IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteza Dentara Mobila

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Aceasta reprezinta o metoda potrivita de substitutie a unuia sau a mai multor dinti, apelandu-se mai ales atunci cand pacientul prezinta lipsa unui numar important de dinti, fara a mai beneficia de legaturile potrivite pentru ancorare. Aceasta proteza poate fi de doua tipuri: partiala sau totala.

Proteza dentara partiala acrilica

Se apeleaza la aceste dispozitive in situatiile in care sunt prezenti cativa dinti sanatosi, care sunt capabili sa fie utilizati la ancorare. Protezele dentare totale acrilice prezinta mai multe avantaje precum restabilirea ocluziei, prevenirea migratiei dentare si redarea functiilor obisnuite ale danturii.

Proteza dentara totala acrilica 

Aceste proteze sunt alese atunci cand pacientii prezinta o edentatie totala.

Proteza dentara scheletata acrilica 

Aceste dispozitive sunt mobile, se apeleaza la ele atunci cand pacientii inca mai prezinta cativa dinti naturali. Protezele scheletate se deosebesc de cele acrilice obisnuite prin faptul ca este prezent un schelet din metal foarte puternic, care nu este la vedere, ci ascuns, astfel ca acrilicul acopera zona vizibila. Avantajul protezelor scheletate este ca acestea sunt igienizate cu usurinta si sunt stabile datorita dintilor naturali care ofera suportul adecvat, chiar si in momentul masticatiei alimentelor sau in timpul vorbirii.

Proteza dentara mobila – avantaje 

 • Sunt redate functiile obisnuite ale cavitatii bucale
 • Se imbunatateste aspectul fizic al pacientului
 • Sunt prevenite o multime de posibile afectiuni
 • Suprafata ocluzala a celor doua arcade nu are de suferit
 • Este prevenita migratia dentara cauzata de lipsa unuia sau mai multor dinti
 • Nu se modifica gustul perceput
 • Sunt foarte rezistente, astfel ca nu exista riscul fracturarii dispozitivului
 • Sunt foarte confortabile spre deosebire de alte tipuri de proteze
 • Sunt igienizate cu usurinta
 • Se pot adauga dinti ulterior daca este necesar
 • Sunt foarte stabile

Acomodarea cu proteza dentara mobila

 Imediat dupa ce este aplicata proteza dentara mobila, pacientul incepe sa se obisnuiasca cu ea, proces care poate dura mai mult sau mai putin, in functie de caz. Initial acestea sunt considerate incomode, mobile, instabile, motiv pentru care pacientilor le poate fi dificila obisnuinta cu protezele. Insa acest proces poate fi usurat, daca acestia vor tine cont de cateva reguli precum faptul ca noua dantura nu va fi niciodata la fel ca cea naturala, si trebuie timp, dar si rabdare pentru adaptarea potrivita.

Primul pas va incepe in cadrul cabinetului, acolo unde medicul informeaza pacientul cu privire la tehnica potrivita de aplicare si inlaturare a protezei mobile in cavitatea bucala. In cazul in care dispozitivul are in alcatuire crosete, atunci este impotant ca pacientul sa fie foarte atent sa nu le deterioreze.

In primele momente de la aplicarea protezei pot aparea diferite senzatii ciudate, insa si o hipersalivatie, pana cand pacientul se va obisnui cat de cat. Initial se recomanda consumul de alimente moi, care sa fie taiate in bucatele mai mici, totul pana la acomodare, iar mancatul lent va fi de folos.

Atunci cand mancarurile sunt introduse in gura, se recomanda ca pacientii sa incerce aplicarea a unei cantitati de mancare in ambele parti ale arcadelor si sa mestece incet. Prin acest mod se aplica presiune si este sporita stabilitatea. De asemenea, este de preferat ca dantura frontala sa nu fie folosita pentru muscat, sa nu se consume mancaruri lipicioase. Pacientii au nevoie de rabdare pentru a invata cum sa manance cu dinti falsi, iar perioada de acomodare difera de la o persoana la alta, in functie si de vointa si dorinta acestora.

Ingrijirea protezei dentare mobile

I.  Proteza trebuie inlaturata zilnic, cel putin o data. Cei mai multi pacienti fac acest lucru noaptea, iar dispozitivul trebuie pastrat intr-un pahar cu apa, care trebuie inlocuit zilnic, pentru o pastrare optima.

II. Pentru igienizarea acesteia, proteza trebuie sa fie curatata cu atentie, zilnic, de doua ori, prin intermediul unei periute speciale. Este important ca pacientii sa nu uite de curatarea gingiilor deoarece si acestea pot retine microbi si bacterii.

III. Se poate utiliza un adeziv care ajuta la fixarea dintilor.

IV. In cazul in care dispozitivul devine deranjant, este important sa apelezi la specialist, deoarece cele mai multe dintre ajustari se pot efectua in scurt timp, astfel ca nu va fi nevoie sa stai fara proteza mai mult de cateva minute. Niciodata proteza nu trebuie ajustata de pacient, deoarece aceasta poate fi deteriorata cu usurinta sau poate sa afecteze gingiile daca nu este aplicata corespunzator.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica