IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteza Dentara Fixa

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

De ce sa alegem o proteza dentara fixa? 

Atunci cand, din diferite motive, un pacient ramane fara niciun dinte, este clar ca acesta trebuie sa isi continue viata intr-un mod eficient, motiv pentru care va fi nevoie de o proteza dentara, ce poate fi mobila sau fixa. In plus, acest pas trebuie demarat cat mai rapid cu putinta pentru ca situatia sa nu se inrautateasca treptat. Protezele mobile ne pot ajuta sa depasim aceste momente mai dificile, cu toate ca sunt considerate incomode initial, dupa o scurta perioada de timp, acestea vor deveni din ce in ce mai comode.

In schimb, o proteza fixa pe implanturi promite mult mai multe beneficii, spre deosebire de proteza mobila. Datorita faptului ca este fixa, este mult mai comoda, in special in momentele esentiale, precum cele ale vorbirii sau masticatiei alimentelor. De asemenea, exista sanse mici sa se aduca prejudicii gingiilor atunci cand radeti, tusiti sau stranutati, obiceiurile alimentare pot fi reluate in scurt timp, in timp ce mancarea nu va putea fi stocata sub proteza, situatie des intalnita in cazul celei mobile.

In plus, nici vorbirea nu va fi alterata, situatie des intalnita in cazul altor proteze, deoarece in aceasta situatie, dispozitivul este fix si nu are cum sa se desprinda, astfel ca si masticatia este efectuata mai corect, iar pacientii pot simti gustul alimentelor asa cum trebuie, pentru ca cerul gurii nu mai este acoperit de metale. Un alt avantaj al protezei dentare fixe este acela ca imbunateste aspectul general al chipului, iar elementele cavitatii orale vor fi mai bine intretinute. Asadar, o proteza dentara fixa este mult mai avantajoasa decat una mobila, motiv pentru care este important sa luati decizia corespunzatoare in functie de necesitatile si dorintele voastre, tinand cont de recomandarile medicului.

Alegerea unui tip de lucrare dentara pe implant :

 De cele mai multe ori lucrarile dentare pe implanturi sunt fixe, iar ingrijirea va fi efectuata ca in cazul danturii naturale, deoarece implantul are rolul de a o imita pe aceasta. Se apeleaza la aceste lucrari in situatia in care nu pot fi obtinute mai multe implanturi care sa reprezinte baza unei lucrari protetice fixe. Aceste dispozitive mobile sunt mai putin rezistente si mai incomode decat cele fixe, insa avantajul este ca pot fi inlaturate imediat dupa masa si se igienizeaza cu usurinta.

In cazul lucrarilor pe implanturi, medicii utilizeaza materiale identice cu cele folosite cand se confectioneaza lucrari ce se realizeaza pentru dantura naturala, singurul aspect diferit fiind modul de operare. Pacientul, in functie de nevoi, dorinte si bugetul disponibil, poate alege asemenea lucrari din portelan sau zirconiu.

Avantajele oferite de o proteza dentara fixa :

 • Acestea sunt mult mai stabile deoarece sunt ajutate de implanturile dentare
 • Pacientii se bucura de mai mult confort, dar si siguranta, fara a exista riscul de desprindere in momentul vorbirii
 • Nu mai este prezent gustul metalic in gura
 • Masticatia se efectueaza cu usurinta
 • Costurile sunt mai reduse

Exista numeroase tipuri de lucrari protetice pentru care pacientii pot opta, astfel ca este important ca acestia sa se prezinte la un specialist, care ii va informa corespunzator cu privire la fiecare aspect.

Obiectivele tratamentului cu proteza dentara 

 • Sunt redate functiile obisnuite ale danturii prin intermediul protezelor. Cu toate ca masticatia nu este la fel de confortabila ca inainte, insa nu este de ales atunci cand nu se poate apela la lucrari protetice fixe din diferite motive
 • Este imbunatatit aspectul fizic al pacientului. Dupa un timp in care nu sunt prezenti dinti in gura, chipul incepe sa isi modifice structura, astfel ca protezele readuc la viata buzele sau obrajii. Proteza trebuie sa fie curata in permanenta si nu trebuie omise nici gingiile, deoarece acestea pot stoca bacterii, care se indeparteaza prin intermediul unei periute de dinti moi
 • Atunci cand este prezenta lipsa mai multor dinti, vorbirea este afectata, astfel ca la scurt timp dupa ce se opteaza pentru o proteza, va trebui alocata o perioada de timp pentru adaptare

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica