IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Dentar Fix

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Aparatul dentar fix din ceramica, a devenit din ce in ce mai des folosit in cazul persoanelor adulte, care nu isi doresc ca viata sociala sa fie afectata din cauza unui aparat dentar inestetic.

Avantajul acestora este ca sunt sesizabile cu greu datorita bracketurilor realizate din ceramica si care se aplica pe dintii cu probleme. Un arc face legatura dintre fiecare bracket in parte, iar cele ceramice devin din ce in ce mai populare, inlocuindu-le pe cele metalice.

Bracketurile ceramice au acelasi rol precum cele realizate din metal, insa sunt mai estetice, deoarece materialul este special conceput astfel incat sa se asemene cat mai mult cu putinta culorii naturale a danturii.

In plus, acestea sunt considerate foarte rezistente, se cimenteaza pe dinte permanent, procesul fiind efectuat doar de catre un specialist ortodont.

Din fericire, in ziua de azi, oamenii tind sa opteze din ce in ce mai des pentru aparatele dentare fixe , acestia realizand importanta lor pentru sanatatea cavitatii bucale.

In functie de necesitati se poate alege un aparat dentar fix cu bracketuri din metal, obisnuit, insa acestea au un dezavantaj important pentru multi dintre noi si anume esteticul. Insa acestia pot opta pentru dispozitivele ale caror bracketi sunt din ceramica, fiind disponibila o gama variata de nuante, motiv pentru care pacientii isi pot gasi cea mai buna varianta pentru cazul prezentat de acestia.

Aparat dentar fix. Caracteristici de baza

 Cele mai populare metode de rezolvare a problemelor de tip ortodontic sunt aparatele dentare fixe, deoarece acestea pot fi purtate in principiu de catre oricine indiferent de situatia prezentata, la sugestia medicului specialist.

Rezultatele promise sunt respectate datorita eficientei dispozitivelor ortodontice fixe care sunt capabile sa influenteze alinierea defectuoasa a danturii. Acest lucru este posibil prin intermediul unor componente fixe ce se fixeaza o anumita perioada pe partea vizibila a danturii.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Ce contine un aparat dentar fix?                 

 • Bracketi care sunt fixati pe dantura prin intermediul unui lipici special
 • Acestea sunt strabatute de un arc care ajuta la ajustarea catre pozitia corespunzatoare a dintilor
 • Elastice care joaca si ele un rol esential in cadrul acestui proces
 • Ligaturile ce trebuie sa fixeze fiecare arc pe fiecare bracket

In cadrul unui aparat dentar, niciun element nu este lasat la voia intamplarii, astfel ca fiecare componenta are un rol precis.

Cine poate solicita tratamentul cu aparat dentar fix?

 Un astfel de tratament poate fi eficient doar in anumite cazuri, astfel ca aceste proceduri sunt recomandate:

 • Persoanelor adulte care prezinta o aliniere defectuoasa a danturii
 • Copiilor care au implinit varsta de 10 ani si care au acum dintii permanenti

 Igiena orala in cazul curelor ortodontice cu aparate dentare fixe

 Igiena orala reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul unui astfel de tratament, deoarece in acesta perioada, periajul dentar este ingreunat, la fel si curatarea interdentara. Din nefericire, faptul ca bracketurile sunt fixate definitiv pe suprafata dintilor face ca dantura sa fie predispusa la acumularea resturilor alimentare si in cele din urma la formarea tartrului. Astfel, pentru evitarea aparitiei cariilor si a altor afectiuni ale cavitatii bucale se recomanda:

 • Efectuarea unui periaj imediat dupa masa
 • Folosirea atei dentare
 • Folosirea apei de gura ce contine un grad mai mare de fluor

Avantajele aparatului dentar fix

 Existenta posibilitatii de a controla directia corespunzatoare a unuia sau a mai multor dinti

 • Perioada de tratament nu depaseste 24 luni, situatie care nu se intalneste in cazul dispozitivelor mobile
 • Folosirea unor componente eficiente
 • Aduce beneficii indiferent de varsta pacientului, fie ca este copil sau adult
 • Exista posibilitatea de a fi folosite inca de la varsta de 10 ani, dupa aparitia dintilor permanenti
 • Costurile unui astfel de tratament reprezinta o alegere potrivita privind raportul calitate – pret

Tratamente cu aparate dentare fixe. Recomandari

 In unele situatii, specialistii pot sugera necesitatea extractiei unor molari (de obicei cei de minte) pentru ca aparatul dentar fix sa duca la obtinerea celor mai bune rezultate. Perioada tratamentului este stabilita in functie de fiecare caz in parte si de modul de comportare al danturii in urma aplicarii aparatului.

In tot acest timp, pacientii trebuie sa respecte niste reguli simple precum evitarea ceaiului negru, cafelei sau vinului rosu, deoarece aceste bauturi sunt cunoscute pentru faptul ca pateaza dintii, iar cantitatile ridicate pot afecta si integritatea dispozitivului, care ar trebui reparat.

De asemenea, pentru durata de viata sporita a aparatului, este nevoie ca pacientii sa evite alimente prea duri sau prea moi, deoarece acestea sunt capabile sa deterioreze dispozitivul.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica