IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Dinti Mobili

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Dantura mobila reprezinta un semn al faptului ca tesutul de sustinere al dintilor in alveole este afectat, astfel ca trebuie sa se stabileasca care sunt cauzele, iar mai apoi sa se urmeze tratamentul corespunzator. Dintii de lapte ai copiilor sunt mobili inainte de a fi inlocuiti de cei definitivi, insa ulterior acestia vor fi fixi pentru tot restul vietii, in caz contrar este prezenta o anumita afectiune ce determina acest aspect.

Care sunt cauzele dintilor mobili?

In primul rand, afectiunile parodontale sunt cei mai comuni factori ce favorizeaza mobilitatea dentara. Aceste tipuri de boli implica tratamente complexe, motiv pentru care se recomanda tratarea lor inca de la evidentierea primelor semne, astfel incat sa poata fi stopate. Toate problemele pot fi evitate prin adoptarea unei igiene orale corespunzatoare si a controalelor periodice la stomatolog.

De asemenea, dintii mai pot deveni mobili pentru o anumita perioada de timp din cauza infectiilor localizate la varful radacinii dintilor. Astfel, ca atunci cand apar abcesele dentare, exista sanse ridicate ca dintii respectivi sa fie mobili. In asemenea situatii, cel mai recomandat tratament este cel endodontic pentru eliminarea infectiei si curatarea canalelor. In schimb, exista si situatii in care dintii sa nu mai poata fi salvati, iar singura posibilitate sa ramana extractia acestora. In situatia in care se indeparteaza un dispozitiv ortodontic fara a acorda mare atentie, de asemenea, dintii pot fi lezati astfel ca devin mobili.

In plus, o alta cauza foarte des intalnita a mobilitatii dentare este reprezentata de traumatisme, in urma carora se fractureaza radacina dintilor. In astfel de cazuri este nevoie de efectuarea unor radiografii, urmand ca pe baza acestora sa se decida care este cea mai potrivita modalitate de tratament, de cele mai multe ori fiind nevoie fie de extractia dintelui, fie de eliminarea nervului, tratarea canalelor si imobilizarea dintilor.

Lucrarile protetice de tipul coroanelor sau pivotilor dentari trebuie inlaturate la un moment dat de la nivelul cavitatii, procedura in urma careia pacientii pot semnala mobilitatea dintilor. De asemenea, acestia forteaza radacina sau in alte cazuri bontul, situatie care duce la imposibilitatea de efectuare a unei alte cimentari, iar in aceste cazuri singura posibilitate ramane extractia dentara. Si implanturile dentare pot deveni mobile, atunci cand sunt suprasolicitate si exista pericolul ca acestea sa fie pierdute.

Cu ce se inlocuiesc dintii mobili?

Cele mai populare modalitati de inlocuire a dintilor lipsa sunt lucrarile protetice, coroane, punti, proteze, sau implanturile dentare, cele din urma fiind mai recomandate de catre medici, insa implica tratamente mai complexe, mai costisitoare si de durate lungi de timp, oferind la schimb un dinte ce dobandeste functiile celor naturali. In schimb, in cazul pacientilor ce sufera de afectiuni parodontale, acestia pot urma interventii chirurgicale de regenerare a oaselor, astfel incat sa se combata mobilitatea dentara.

In cele mai multe dintre cazuri, copiii incep sa capete dintii mobili in jurul varstei de 5 ani, urmand ca in anii urmatori sa fie inlocuiti toti cei 20 de dinti de lapte, de catre cei 28 de dinti permanenti. Insa, atunci cand dintii permanenti devin mobili, este esentiala efectuarea unui control de specialitate, astfel incat sa se urmeze tratamentul adecvat pentru combaterea fenomenului.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica