IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteza Dentara Elastica

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Acest dispozitiv se confectioneaza din elemente flexibile, dar dure si materiale termpoplastice, avantajul fiind ca nu exista nicio parte din metal, asadar produsele fiind destinate in special celor alergici la astfel de materiale. Prelucarea lor se face prin intermediul temperaturilor ridicate, iar datorita proprietatilor prezentate, durata de viata este lunga. In plus, baza dispozitivelor este realizata dintr-o nuanta de roz, asemanatoare gingiilor, pentru a oferi un aspect cat mai estetic.

In ultimii ani, aceste proteze au devenit din ce in ce mai des utilizate in tari dezvoltate, iar in ultima perioada tehnologia a devenit disponibila si in Romania. Confectionarea dispozitivelor reprezinta un proces destul de complicat, care implica costuri ridicate, insa beneficiile sunt importante la final.

Protezele dentare elastice prezinta o sumedenie de avantaje spre deosebire de cele traditionale acrilice, cele mai importante fiind faptul ca sunt usoare, rezistente, subtiri si sunt usor de igienizat. In plus, nu provoaca nicio alergie, fiind destinate in special celor care sunt mai sensibili. Resturile alimentare si placa bacteriana se indeparteaza cu usurinta, datorita faptului ca sunt foarte subtiri (0.3 milimetri), iar cavitatea bucala se mentine sanatoasa in permanenta.

Cu alte cuvinte, protezele dentare elastice reprezinta cea mai potrivita alternativa la protezele clasice, traditionale, confectionate din acril, deoarece pe langa lista lunga de avantaje, nici nu impun nevoia utilizarii unor adezivi si nenumarate ajustari ulterioare.

Cum sunt realizate protezele dentare elastice? 

Proteza prezinta o captuseala moale, realizata de cele mai multe ori din cauciuc sau o combinatie de silicon si alte elemente. Protezele grele necesita multe schimbari pentru a putea beneficia de o captuseala moale, fiind nevoie de indepartarea unei cantitati importante de material pentru ca siliconul sau cauciucul sa isi faca loc. In anumite situatii, o structura din metal trebuie aplicata in cadrul dispozitivelor pentru ca integritatea acestora sa nu fie afectata de modificarile aduse.

Avantajele protezei  dentare  elastice :

 • Ajuta la pronuntia corespunzatoare
 • Masticatia se realizeaza fara probleme
 • Sunt foarte stabile
 • Este bine asimilata de organism, deoarece nu exista materiale care sa provoace alergii
 • Nu favorizeaza depunerea tartrului
 • Promite o lunga durata de viata
 • Nu provoaca leziuni asupra cavitatii bucale
 • Este potrivita din punct de vedere estetic

Dezavantajele protezei dentare  elastice :

 • Implica costuri mai ridicate decat dispozitivele traditionale
 • Propun efectuarea unei igiene mai riguroase
 • Isi poate modifica nuanta odata cu trecerea timpului, in special in cazul pacientilor care fumeaza sau care consuma bauturi ce pateaza, precum cafeaua, ceaiul negru sau vinul rosu 

Cum intretin proteza dentara elastica? 

Aceste dispozitive impun nevoia unei atentii sporite pentru buna intretinere, spre deosebire de protezele obisnuite. Captuseala moale se va intari odata cu trecerea timpului, iar dupa circa doi ani, aceasta trebuie inlocuita. In plus, in tot acest timp isi poate modifica forma, astfel ca medicul va trebui sa o ajusteze constant. In situatia in care se deterioreaza, reparatia va presupune un proces mai laborios, dar si mai costisitor.

Pentru buna functionare a acesteia, este esentiala respectarea igienii orale. Asadar, se recomanda utilizarea unei substante speciale de curatare de doua ori pe zi, iar seara protezele se pastreaza intr-un recipient cu apa. In cazul in care un detergent nu este special dedicat protezei, acesta nu trebuie folosit deoarece poate aduce prejudicii dispozitivului.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica