IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteze Dentare Moderne

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Proteza pe implanturi

 In cazul in care un pacient nu mai are niciun dinte, iar spatiul pus la dispozitie de os este limitat, atunci se pot implanta intre doi si patru dinti, in timp ce cu ajutorul acestora se adauga o proteza mobila. Aceste dispozitive au in componenta niste sisteme speciale pentru ancorare, precum magneti, capse, locatori, prin intermediul carora structura este mult mai stabila, fiind similara chiar cu o proteza fixa.

Care sunt avantajele unei proteze dentare moderne

 Spre deosebire de protezele obisnuite, acestea sunt mult mai avantajoase deoarece:

 • Sunt mai stabile
 • Nu apare disconfortul in momentul vorbirii, deoarece nu se pot desprinde
 • Masticatia este mult mai confortabila
 • Nu este alterat gustul alimentelor
 • Costurile sunt mult mai scazute spre deosebire de cele implicate de lucrarile fixe pe implanturi

Aceste proteze sunt foarte moderne si au rolul de a substitui dintii lipsa. Prin intermediul lor pacientii se simt mult mai confortabil, insa si mai impliniti deoarece acestea sunt foarte estetice, sunt stabile, nu isi modifica pozitia, astfel ca nu pot aparea micile accidente in momentul vorbirii sau masticatiei, precum in cazul celorlalte tipuri de proteze. Se apeleaza la implant atunci cand protezele sunt instabile, iar acestea se fixeaza prin diferite elemente precum capse, magneti etc.

Etapele realizarii unei proteze pe implanturi

 Pregatirea locului dorit pentru implant

 • Amprenta pe implanturi
 • Pregatirea si aplicarea sistemelor de ancorare a protezelor
 • Pregatirea protezei definitive
 • Efectuarea retusurilor si adaptarilor necesare la finalul tratamentului

Protezele pot sa va ofere un aspect natural al fizionomiei

 Datorita evolutiei tehnologice, aceste dispozitive sunt realizate in asa fel incat cei din jur nu vor realiza faptul ca este vorba de o proteza. Prin numeroasele tehnologii de care dispun cabinetele stomatologice si cele de tehnica dentara, protezele vor fi confectionate cu atentie, astfel incat la final sa reprezinte un dispozitiv modern, bine realizat, comod, estetic, natural si rezistent.

Medicul dentist va recomanda schimbarea protezelor daca

 • Acestea capata un miros neplacut
 • Dantura isi modifica nuanta, devenind inestetica
 • Dispozitivul devine mobil, astfel incomod in momentul masticatiei
 • Proteza se deterioreaza din diferite motive
 • Prezenta tartrului pe dispozitiv, dar si a bacteriilor, deoarece acestea vor irita constant gingiile si cavitatea bucala
 • De regula, durata de viata a unei proteze este de pana la sapte ani, dupa care se recomanda ca aceasta sa fie schimbata

Cu toate ca anumite cabinete se lauda cu proteze care rezista pana la 20 de ani, acestea sunt doar inventii, deoarece intr-o perioada atat de lunga de timp dispozitivul isi modifica forma si se deterioreaza, astfel ca pacientii nu mai pot consuma alimente in mod corespunzator. In plus, o proteza veche stocheaza bacterii o buna perioada de timp, astfel ca se poate infecta cavitatea bucala. In realitate, acestea dispozitive pot rezista pana la 20 de ani, dar nu in conditii corespunzatoare.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica