IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Sigilarea Dintilor

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Sigilarea dintilor reprezinta o procedura care are drept scop prevenirea cariilor, folosita preponderent in pedodontie, insa si adultii pot opta pentru aceasta. Tehnica este recomandata de catre medici pentru dintii ce nu prezinta carii.

Ce presupune sigiliarea dintilor?

Aceasta impune necesitatea aplicarii unui strat redus de compozit, pe partea ocluzala a dintilor, astfel incat sa se acopere toate santurile si locurile unde s-ar putea dezvolta cariile. Cu alte cuvinte sigilarea dintilor presupune crearea unei bariere transparente intre dinti si placa bacteriana, ce reprezinta factorul principal al dezvoltarii cariilor. Procedura nu prezinta riscuri, deoarece nu este nevoie de slefuirea dentara in prealabil, motiv pentru care sunt propuse mai multe avantaje.

De ce sa aleg sigilarea dintilor?

Spre deosebire de zona interioara sau exterioara a dintilor unde smaltul reprezinta o suprafata neteda, pe partea ocluzala sunt prezente niste santuri care sunt mult mai dificil de curatat cu ajutorul periajului dentar, favorizand astfel stocarea resturilor alimentare. In general, cariile copiilor debuteaza din aceste santuri, iar daca nu sunt tratate, se pot dezvolta cu usurinta.

Cand se recomanda sigilarea dintilor?

In cele mai multe dintre cazuri, aceasta procedura este recomandata pentru molarii definitivi ai copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Se recomanda ca sigilarea dintilor sa aiba loc inainte de aparitia vreunui semn al unei carii, motiv pentru care procedura trebuie efectuata cat mai repede cu putinta, de obicei la cel mult un an de la dezvoltarea dintelui definitiv.

Cu toate acestea, in functie de fiecare situatie in parte, atunci cand pot exista semne de inceput ale unei carii, daca este posibil, acestea se pot indeparta, dupa care dintii se pot sigila.

Avantajele sigilarii dintilor

Cariile dentare se dezvolta din cauza placii bacteriene ce nu a fost indepartata la timp de pe suprafata dintilor. Aceasta este formata din resturi alimentare si bacterii, iar daca este prezenta cateva zile pe dinti, ulterior se va forma tatrul, ce nu poate fi inlaturat decat cu ajutorul unei proceduri numite detartraj, efectuata in cadrul cabintului de stomatologie. Din cauza faptului ca periajul dentar nu poate fi eficient in cazul dintilor ce prezinta santuri adanci, este esentiala sigilarea acestora, deoarece se va favoriza igienizarea usoara, in timp ce bacteriile si resturile alimentare nu mai pot adera cu usurinta la suprafata respectiva.

De asemenea, in cazul santurilor, smaltul prezinta un strat mai subtire, motiv pentru care bacteriile pot patrunde cu usurinta in dinte, insa sigilarea propune ingrosarea peretului respectiv pentru un plus de protectie.

In plus, compozitul respectiv ce se aplica la nivelul danturii, contine si fluor, iar acesta este eliberat in mod continuu mai mult timp, motiv pentru care dintii sunt mult mai protejati impotriva cariilor, dar si a altor afectiuni ale cavitatii orale.

Pe ce dinti se poate efectua sigilarea dentara?

Procedura poate fi efectuata in cazul primului molar, ce se dezvolta in jurul varstei de 5, 7 ani, acesta reprezentand cel mai sigilat dinte dintre toti. Cu toate ca un dinte poate sa reziste o viata intreaga, din cauza anumitor obiceiuri si alimentatia nefavorabila este posibil ca acesta sa prezinte diferite prejudicii de-a lungul timpului. Primul molar se cariaza cel mai des la copii deoarece igiena orala inca nu este efectuata in mod corespunzator la varste fragede, iar dintele este folosit intotdeauna la masticatie, fiind favorizata astfel aparitia cariilor.

Cel de al doilea molar se dezvolta in jurul varstei de 11, 13 ani, perioada in care medicii pot aprecia cu usurinta care este riscul de dezvoltare a cariilor, in functie de igiena abordata de catre pacienti. Cu toate ca molarii secundari nu sunt atat de utilizati in momentul masticatiei, este recomandat ca si acestia sa fie sigilati pentru prevenirea afectiunilor dentare.

Cu toate acestea, sigilarea poate avea loc si in cazul altor dinti permanenti, atunci cand este nevoie in functie de structura prezentata de catre fiecare pacient in parte. In schimb, sigilarea dintilor de lapte nu este absolut necesara, fiind recomandata doar atunci cand cei mici sunt predispusi la dezvoltarea cariilor, iar medicii considera ca este necesara procedura.

Desi este o metoda folosita in special in randul copiilor, si adultii pot beneficia de sigilarea dintilor. Atunci cand acestia prezinta molari ce nu au fost afectati de carii si astfel nu au obturatii, pot opta pentru sigilarea dintilor fara probleme, pentru a obtine un plus de protectie.

Cat rezista sigilarea dintilor?

In cele mai multe dintre cazuri, sigilarea dintilor presupune protectia pe o perioada de aproximativ 2 sau 3 ani. Insa, daca este nevoie de tratarea unei carii dezvoltate la nivelul unui dinte sigilat dupa mai putin de doi ani, acest aspect nu inseamna ca este un esec. Fiind nevoie de aplicarea unui strat foarte subtire, sigilarea se poate fractura mult mai usor decat obturatiile clasice.

Pentru un plus de protectie adus pe langa sigilarea dintilor, este nevoie ca pacientii sa efectueze controale de circa 3 ori pe an, pentru ca medicii sa poata analiza stadiul sigilarii, dar si modul in care se prezinta restul cavitatii orale.

Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare

Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.

Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.

Garanţia va fi anulată în cazul în care:

• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)

• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie

• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.

• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.

• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.

• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.

dridih-dentweb-1

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica