sau atunci cand unul sau mai multi dinti au lipsit o importanta perioada de timp iar osul s-a resorbit.

Cand optam pentru aditia osoasa?

In cele mai multe dintre cazuri se recurge la aditia osoasa pentru a permite aplicarea unor implanturi dentare. Este nevoie de grefe osoase atunci cand pacientii sufera de lipsa unei cantitati importante de os, fiind importanta adancimea, latimea, grosimea si inaltimea acestuia. Pentru ca implanturile inserate sa fie sigure si rezistente este esential ca inaltimea osoasa sa fie imbunatatita, desi este o procedura care se realizeaza cu dificultate. Masticatia poate influenta negativ ancorarea, deoarece aceasta trebui sa imita mecanismul danturii naturale.

De ce avem nevoie pentru aditia osoasa?

Pentru ca aceasta interventie sa reprezinte un succes este nevoie de mai multe materiale ce trebuiesc adaugate. In primul rand este nevoie de o anumita cantitate de os, care poate sa provina de la pacient, de regula din zona soldului sau tibiei, insa osul poate fi artificial sau de provenienta animala. Cu toate ca cele artificiale nu prezinta aceleasi proprietati ca osul adevarat, acestea vor fi absorbite de osul natural care se va dezvolta in jur.

Ce presupune aditia osoasa?

Interventia de aditie osoasa presupune mai multe necesitati astfel incat sa nu existe niciun risc. In primul rand este nevoie de expunerea osului maxilarului, dupa care are loc aditia osoasa intr-un spatiu special pregatit, in timp ce membrana are rolul de a acoperi zona respectiva. Urmeaza o perioada de vindecare care poate varia intre 4 si 9 luni, in functie de fiecare situatie intampinata.

Pentru ca medicii sa se asigure de succesul interventiei este nevoie de efectuarea unei radiografii. Insa in cazul interventiilor mai complicate sunt recomandate tomografii computerizate deoarece pe baza acestora procedurile sunt mult mai usor de efectuat. Asadar, succesul interventiei este direct influentat de un plan de tratament corespunzator. Aditia osoasa corecta va propune o vascularizare optima in zona respectiva, la fel ca in cazul osului natural, situatie ce permite ulterior inserarea implantului dentar.

Cand se recomanda grefa osoasa?

Se apeleaza la grefele osoase in cazul pacientilor ce sufera de afectiuni gingivale severe precum parodontita. Aceste afectiuni presupun pierderi importante de tesut gingival si a structurii osoase ce are rolul de sustinere al dintilor, astfel ca grefele osoase sunt introduse cu scopul de stimulare al procesului de refacere.

Pregatirea

In primul rand trebuie efectuat un detartaj si chiuretajul radacinilor dentare. In plus, un aspect esential este ca pacientii sa adopte o igiena orala stricta, fiind necesara efectuarea periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, precum si utilizarea atei dentare. Inainte de inceperea procedurii este nevoie ca medicul sa realizeze o anestezie locala pentru evitarea durerilor si disconfortului.

Interventia

Prima etapa presupune efectuarea unei incizii la nivelul gingiei, astfel incat sa fie creat accesul necesar, iar radacina si osul maxilar sa fie expuse. Radacinile se curata cu atentie, in timp ce toate fisurile prezentate de dantura trebuie umplute cu grefa osoasa, astfel incat sa fie ridicata o bariera impotriva dezvoltarii gingiei in zona respectiva.

Osul care trebuie adaugat poate fi prelevat atat de la pacient, cat si de la animale sau se poate alege os artificial. Dupa efectuare tuturor modificarilor necesare, urmeaza suturarea gingiilor, iar zona trebuie acoperita cu un baraj ce are rol protector. Perioada urmatoare este foarte importanta, fiind nevoie de obicei intre 5 si 9 luni pana la vindecarea completa, organismul producand celulele ce reconstruiesc osul.

Riscuri

Riscurile sunt destul de rar intalnite in cazul acestui tip de interventie, insa uneori pot aparea infectii, ori gingia se poate deschide, proces in urma caruia radacina osului devine expusa. Acest caz atrage mai multe necesitati deoarece se poate pierde partial sau in totalitate osul adaugat. De asemenea, o alta complicatie posibila presupune atingerea unui nerv, care implica o perioada de pana la cateva saptamani de vindecare. Cu toate acestea, atingerea nervilor se intampla foarte rar, fiind importanta buna pregatire a medicului care efectueaza interventia.

In plus, vicii precum fumatul sau consumul de bauturi alcoolice in cantitati ridicate pot perturba rezultatele, in timp ce in perioada imediat urmatoare este interzis consumul de alimente crocante si periajul dentar, in caz contrar zona se poate inflama sau infecta. Cu alte cuvinte este important ca pacientii sa tina cont de toate indicatiile oferite de medici.

Cand se poate reveni la obiceiurile de zi cu zi?

Aceasta interventie de aditie osoasa impune o perioada de doua sau trei zile de repaus, odihna jucand un rol esential. Cu toate acestea, in ziua urmatoare se poate calatori sau se pot efectua diferite activitati, insa acestea nu trebuie sa reprezinte un efort.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica