IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Caria de Biberon
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Caria de suzeta mai este recunoscuta si sub denumirea de carie de biberon, fiind foarte des intalnita in randul bebelusilor. Aceasta se dezvolta, de regula, dupa ce cei mici urmeaza o alimentatie continua doar cu biberonul sau suzeta, insa pot exista si alti factori favorizanti.
Cu alte cuvinte am reusit sa punem la cale o atmosfera potrivita, astfel incat copiii sa accepte toate procedurile necesare si sa invete obiceiurile pentru a asigura sanatatea cavitatii bucale.
Care sunt cauzele cariei de biberon?
Atunci cand un copil a implinit varsta de 1 an sau 1 an si jumatate, iar acesta este hranit in continuare in exces cu biberonul, reprezinta factorul cel mai comun care favorizeaza dezvoltarea cariei de biberon. In schimb, alte cauze cuprind:
- Consumul in exces de dulciuri
- Obiceiul de inmuiere a biberonului in dulciuri sau sucuri
- Lipsa igienii orale
- Dintii nu sunt fluorizati suficient
- Prezenta anumitor bacterii transmise de la mama la copil
Care sunt simptomele cariei de biberon?
Acest tip de carie are capacitatea de a afecta dantura de lapte, iar de cele mai multe ori apare in prima faza in zona incisivilor arcadei superioare, deoarece acestia sunt cei mai utilizati in momentul in care se suge biberonul. Ulterior, caria poate sa afecteze primul si al doilea set de molari, precum si caninii, in functie de ordinea in care acestia se dezvolta. Astfel, simptomele cariei de biberon sunt petele galbene sau maro de pe suprafata dintilor, durerile de dinti, asftfel ca bebelusii vor indica zona atunci cand plang, precum si mai multe abcese dentare care se manifesta prin dezvoltarea unor pungute cu puroi ce trebuie drenate.
Cum se trateaza caria de biberon?
Este esential ca orice afectiune a cavitatii bucale prezinta cei mici, aceasta sa fie tratata cat de repede cu putinta, in caz contrar se pot dezvolta numeroase complicatii, care sa isi puna amprenta si asupra danturii definitive. In functie de situatia prezentata, medicul decide care sunt masurile corespunzatoare de tratare a cariei de biberon. Daca aceasta se afla in fazele initiale, in primul rand se va urma o remineralizare a smaltului dentar, cu ajutorul unui tratament cu fluor. Daca dintele este afectat de carie, acesta va fi refacut cu ajutorul plombelor, in timp ce cariile de dimensiuni considerabile ce nu mai pot fi remediate, impun necesitatea extractiei dintelui respectiv. In schimb, in functie de varsta copiilor, inainte de extractia dentara, ultima solutie poate fi reprezentata de tratamentul endodontic, ce presupune tratarea canalului dentar.
Cum se previne caria de biberon?
Parintii trebuie sa tina cont de mai multe masuri, astfel incat cei mici sa nu sufere din cauza cariei de biberon:
- De la eruptia primului dinte, trebuie sa se respecte igiena orala, prin periaj
- Gingia poate fi curata zilnic cu atentie
- Copiii nu trebuie sa consume sucuri sau alte lichide in cantitati ridicate
- Copiii nu trebuie sa doarma cu biberonul in gura, deoarece acest obicei favorizeaza dezvoltarea cariilor
- Dintii se pot peria cu paste de dinti speciale pentru copii
- De obicei, bebelusii ar trebui sa renunte la biberon in jurul varstei de un an
- Suzeta sau biberonul nu trebuie inmuiate in sucuri sau miere
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;
Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu