IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Tratament Parodontoza

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamentul Bolii Prodontale cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru paradontoza cu ajutorul laserului (fara durere).


 

Tratamentul bolii parodontale  :

In primul rand este nevoie de o curatare profesionala a danturii realizata in cadrul cabinetului stomatologic, unde medicul va inlatura tartrul printr-o tehnica numita detartraj, care se efectueaza in doua moduri, dupa care se realizeaza un periaj profesional cu ajutorul unei paste speciale. La finalul procesului, depunerea tartrului nu va fi favorizata. In cazurile in care sunt prezente pungutele parodontale, acestea trebuie curatate, printr-o tehnica numita chiuretaj inchis sau deschis, in functie de dimensiunea acestora.

Utilizarea laserului reprezinta o metoda revolutionara pentru tratarea pungutelor parodontale. Lumina puternica a laserului are capacitatea de indepartare a microbilor si bacteriilor, favorizand vindecarea. Prin intermediul laserului este tratata afectiunea, iar pungutele scad in dimensiune. Avantajul laserului este ca nu provoaca durere, este confortabil din punctul de vedere al pacientului, iar rezultatele sunt favorabile.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

TESTIMONIALE DRIDIH DENT - TURISM DENTAR

Tratarea bolilor de tip parodontal reprezinta un pas complex, care se efectueaza in cadrul mai multor sedinte, in timp ce rezultatele sunt puternic influentate de regulile respectate de pacient. In schimb, acestea pot fi prevenite daca se adopta o igiena orala corespunzatoare si se efectueaza regulat vizite la dentist. 

Utilizarea laserului in diferite tratamente ale stomatologiei reprezinta o modalitate care aduce mai multe avantaje, atat pentru pacienti, cat si pentru specialisti. Cel mai mare avantaj adus de laser este reprezentat de faptul ca durerea dispare aproape in toate cazurile, astfel ca pacientii nu trebuie sa isi mai faca griji in privinta acestui aspect.

Tratament paradontoza – fara durere : 

Utilizarea laserului reprezinta una dintre putinele metode care promite eficienta in tratarea afectiunilor parodontale. Prin intermediul acestei tehnologii se indeparteaza tesuturile afectate si se reface tesutul osos, iar cu cat tratamentul este urmat timpuriu, cu atat rezultatele oferite vor fi cele dorite. Prin intermediul laserului, tratamentul nu este dureros, iar riscul infectarii este redus. Spre deosebire de alte metode de tratare a parodontozei, laserul nu duce la contractii musculare, nu sunt afectate tesuturile inconjuratoare, astfel ca exista sanse reduse ca dupa interventie sa apara tumefactii sau sangerari.

In majoritatea cazurilor nu este nevoie de anestezie, existand posibilitatea aparitiei unui disconfort, insa acest aspect variaza in functie de fiecare pacient. Laserul este folosit pentru reducerea bacteriilor si microbilor si chiar in cazurile mai complicate in care se prezinta un grad ridicat de mobiliate dentara, aceasta functie este redata treptat.

In ziua de azi, laserul mai este folosit si alaturi de procedurile obisnuite de detartraj, deoarece tartrul isi transforma structura si devine usor de inlaturat de pe suprafata danturii prin intermediul unor instrumente clasice. De asemenea, laserul poate fi utilizat in mai multe tipuri de tratamente, insa, in continuare se prefera pentru tratamentul impotriva parodontozei.

Multi pacienti sunt de parere ca cel mai important aspect in cadrul tratamentelor pentru orice tip de afectiune a cavitatii bucale este lipsa durerii, iar cu ajutorul laserului acest aspect este eliminat.

Factorii bolii parodontale :

  • Cel mai cunoscut motiv al parodontozei sunt bacteriile. Placa bacteriana este alcatuita din microbi, bacterii si resturi alimentare si formeaza o pelicula care se ataseaza la suprafata dentara. Aceasta trebuie inlaturata cat mai des cu putinta prin efectuarea periajului si intretinerea igienei cavitatii bucale. Periajul trebuie efectuat dimineata, seara dar si dupa fiecare masa, iar daca placa nu este indepartata, atunci aceasta se transforma in tartru, care va fi mult mai dificil de inlaturat, procedura fiind efectuata in cadrul unui cabinet stomatologic. Straturile de tartru se inmultesc cu usurinta, astfel ca dantura si gingiile sunt afectate constant, iar primul semn al unei afectiuni este gingivita. Ulterior, bacteriile pot distruge pas cu pas ligamentele si in cele din urma ajung la os. Intre timp apar pungutele parodontale, iar dintii afectati vor deveni mobili.
  • Muscatura incorecta poate duce la inflamatia gingiilor, dar si la retractii ale osului, care favorizeaza mobilitatea dintilor. Ocluzia se remediaza prin intermediul unui tratament ortodontic, care in acest caz va functiona in paralel cu cel parodontal.
  • Si genetica joaca un rol important, astfel ca pacientii care prezinta in familie rude care au suferit de parodontoza, acestea sunt mai predispuse la devoltarea afectiunii.
  • Cariile netratate, obturatii vechi care s-au infectat in timp, fumatul, lucrari protetice care nu au fost bine efectuate.
  • Anumite afectiuni precum diabetul sau administrarea unor medicamente aferente afectiunilor cardiovasculare sau pentru tratarea cancerului.

 Semnele bolii parodontale :

  • Gingia care isi modifica culoarea (roz este cea sanatoasa), devenind rosie, care sangereaza in urma oricarei mici atingeri, sensibila si produce durere
  • Halena
  • Prezenta unui gust neplacut
  • Mobilitatea dentara
  • Pungutele parodontale cu puroi

Atunci cand un pacient sesizeaza prezenta unuia dintre semne, este important ca acestia sa apeleze la un medic, pentru efectuarea unui control amanuntit. Cu cat tratamentul incepe mai devreme, cu atat efectele vor fi cele dorite, iar recuperarea se va efectua in deplina siguranta intr-un timp mai scurt. De regula afectiunile parodontale nu pot fi indepartate, ci doar se stopeaza evolutia acestora.

Formele afectiunilor parodontale : 

Gingivita – Reprezinta cea mai simpla modalitate de afectare a gingiilor, care desi la inceput pare ca nu poate sa creeze probleme, in timp evolueaza si se agraveaza. Gingivita se dezvolta din cauza igienii orale necorespunzatoare, insa si de la administrarea anumitor medicamente. Semnele gingivitei sunt foarte simple, sangerarea in momentul periajului, halena, inrosirea gingiilor sau sensbilitatea in momentul atingerii.

Parodontita cronica – aceasta evolueaza treptat si nu ofera numeroase simptome. Isi face simtita prezenta atunci cand apar sangerarile fara motiv, sau in momentul periajului, disconfort, retractia gingivala, mobilitatea dentara sau halena. Insa parodontita cronica poate fi prezenta si fara sa ofere niciun semn.

Parodontita agresiva – aceasta evolueaza in scurt timp, iar simptomele sunt aproape aceleasi cu ale parodontitei cronice, insa sunt considerate mai rapide si mai puternice. Osul isi modifica structura intr-o perioada mai scurta de timp, in timp ce dantura devine mobila. Tinerii sunt mai predispusi la dezvoltarea parodontitei agresive.

Retractia gingivala – acest proces poate aparea din mai multe cauze, nu doar ale bacteriilor, precum inaintarea in varsta (fiind un proces obisnuit), ocluzia necorespunzatoare, inghesuire dentara sau lucrari protetice care nu se potrivesc. In general afectiunile parodontale sunt influentate de mai multe aspecte precum fumatul, afectiuni cardiovasculare, diabet, obezitate, reumatism sau nasteri premature.

Diferite metode de tratament pentru paradontoza

  • Detartrajul are rolul de a indeparta microbii, bacteriile si tartrul care au aderat la suprafata dentara si gingivala, iar acesta poate fi efectuat fie cu ajutorul ultrasunetelor, fie prin utilizarea unor ustensile speciale
  • Netezirea radiculara presupune ca radacinile dentare sa fie curatate si sa se previna depunerea tartrului in viitor
  • Administrarea antibioticelor – acestea sunt puse la dispozitie de catre medic si presupun de multe ori ape de gura sau geluri speciale ce se aplica dupa efectuarea periajului dentar
  • Daca afectiunea este avansata, atunci de cele mai multe ori se apeleaza la un tratament chirurgical, deoarece celelalte variante nu dau randamentul dorit. Cele mai comune sunt:
  • Operatia cu lambou – care presupune micsorarea pungutelor parodontale. Se efectueaza niste incizii de mici dimensiuni la nivelul gingiei, astfel incat radacinile osoase sa fie disponibile pentru o curatare corespunzatoare. In cazul in care s-a pierdut o cantitate importanta de os din cauza afectiunii, acesta poate fi refacut si abia apoi gingia se sutureaza
  • Grefa de tesut moale – reprezinta o alta metoda des utilizata de tratare a paradontozei si se apeleaza la ea atunci cand apare procesul de retractie gingivala. In urma procesului tesutul se deterioreaza si este nevoie de inlocuirea acestuia prin prelevarea unei cantitati reduse de pe cerul gurii sau un loc similar, care se ataseaza acolo unde exista infectia. Prin intermediul acestui proces sunt acoperite toate radacinile care au fost expuse, gingia nu se mai pierde si se infrumuseteaza si aspectul general al cavitatii orale
  • Grefa de os – se apeleaza la aceasta procedura in cazul in care afectiunea a ajuns intr-un stadiu avansat, si presupune alcatuirea unei grefe de os (sintetic sau osul pacientului) care are rolul de prevenire a pierderii danturii si ajuta la regenerarea osului natural
  • Regenerarea tesutului – presupune utilizarea unui material biocompatibil, bine asimilat de organism, care sa se insereze intre os si dinte, pentru ca aceasta procedura ajuta la favorizarea cresterii osoase
  • Pentru ca un asemenea tratament sa aiba efectele dorite, este esential ca pacientii sa acorde o atentie sporita tututor cerintelor expuse de catre medic. Odata la cateva luni se va efectua un detartraj si chiuretaj subgingival, motiv pentru care pacientii nu trebuie sa le omita. Uneori poate fi nevoie de aplicarea unor substante la anumite intervale de timp, acest pas facand parte din tratament
  • Efectuarea igienei orale corespunzatoare va fi prezentata de catre medic, astfel incat pacientul sa stie ce are de facut acasa
  • Efectuarea periajului dentar dimineata, seara, dar si dupa fiecare masa
  • Utilizarea in fiecare zi a atei dentare
  • Utilizarea periutei de dinti electrice deoarece acestea sunt mult mai eficiente in inlaturarea microbilor, bacteriilor si resturilor alimentare , decat periutele obisnuite

Stimularea regenerarii tisulare cu electromagnetism

Aceasta procedura are rolul de a preveni sangerarea gingiilor si mobilitatea dintilor si presupune regenerarea prin intermediul folosirii propriilor celule ale pacientului. Astfel, celulele sunt atrase in zona dorita cu ajutorul fizicii, motiv pentru care nu este nevoie de existenta unui contact cu tesutul gingival. Acest tratament prezinta trei avantaje foarte importante:

  • Nu exista riscuri sau efecte secundare
  • Nu necesita interventii care pot afecta iremediabil cavitatea bucala
  • Se utilizeaza celulele regeneratoare, care practic sunt infinite si nu implica niciun cost

In primul rand, un medic specialist trebuie sa efectueze un control amanuntit, in urma caruia sa decida posibilitatea salvarii unuia sau mai multor dinti. In general, pot fi salvati chiar si cei care prezinta un grad important de mobilitate, iar specialistul hotaraste tipul de tratament care poate fi efectuat. Stimularea regenerarii tisulare este recomandata inainte de sangerarile gingiilor, astfel incat sa fie foarte eficiente in prevenirea mobilitatii dintilor. Avantajul este ca pacientii nu vor resimti niciun efect secundar, deoarece acestea nu exista. Astfel, parodontoza, o afectiune dificil de tratat, poate fi reprimata prin intermediul unor practici moderne, iar acum pacientii pot evita pierderea danturii naturale.

 Reglarea ocluziei

Ocluzia face referire la relatia dintre dantura superioara si cea inferioara si functionalitatea contactului avut de acestea in momentul masticatiei alimentelor. Astfel, acest contact intre cele doua elemente pot influenta mai multe aspecte precum articulatiile, muschii, tesutul, dar si integritatea dentara. Atunci cand isi fac aparitia contactele imperfecte, toate cele amintite mai sus vor fi afectate, iar daca problema nu este remediata, se ajunge la mai multe complicatii, cea mai importanta fiind mobilitatea dintilor. Din acest motiv, tratamentele aferente parodontozei au in vedere si reglarea ocluziei, deoarece aceasta joaca un rol foarte important. Medicii pot descoperi contactele intre cele doua arcade, folosind o hartie speciala

TUR VIRTUAL

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica