
IMPLANT DENTAR

TRATAMENTE LASER

INHALOSEDARE

ESTETICA DENTARA
Abces Dentar
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Endodontice cu Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Aceasta afectiune presupune aparitia unei pungi cu puroi in zona tesuturilor inconjuratoare unui dinte, poate fi de mai multe tipuri si este cauzat de infectii. De multe ori cariile ramase netratate si care s-au dezvoltat in timp, capatand proportii ridicate, pot afecta treptat nervii si gingiile, provocand uneori un abces dentar.
Atunci cand este acumulat puroiul, durerea isi face simtita prezenta, motiv pentru care este nevoie de drenarea acestuia. Asadar, indiferent de cazul prezentat, abcesul dentar trebuie tratat, in caz contrar situatia se poate agrava, insa daca pacientii adopta o igiena orala efectuata corespunzator, atunci exista sanse mici ca abcesul sa isi faca aparitia.
Daca afectiunea este localizata in varful radacini, atunci abcesul este de tip periapical, atat copiii, cat si adultii putand fi afectati. Abcesul parodontal marginal presupune ca acesta sa fie localizat in cadrul osului inconjurator al unui dinte si apare in general la adulti. In functie de evolutia sa, afectiunea poate provoca durere acuta sau cronica.
Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent
Cauze abces dentar
Exista mai multe cauze care duc la aparitia abcesului dentar printre care, accidentele, fracturile, cariile netratate sau afectiunile gingiei. In situatia in care exista o carie ce nu a fost tratata la timp, pulpa dentara se infecteaza, bacteriile si microbii raspandindu-se de la zona dintelui pana la tesuturile inconjuratoare, astfel aparand abcesul dentar. Daca gingia este afectata, atunci se creeaza spatii intre aceasta si dinte, fiind un spatiu potrivit pentru acumularea resturilor alimentare si a bacteriilor. Daca abcesul ramane netratat, in timp se va distruge treptat osul care inconjoara dintele.
Simptome abces dentar
- O durere care pulseaza in momentul mestecarii alimentelor sau la simpla atingere
- Inrosirea si tumefierea gingiilor
- Un gust neplacut prezent in gura
- Tumefierea unor elemente ale cavitatii bucale precum si a fetei sau gatului
- Febra
- Modificarea nuantei danturii
- Tumefierea gingiei in zona cu probleme
- Scurgerea puroiului galben sau a sangelui, acestea provenind din tumefierea gingiei
- Poate aparea si senzatia ca dintele nu mai este situat corespunzator pe radacina, iar gura nu se poate inchide ca de obicei. Chiar daca infectia se raspandeste, durerea se poate ameliora treptat, insa acest lucru nu inseamna ca problema a fost reprimata, ci doar ca s-a extins. Exista si cazuri mai complicate in care se pierde o cantitate importanta a osului, iar cea ramasa nu are puterea de a oferi stabilitate dintelui, iar acesta ar putea fi extras.
Este important ca pacientii sa apeleze la un dentist, in special atunci cand durerea nu dispare la cel mult doua ore dupa ce s-a administrat un antibiotic pus la dispozitie de acesta. Abcesul dentar de obicei apare atunci cand o infectie prezenta se raspandeste.
Atunci cand apar urmatoarele semne este importanta consultarea unui medic:
- Durerea discreta sau moderata
- Durere moderata alaturi de febra de peste 38 de grade
- Inflamatia cavitatii bucale, fetei sau gatului
- Sensibilitatea sporita a unui dinte, fie in momentul masticatiei fie la simpla atingere
Tratament abces dentar
In functie de cazul prezentat, abcesul se poate trata prin:
- Administrarea antibioticelor pentru reprimarea bacteriilor si microbilor care au dus la infectie
- Este efectuata o mica incizie in zona dintelui, pentru drenarea infectiei, prin aceasta metoda fiind inlaturata si durerea
- Desi nu este nevoie tot timpul, uneori se efectueaza o incizie a zonei tumefiate
Daca pulpa dentara a dintelui este afectata, atunci se implica necesitatea efectuarii unui tratament de canal al radacinii, pe aceasta cale fiind indepartata pulpa infectata.
Se folosesc antibioticele inaintea interventiei asupra canalului atunci cand pacientul:
- Prezinta un istoric de afectiuni cardiace
- Prezinta afectiuni care pot slabi sistemul imunitar precum diabetul, leucemia.
- Prezinta afectiuni ale ficatului
- Prezinta diferite articulatii artificale precum protezele
- Urmeaza diferite tratamente din cauza altor afectiuni
Daca din diferite motive tratamentul de canal nu se poate efectua corespunzator sau acesta nu da randamentul dorit, poate fi nevoie de apelarea la extractia dentara
Tratament abces dentar la domiciliu
Atunci cand durerea este acuta si este prezenta si tumefierea cavitatii bucale, se recomanda aplicarea de comprese reci pe zona respectiva si evitate pe cat posibil sursele de caldura. In plus, pot fi administrate si medicamente obtinute fara prescriptie medicala, care au rolul de a a ameliora durerea sau inflamatiile precum Paracetamolul, ce scade febra, insa nu are efect asupra tumefactiilor.
Medicamentele dedicate acestor probleme sunt cele precum Ibuprofen sau Ketoprofen, la fel si aspirina in cazurile mai discrete. In schimb aspirina nu este recomandata in cazul celor care nu au implinit varsta de 20 de ani, femeilor insarcinate sau celor care au avut in trecut afectiuni ale coagularii sangvine. Toate medicamentele trebuie administrate cu atentie, tinand cont de prospect, iar in cazul in care durerea nu dispare, atunci pacientii trebuie sa apeleze la un dentist.
Sfaturi pentru sanatatea dentara
- Periajul trebuie efectat dimineata, seara dar si dupa fiecare masa
- Trebuie utilizata o pasta de dinti care are in componenta fluor
- Periuta de dinti trebuie sa aiba peri moi care sa nu deranjeze gingia si sa poata ajunge in zonele inaccesibile
- Trebuie utilizata ata dentara pentru ca aceasta poate ajunge in locurile unde un simplu periaj nu este suficient
- Periajul trebuie efectuat cu atentie pentru a nu aduce leziuni cavitatii bucale
- Trebuie periata si limba dar si obrajii
Ce sa fac sa nu am abces dentar?
Toate afectiunile cavitatii bucale sunt prevenite daca pacientii adopta o igiena orala efectuata corect, pentru indepartarea resturilor alimentare si a bacteriilor. De asemenea, un rol important il joaca si alimentatia corespunzatoare, astfel ca din dieta trebuie sa lipseasca pe cat posibil zaharurile, grasimile si sodiul. O alimentatie sanatoasa ajuta la mentinerea functionalitatii gingiilor si sunt prevenite cariile care, daca raman netratate, atrag o multime de probleme.
Certificat de garantie pentru toate lucrarile dentare
Suntem dedicaţi pentru furnizarea de stomatologie de înalta calitate printr-un mod grijuliu şi blând, folosind cele mai noi tehnici dentare. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătăţii dumneavoastră, apoi veţi discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate care să garanteze pe termen lung menţinerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.
Încrezători în profesionalismul nostru dar şi în durabilitatea calităţii procesului stomatologic, vă oferim acest certificat de garanţie pentru tratamentele şi lucrările efectuate in cadrul Clinicii Dridih Dent.
Garanţia intră în vigoare de la terminarea tratamentului iniţial şi acoperă tratamentele dentare (manopere, inclusiv materiale utilizate). Garanţia acoperă doar lucrări de remediere, înlocuire şi reparaţii (manopere şi materiale) şi nu prevede rambursarea sumelor achitate anterior pentru tratamente, deplasări sau cazare.
Garanţia va fi anulată în cazul în care:
• Igiena orală este defectuoasă (ignorată sau neglijată)
• Dacă nu sunt respectate indicaţiile medicului dentist, detaliate în fişa de indicaţii pe care pacientul o va primi la sfârşitul tratamentului împreună cu certificatul de garanţie
• Dacă pacientul nu revine pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 6 luni.
• În cazul pacienţilor cu probleme parodontale, dacă aceştia nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni.
• În cazul pacienţilor care au beneficiat de tratament cu implant dentar, care nu revin pentru şedinţe de control şi profilaxie (igienizări profesionale) la intervale regulate de 3 luni în primul an după realizarea lucrării protetice şi ulterior la intervale de 6 luni.
• Dacă lucrările dentare mobile (protezele dentare parţiale sau totale) nu sunt păstrate şi întreţinute corect, utilizând produse specifice.
TUR VIRTUAL
Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu